Τραπεζάκια έξω!

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter
0

Berliner
Πλαπούτα 57, Νέο Ηράκλειο, 213 0345217
Instagram & facebook: berlinerlovesyou

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter

Μια νέα άφιξη προστέθηκε πρόσφατα στον χάρτη του Νέου Ηρακλείου και τα πρώτα δείγματα μας προϊδεάζουν για τα καλύτερα. Το Berliner ήρθε για να δώσει έναν φρέσκο αέρα στην περιοχή και να γεμίσει τις μέρες αλλά και τα βράδια σας με φευγάτες γεύσεις. Σας περιμένει από τις 9 το πρωί με καφεδάκι και μιλκσέικ, για να ξεκινήσετε όμορφα την ημέρα σας, και θα σας γλυκάνει με κέρασμα ντόνατ! Όσο περνάει η ώρα και ανοίγει η όρεξη, σειρά έχουν τα χορταστικά μπέργκερ του που θα έρθουν στο πιάτο σας αρκετά πληθωρικά. Τις ξεχωριστές τους γεύσεις θα τις καταλάβετε από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Θα βρείτε μέχρι και μπέργκερ με ψωμάκι φτιαγμένο από ζύμη βάφλας, πολλές επιλογές σε ολόφρεσκα υλικά και, φυσικά, καλό κρέας. Θα τα συνοδεύσετε με κρύα μπίρα, διαλέγοντας από μια μεγάλη λίστα, και θα κλείσετε γλυκά το γεύμα σας με προτάσεις ημέρας, όπως το choco burger, το οποίο γίνεται από ντόνατς, μωσαϊκό και σάλτσα σοκολάτας! Όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές και σε έναν χώρο που θα αγαπήσετε! Προσεχώς ξεκινά και delivery στις γύρω περιοχές.

Ραδιουργίες
Κοίλης 33, Άνω Πετράλωνα
facebook.com/radiourgies
www.radiourgies.gr

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Όταν μπορείς να συνδυάσεις καλό φαγητό σε σούπερ τιμές με μαγευτική θέα, τι άλλο θες για να αποφασίσεις πού θα φας τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια; Σε μία από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας, ακριβώς κάτω από το Άλσος Δεξαμενής, βρίσκονται οι Ραδιουργίες, ένα μαγαζί φτιαγμένο από νέους ανθρώπους με μεράκι και στόχο την ποιοτική, αλλά, πάνω απ' όλα, οικονομική διασκέδαση. Και έχουν όλο το πακέτο. Πολύ νόστιμα μεζεδάκια, φτιαγμένα από απλά, ολόφρεσκα υλικά, αλλά με συνταγές με έμπνευση που μπορείς να απολαύσεις σε μια ευρύχωρη ταράτσα που συγκαταλέγεται στις πιο όμορφες της πόλης. Το άφθονο τσίπουρο και τα λαϊκά ή ρεμπέτικα ακούσματα έρχονται για να συμπληρώσουν την ατμόσφαιρα. Αυτό το καλοκαίρι οι Ραδιουργίες σας υποδέχονται με νέες γευστικές εκπλήξεις, όπως το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με σαλάτα κινόα, το χοιρινό σνίτσελ παναρισμένο με κορν φλέικς και ψητή πατάτα με ceasar dressing και μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα με πεπόνι, μήλο και πράσινη σαλάτα. Extra tip: Πολύ καλές τιμές και χορταστικές μερίδες.

Η επανάσταση του μεσογειακού σούσι και στην Αθήνα
Τα Ocean Basket μας προκαλούν να γνωρίσουμε το MEDITERRASIAN σούσι.

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter

Ξεκίνησαν το ταξίδι τους στον κόσμο από τη Νότια Αφρική, με όραμα το καλό φαγητό με ψαρικά και θαλασσινά να είναι προσιτό σε κάθε οικογένεια και να μη θεωρείται πολυτέλεια μια οικογενειακή έξοδος για ψάρι. Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά το πρώτο οικογενειακό μαγαζί που άνοιξε στην Πρετόρια με μόλις έξι τραπεζάκια, τα Ocean Basket παραμένουν πιστά σε αυτήν τη φιλοσοφία κι έχουν κερδίσει όλους τους fish lovers.


Από την Κύπρο, απ' όπου κατάγεται η οικογένεια Λαζαρίδη που βρίσκεται πίσω απ' τα Ocean Basket, μέχρι τη Νότια Αφρική, τη Σαουδική Αραβία, τη Μάλτα αλλά και την Ελλάδα, διαθέτουν ένα δίκτυο 200 καταστημάτων σε συνολικά 16 χώρες.


Όποιο κατάστημα και αν επισκεφθείς, το ψάρι και οι άλλοι θαλασσινοί και μεσογειακοί μεζέδες έρχονται σε μεγάλες πιατέλες για δυνατές απολαύσεις που αρκούν για όλη την οικογένεια ή παρέα, σε τιμές value for money.


Θα σας τα σερβίρουν με την ίδια αγάπη και οικειότητα που ενέπνευσε στο πρώτο κιόλας εστιατόριο η μητέρα του ιδιοκτήτη, που ακόμα ψήνει μπακλαβά και κανταΐφι για την πιο γλυκιά επίγευση ενός θαλασσινού γεύματος.


Πρόσφατα, τα Ocean Basket, τα οποία θα βρείτε και στη Γλυφάδα, έφεραν την επανάσταση στον κόσμο του σούσι. Πάντρεψαν τα αυθεντικά γιαπωνέζικα συστατικά που χρησιμοποιούνται ως βάση για το σούσι με τους θησαυρούς της μεσογειακής κουζίνας και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.


Ο λόγος για το MEDITERRASIAN σούσι που εμπνεύστηκε ο κορυφαίος σούσι σεφ Pepi Anevski, ο οποίος αμφισβήτησε τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το σούσι και και δημιούργησε έναν συνδυασμό γιαπωνέζικου σούσι με μεσογειακή γευστική ανατροπή.
Ο νικητής του Παγκόσμιου Κυπέλου Σούσι (World Sushi Cup) στο Τόκιο το 2013 έφερε το σούσι στα... μέτρα μας με ένα μενού που θα λατρέψουν όχι μόνο οι μεγάλοι αλλά και τα μικρά παιδιά, που συχνά δεν πλησιάζουν και πολύ το ψάρι.


Το καινούργιο μενού περιλαμβάνει: Wasabi Prawn Gunkan με γαρίδα και μαγιονέζα wasabi, Tarama Gunkan με καλαμαράκι τυλιγμένο με κολοκύθι, Calamari Gunkan με κολοκύθι και τζατζίκι, Crunchy Athena Roll με γαρίδα και κόκκινο κρεμμύδι τουρσί, Salmon Tomato Roll με φρέσκο βασιλικό και ψητή πράσινη πιπεριά και ντομάτα, Kypro Prawn Roll με μαρούλι Romaine και σάλτσα σόγιας με ρίγανη και Lemon Salmon Roll με φρέσκο σολομό και λεμονάτη μαγιονέζα.


Όσο για τα παιδιά, υπάρχει ειδικό μενού σε πιατέλες, με συνδυασμό διαφόρων γεύσεων σούσι που θα λατρέψουν και τα πιο δύσπιστα!


Και επειδή η Κύπρος ή η Πρετόρια μπορεί να πέφτουν μακριά, επισκεφθείτε το εστιατόριο Ocean Basket στη Γλυφάδα και μυηθείτε κι εσείς στο κόσμο του μεσογειακού σούσι!

Λαζαράκη 61 & Πανδώρας 5, Γλυφάδα, 210 8983183
www.facebook.com/OceanBasketGreece/
www.sushirevolution.com.cy

Sushi Rolls
Αγίου Νικολάου 3, Πειραιάς, 210 4284439, www.sushirolls.gr
www.facebook.com/sushi.rolls.bar.delivery

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Ξεκίνησε το ταξίδι του στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης πριν από δύο χρόνια περίπου κι έχει αποκτήσει πια φανατικούς θαμώνες για το εκλεκτό του σούσι. To Sushi Rolls, το πρώτο γιαπωνέζικο εστιατόριο του Πειραιά, σας περιμένει και αυτό το καλοκαίρι πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με νέα πιάτα, ακολουθώντας τις γαστρονομικές τάσεις της ασιατικής κουζίνας που «ταξιδεύουν» τον επισκέπτη στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους λάτρεις του Sushi Rolls είναι πελάτες ασιατικής καταγωγής, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίοι από την πρώτη κιόλας δοκιμή ξεχώρισαν την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των πιάτων. Εκτός από τα κλασικά, θα βρείτε τα λεγόμενα inside out new style με πολλές διαφορετικές γεύσεις και αυτό που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε είναι ένα πιάτο noodles, που παρασκευάζονται με τον αυθεντικό παραδοσιακό γιαπωνέζικο τρόπο. Και για τον πιο γλυκό επίλογο, διαλέξτε την απολαυστική μπανάνα τεμπούρα, γαρνιρισμένη με ζεστή σοκολάτα πραλίνα, τριμμένο μπισκότο και παγωτό βανίλια. Extra tip: Φροντίστε να κάνετε κράτηση πριν το επισκεφτείτε.

Mikaello
Πανδώρας 14, Γλυφάδα, 210 8946668, www.facebook.com/emikaello
www.instagram.com/mikaello_glyfada

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Το νέο στέκι της Γλυφάδας για εκείνους που αναζητούν τον συνδυασμό καλού φαγητού και premium cocktails ακούει στο όνομα Mikaello. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Γαλλο-ιταλός σεφ Αλέν δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα με τις απρόσμενες συνταγές του, ενώ η έμπειρη ομάδα του μπαρ αναλαμβάνει να σας απογειώσει με μοναδικά κοκτέιλ. Αυθεντικές ιταλικές πίτσες και χειροποίητα ψωμάκια που βγαίνουν αχνιστά από τον πέτρινο φούρνο και συνοδεύονται από γευστικές σάλτσες, ζυμαρικά και ριζότι με ολόφρεσκα υλικά είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του Mikaello. Δυνατό του χαρτί τα μπέργκερ, τα οποία φτιάχνονται από μείγμα Black Angus με Wagyu beef, όπως το φημισμένο Ooo La La Βurger, με ελληνική τρούφα και φουαγκρά. Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο Μεξικό, υπάρχει το Βandida Mexicana με Ranger's Valley beef, νατσος, σπιτική guacamole και τραγανά κρεμμύδια. Και τι καλύτερο από το να συνδυάσετε τα ξεχωριστά του πιάτα με ένα εξίσου μοναδικό κοκτέιλ από τα πολλά του καταλόγου, φτιαγμένα με σπιτικά σιρόπια σε ψαγμένες γεύσεις!

Belle Amie
Δημιουργός Αναμνήσεων

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter

Στον πεζόδρομο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι, ατενίζοντας τα κατάρτια της μαρίνας Ζέας, δεσπόζει το Belle Amie, ένα φουαγέ απόλαυσης με vintage άρωμα 150 χρόνων που δίνει σάρκα και οστά στην ηδονιστική προσέγγιση της ζωής. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, στην πασαρέλα του Πασαλιμανιού, σε προδιαθέτει να το επισκεφθείς, αντικρίζοντας το πανέμορφο νεοκλασικό και την καταπράσινη ανθισμένη αυλή του που αποπνέει την πιο χαλαρή, comforting ατμόσφαιρα. Γευστικές, δημιουργικές προτάσεις από την παραδοσιακή ελληνική σπιτική κουζίνα, με έναν έντιμο μοντερνισμό υπό την επιμέλεια του σεφ Χρήστου Τζιέρα, φέρνουν αναμνήσεις και συναισθήματα από το παρελθόν, ξυπνώντας τις αισθήσεις. Στο ανανεωμένο μενού του Belle Amie απολαμβάνεις αγαπημένες και ξεχωριστές γεύσεις, όπως χταπόδι με πόρτο και μαύρη φάβα, μαριναρισμένο γαύρο με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο, κριθαρώτο κακκαβιάς με πεσκανδρίτσα, κεφτέδες μπακαλιάρου με κόλιανδρο, μαύρο ριζότο με μελάνι σουπιάς και παλαιωμένη γραβιέρα που απογειώνουν την απόλαυση, συνοδευόμενες με εκλεκτές ετικέτες ελληνικών κρασιών και παραδοσιακό, αυθεντικό τσίπουρο. Οι γαστρονομικές εκπλήξεις ανανεώνονται καθημερινά με τις προτάσεις ημέρας και μια μεγάλη γκάμα από μαμαδίστικους εκλεκτούς μεζέδες. Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και δυόσμο, ντολμαδάκια γιαλαντζί με ντιπ γιαουρτιού, κυκλαδίτικοι κολοκυθοκεφτέδες με μαρμελάδα περγαμόντου και πιάτα όλο θάλασσα, όπως χτένια με ούζο και μάραθο, σαρδέλα παντρεμένη με μυρωδικά, καλαμαράκια γεμιστά και σαγανάκι με γαρίδες και ούζο ταξιδεύουν τις γεύσεις και τις αισθήσεις, συνδυάζοντας την υψηλή ποιότητα με value for money. Tη σκυτάλη παίρνουν οι μπονβιβερίστικες νύχτες με άρωμα γιασεμιού και νυχτολούλουδου, με συναρπαστικά κοκτέιλ υπό τη συνοδεία ξεχωριστών μουσικών από τους resident DJs και ατμοσφαιρικών live από επιλεγμένα μουσικά σχήματα. Η ωραία ζωή είναι στο Belle Amie και δημιουργεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

BELLE AMIE, Αγγέλου Μεταξά 11, Πασαλιμάνι-Πειραιάς, 210 4175740
www.facebook.com/belleamiegr, www.belleamie.gr

La Vista Optimista
Ερμού 95, Μοναστηράκι, 210 3250242
www.facebook.com/La-vista-optimista

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Μια νέα, φρέσκια πρόταση προστέθηκε πρόσφατα στον χάρτη εξόδου της πόλης και ήδη τα πρώτα δείγματα που έχει δώσει μας υπόσχονται πολλά! Το La Vista Optimista, η νέα ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας, αποπνέει θετική ενέργεια και αύρα, όπως άλλωστε και το όνομά της. Βρήκε φιλόξενη στέγη στο roof garden του ξενοδοχείου Lotus-Center Hotel στην οδό Ερμού 95 στο Μοναστηράκι και προσφέρει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη και όχι μόνο! To νέο all day café bar-bistrot που μετράει μόλις έναν μήνα ήρθε στο κατάλληλο timing για να δώσει ταξιδιάρικο αέρα στις καλοκαιρινές μας αποδράσεις στην πόλη. Η καταπράσινη ταράτσα με το απλό και μοντέρνο design είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί για να απολαύσετε τον καφέ σας ή κάποιο ελαφρύ σνακ και finger food, μέχρι αργά το βράδυ για εμπνευσμένα κοκτέιλ και καθαρά ποτά κάτω από τα αστέρια. Το σκηνικό δένει υπέροχα με τις προσεγμένες μουσικές επιλογές και τις θεματικές βραδιές με διάφορα είδη μουσικής, ενώ συχνά θα πετύχετε και κάποιο πάρτι!

Solo Gelato
Ανδ. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, 210 6813622, www.sologelato.gr
www.facebook.com/Sologelato-gelateria

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Θεωρείται ο ναός του παγωτού στα βόρεια προάστια και όχι άδικα, αφού έχει αναγάγει την παρασκευή του σε πραγματική ιεροτελεστία. Κουβαλώντας μυστικά δεκαετιών, ο Νίκος Χριστογεώργος, τρίτης γενιάς «παγωτοποιός», χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, χωρίς έτοιμα μείγματα και με εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορες περιοχές στον κόσμο. Αυτό το μεράκι, άλλωστε, είναι που του χάρισε πριν από δύο χρόνια την πρώτη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παγωτού στο Βερολίνο. Στο Solo Gelato θα βρείτε πολλές μοναδικές γεύσεις παγωτών αλλά και παγωτά δίχως ζάχαρη και γλουτένη. Φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP), καϊμάκι με σαλέπι (παραδοσιακή συνταγή από το 1951), sorbé σοκολάτα χωρίς γάλα με κακάο από Chuao-Βενεζουέλα, χωρίς προσθήκη χρωμάτων και υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά, κρέμα μασκαρπόνε με σύκο και σοκολάτα με μαύρο ρούμι και κομμάτια σοκολάτας είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες απίθανες γεύσεις που σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε. Extra tip: Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά cannoli Σικελίας και το αντίστοιχο παγωτό.

Gozleme
Λ. Κηφισίας 238-240, Εμπορικό Κέντρο Μελά, Κηφισιά, 210 8082366
www.facebook.com/The-Gozleme

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Με έμπνευση από την Ανατολή και το σπιτικό φαγητό και γνώμονα την ανάγκη για γεύματα με υψηλή διατροφική αξία, το μενού του Gozleme στην Κηφισιά είναι η επιτομή του τουρκικού street food. Φημίζεται για το εξαιρετικό του Gozleme, αυτήν τη χειροποίητη πίτα που ψήνουν στο Saj με γέμιση από τυρί, σπανάκι, 100% μοσχαρίσιο κιμά, σουντζούκι, μανιτάρια, λάδι τρούφας κ.ά. και σερβίρουν πρωτότυπα, με μια πολύ δροσιστική ινδική σος γιαουρτιού (raita). Στην κουζίνα του Gozleme θα βρείτε ακόμη χειροποίητες πίτες ημέρας και σαλάτες και θα σας γλυκάνουν με κιουνεφέ (παραδοσιακό ανατολίτικο γλυκό) και παγωτό από βουβαλίσιο γάλα. Και επειδή δίνουν έμφαση στην υγιεινή διατροφή, προσφέρουν ολόφρεσκους χυμούς από πολλά φρούτα και λαχανικά σε δεκάδες συνδυασμούς, για να ξεκινήσετε με ενέργεια την ημέρα σας, αλλά και καφέ, υπέροχα τσάγια και μοναδικά χειροποίητα ροφήματα σοκολάτας. Εδώ, όλα τα υλικά επιλέγονται με κριτήριο την άριστη ποιότητα κι έτσι το κρέας, το τυρί, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, η σοκολάτα, τα φρούτα και όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούν στην κουζίνα είναι σαν αυτά που κάθε σωστή νοικοκυρά βάζει στο σπίτι της!

Σαμιαμίδι
coffee bar spirits & more
Καραολή & Δημητρίου 61, Βύρωνας, 211 4086939
facebook.com/Σαμιαμίδι-coffee-bar

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Ο μικρός, αλλά προσεγμένος χώρος του με όμορφες διακοσμητικές πινελιές το κάνουν να ξεχωρίζει στην περιοχή του Βύρωνα. Το Σαμιαμίδι προσφέρεται για δροσερές βραδινές αποδράσεις στην πόλη, αφού στην αυλή του θα χαλαρώσετε πίνοντας εμπνευσμένα κοκτέιλ, ενώ θα καταστρώνετε τα καλοκαιρινά σας σχέδια! Το άκρως καλοκαιρινό σκηνικό δένει μοναδικά, με τις μουσικές επιλογές από το ευρύτερο φάσμα της μαύρης μουσικής (funky, σόουλ, τζαζ, indie, σουίνγκ), με την ιστορία αλλά και το μέλλον του ροκ. Αν δεν το έχετε ήδη γνωρίσει, σπεύσατε!

POINT a
Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλι 4, Αθήνα, 210 9236832, www.acropolispoint.com
facebook.com/acropolispoint

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Μία από τις καλύτερες ταράτσες της Αθήνας, το POINT a, στο ξενοδοχείο Ηρώδειο, σας περιμένει για δυνατές απολαύσεις και αυτό το καλοκαίρι. Στο άκρως ατμοσφαιρικό και χαλαρό περιβάλλον του υψηλής αισθητικής, με μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, θα δροσιστείτε με ξεχωριστά signature cocktails από τα χέρια του bartender Λεύτερη Σοφαντζή και θα απολαύσετε εκλεπτυσμένες ελληνικές γεύσεις που δημιουργούν οι σεφ Μάριος Πιρπιρίδης και Μανώλης Μαυριγιαννάκης. Extra tip: Μη χάσετε τις βραδιές Tapas Cocktails, κατά τη διάρκεια των οποίων το κάθε κοκτέιλ συναντά το γευστικό του ταίρι. Καθημερινά 19:00 με 1:00 από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

ZAF
Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, 210 323 6711
www.facebook.com/zafcafe

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Με μότο το τρίπτυχο «ζωή - αγάπη - φιλία» (ΖΑF), το all day café-bar που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή στην πλατεία Αγίας Ειρήνης υποδέχεται και αυτό το καλοκαίρι με μοναδικές εκπλήξεις για όλους τους urban lovers! Η τρέλα της παρέας ταξίδεψε μέχρι το Μεξικό και μας φέρνει έναν νέο κατάλογο, εμπνευσμένο από την άγρια Δύση, με πολλές δόσεις χιούμορ και spicy επιλογές. Ολόφρεσκα, πολύχρωμα κοκτέιλ, μαργαρίτες, τάκος και τεκίλες για δροσερές βραδιές στο κέντρο της πόλης. Αν βάλεις και το people watching και τις τέλειες μουσικές βραδιές, είσαι στο μαγαζί-εγγύηση γι' αυτό το καλοκαίρι!

Floyd
Λεωφ. Περικλέους 51, Χολαργός, 210 656 5115
www.facebook.com/www.floyd.gr

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Με ανοιχτές τις μεγάλες τζαμαρίες του και περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο περιβάλλον, το γνωστό πλέον wine bar-restaurant του Χολαργού υποδέχεται το δεύτερο καλοκαίρι λειτουργίας του πλήρως ανανεωμένο! Νέες γευστικές απολαύσεις με έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα αλλά και νότες από τη διεθνή κουζίνα που επιμελείται ο σεφ Ευάγγελος Μαρινόπουλος για να συνοδεύσετε ιδανικά ένα από τα νέα κρασιά που προστέθηκαν στη wine list. Δοκιμάστε τις νέες επιλογές και σε ποτήρι αλλά και τα δροσερά κοκτέιλ και αφεθείτε στις προσεγμένες μελωδίες από σόουλ και μπλουζ μέχρι σουίνγκ και τζαζ για να περάσετε μερικές από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές μέρες και νύχτες!

Taf kappa
Θεσσαλονίκης 168 & Υλλεών, Κάτω Πετράλωνα, 211 1841138
www.facebook.com/Taf-Kappa

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Σε έναν από τους πιο γραφικούς και ήσυχους πεζόδρομους της Αθήνας, στον χώρο του παλιού Καφενείου, βρήκε φιλόξενη στέγη το Taf kappa, ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των Πετραλώνων. Το all day café-bar πρόσφατα έκλεισε δύο χρόνια και αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για χαλαρό ποτάκι και διάλειμμα από τη δουλειά με ελαφρύ γεύμα. Αυτό το καλοκαίρι δροσιζόμαστε στην καταπράσινη αυλή του από νωρίς το πρωί με «βουτιές» στον καφέ, τις γρανίτες και τις σπιτικές λεμονάδες. Τα ζεστά μεσημέρια μάς σερβίρει παγωμένη μπίρα μαζί με δροσερές σαλάτες, χορταστικά σνακ, σπιτικές πίτες και χειροποίητες, γλυκές απολαύσεις. Εδώ θα φάτε, εξάλλου, σπέσιαλ πρωινό, έχοντας αρκετές επιλογές, και λαχταριστά pancakes που θα μείνουν αξέχαστα στον ουρανίσκο σας. Όσο περνάει η ώρα, απολαμβάνουμε δροσερά κοκτέιλ με αρώματα από φρέσκο δυόσμο και τριαντάφυλλο υπό τον ήχο τζαζ-σουίνγκ μουσικών επιλογών. Extra tip: Κάθε Κυριακή θα βρείτε ζεστή σπιτική μπουγάτσα για να ξεκινήσετε γλυκά τη ημέρα σας.

Το Σπιτικό
Φωκίωνος Νέγρη 26, Αθήνα, 210 8214143, 210 8214015
Πατησίων 97 & Δεριγνύ 14, Αθήνα, 210 8837717, 210 8232826
www.spitiko1964.gr
www.facebook.com/tospitiko1964

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Όταν η αγάπη για το καλό φαγητό συναντά τη φιλοσοφία της άριστης ποιότητας, γεννιούνται μαγαζιά όπως το Σπιτικό. Από το 1964 το κλασικό στέκι της Φωκίωνος Νέγρη, ενός από τους πιο φημισμένους πεζόδρομους της Αθήνας, με τα τραπεζάκια έξω, είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας. Από το πρωί για καφέ και χειροποίητες σφολιάτες και όσο περνάει η ώρα για φαγητό και ποτό. Τιμώντας την παράδοση 50 ετών και παραπάνω, η κουζίνα του σερβίρει κάθε μέρα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά, χειροποίητες πίτες και μια σειρά από άλλες χειροποίητες λιχουδιές, από πίτσα, μπέργκερ, club sandwiches, σαλάτες και ζυμαρικά μέχρι κρέπες, βάφλες και παγωτά. Τόσο το Σπιτικό στη Φωκίωνος, όσο και το «αδελφάκι» του στην Πατησίων (απέναντι από την ΑΣΟΕΕ), δεν θα σας απογοητεύσουν, όποια ώρα και αν σας ανοίξει η όρεξη, αφού λειτουργούν όλο το 24ωρο. Θα σας τα φέρουν και στο σπίτι, ενώ προσφέρουν και υπηρεσίες catering για όλες τις εκδηλώσεις. Αυτό το καλοκαίρι σάς υποδέχονται ανακαινισμένα και με ανανεωμένο κατάλογο.

My Ρlace
25ης Μαρτίου 22, Χολαργός, 210 6519301, www.facebook.com/myplace

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Το Μy Ρlace στον Χολαργό είναι ένα από τα πιο παλιά και ιστορικά café-bars στην περιοχή και χρόνια τώρα, από γενιά σε γενιά, έχει αφήσει το στίγμα του. Ανοιχτά από το πρωί για καφεδάκι, χορταστικά σάντουιτς, φρέσκους χυμούς και λαχταριστά γλυκά, ενώ το βράδυ η ένταση της μουσικής ανεβαίνει και στο παιχνίδι μπαίνουν πεντακάθαρα ποτά και δροσερά κοκτέιλ που μπορείτε να συνοδεύσετε με τη φοβερή του πίτσα. Όλο τον χειμώνα διοργανώνονται καταπληκτικά live και stand up comedy. Extra tip: Από Δευτέρα έως Πέμπτη, μέχρι τις 20/7, από τις 15:00 μέχρι τις 22:00, παραγγέλνοντας μια μπίρα, θα σας έρθει και μια δεύτερη, κερασμένη.

Ρολόι
Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, 6944 573179, facebook.com/Roloi-coffee-alcohol

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter


Ένα από τα πλέον αγαπημένα στέκια στην περιοχή του Βύρωνα, που αν το γνωρίσεις, θα σταματήσεις να κοιτάς το... ρολόι! Απλό, άνετο, νεανικό, παρεΐστικο, προσφέρεται για καφέ από το πρωί και ποτά μέχρι αργά το βράδυ. To Ρολόι coffee & alcohol σας περιμένει και φέτος με καλοκαιρινή διάθεση στον ανακαινισμένο εξωτερικό του χώρο και στην πανέμορφη στοά του (της Παλαιάς Αγοράς Βύρωνος), με μια νέα λίστα από υπέροχα κοκτέιλ και με διάφορα DJ sets και events. Κάντε like στη σελίδα του για να ενημερώνεστε!

The Burger Factory

Ιασωνίδου 17, Ελληνικό, 350 μ. από τον σταθμό του μετρό, 211 8003722,
www.theburgerfactory.gr/
www.facebook.com/theburgerfactorygr

Τραπεζάκια έξω! Facebook Twitter

Τα πιο ψαγμένα μπέργκερ της πόλης βρίσκονται στο Ελληνικό, και ακόμη και αν και δεν μένετε κοντά, αξίζει να τα δοκιμάσετε. Είναι φτιαγμένα από 100% νωπό μοσχαρίσιο κιμά δύο ειδών, ποικιλίας Black Angus, ο οποίος αλέθεται και πλάθεται για συγκεκριμένη ώρα στο κατάστημα καθημερινά, με τη μόνη προσθήκη πιπεριού και αλατιού Ιμαλαΐων. Με έμφαση στην καλή ποιότητα, εξίσου αγνά είναι και τα ψωμάκια που φτάνουν καθημερινά στην κουζίνα, χωρίς συντηρητικά, από αρτοποιείο, ενώ χειροποίητες είναι και οι περισσότερες σάλτσες και σος.

El Presidente

To γνωρίσαμε πριν από δυο χρόνια στο Αιγάλεω. Χώρος μοναδικός αφού συνδιάζει καλό cocktail σε μια άψογη αυλή για τους καλοκαιρινούς μήνες γεμάτη φυτά. Όμορφα χρώματα και μια θετική αύρα σε κατακλύζει από την την στιγμή που περνάς την πόρτα του μαγαζιού. Το σίγουρο είναι πως θα σε «ταξιδέψει» σε άλλα μέρη αφού θυμίζει περισσότερο cocktail bar κάποιου νησιού και όμως βρίσκεται στο Αιγάλεω σε μια συνοικία που την ακούμε όλο και περισσότερο και ανεβαίνει κατακόρυφα στη βραδινή έξοδο. Cocktail - Friendly μουσικές θα σας συνοδέψουν σε μία γευστική περιπλάνηση και ο κήπος του θα σας μεταφέρει το συναίσθημα ότι βρίσκεστε κάπου αλλού.. σίγουρα όχι στην Αθήνα! Ένα μαγαζί που θα σε κερδίσει σίγουρα εάν είσαι λάτρης του καλού κοκτέιλ.

Εxtra tips : To El Presidente είναι ανοιχτό από το πρωί με πολύ καλό καφέ.

Πανόρμου 18, Αιγάλεω, Τηλ Κρατήσεων : 210.59.03.545, www.facebook.com/elpresidentegr

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ