Ένα κάρο

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Οι εμπνευστές του «κάρου» ήταν ανέκαθεν λάτρεις των φυσικών προϊόντων. Τα σαπούνια τους παρασκευάζονται με τη διαδικασία της ψυχρής μεθόδου για να εξασφαλίσουν πως κανένα από τα υλικά δεν θα χάσει την ιδιότητά του. Κύριο χαρακτηριστικό τους τα έντονα αρώματα αλλά και τα χρώματα, που παραπέμπουν στη σύστασή τους. Ροζ σαπούνι ενυδάτωσης με τριαντάφυλλο, cookie με βούτυρο κακάο και άρωμα γαρίφαλο και κανέλα, herby με μελισσοκέρι και βότανα, όλα τυλιγμένα σε συσκευασία που επιτρέπει την οπτική επαφή με το προϊόν.
enakaro.gr

 

 

TheOliveSense

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Χρησιμοποιώντας ως βάση το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτοντας άλλες φυσικές ουσίες η OliveSense καταφέρνει να δώσει μια σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού σαπουνιού. Εκτός από την ποικιλία προϊόντων με αλόη, κόκκινη και λευκή άργιλο και την πληθώρα φυσικών συστατικών, αξίζει να δοκιμάσει κανείς τα σαπούνια με προσθήκη ενεργού άνθρακα που απορροφά τις τοξίνες από το δέρμα. Τα σαπούνια της OliveSense δεν πωλούνται σε κουτάκι αλλά τα βρίσκει κανείς τυλιγμένα σε ρυζόχαρτο, με σκοπό να δίνεται έμφαση στο προϊόν και να γνωρίζει ο πελάτης τι ακριβώς πρόκειται να αγοράσει.

theolivesense.com

 

 

Cool Soap

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Με βάση το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο και την προσθήκη 100% φυσικών αιθέριων ελαίων, η Cool Soap επαναφέρει στην παραγωγή το παραδοσιακό σαπούνι, παντρεύοντάς το με το σύγχρονο design. Τα υλικά που χρησιμοποιούν τα επεξεργάζονται με δίκαιες μεθόδους, σε περιβάλλον που σέβεται τη φύση, το έδαφος και τους εργαζόμενους. Τα χειροποίητα σαπούνια Cool Soap κυκλοφορούν σε μικρές ποσότητες και έχουν φανατικούς πελάτες στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

coolgreeksoap.com

 

 

Snob Duck

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Η εταιρεία δημιουργήθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια με σκοπό να μετατρέψει ένα παρεξηγημένο και παλιομοδίτικο προϊόν, όπως το σαπούνι ελαιολάδου, σε ένα εξωστρεφές προϊόν με σύγχρονο design και αισθητική. Τα σαπούνια της Snob Duck δεν υπόσχονται θεραπευτικές ιδιότητες. Τα σαπούνια φτιάχνονται από φυσικά υλικά, όπως ο πουρές σύκου, πεπονιού και το λεμόνι, που τους προσδίδουν φρουτώδη αρώματα. Το πραγματικά ιδιαίτερο προϊόν της εταιρείας είναι τα σαπούνια μιας χρήσης, που στην ουσία είναι φλούδες σαπουνιού μιας χρήσης.

snobduck.com

 

 

The Soap

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Η αγάπη για τα σαπούνια ήταν αυτή που έσπρωξε μια ομάδα φαρμακοποιών από τα Γρεβενά να ασχοληθεί με τη δημιουργία χειροποίητων, φυσικών σαπουνιών. Aπό την πρώτη στιγμή στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν ένα χειροποίητο σαπούνι με υψηλή ποιότητα και απόδοση στο δέρμα, αλλά ταυτόχρονα εύκολα προσεγγίσιμο από τον καταναλωτή.

thesoap.gr

 

 

Sapoon

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τα χειροποίητα σαπούνια της Sapoon παρασκευάζονται με τη μέθοδο ψυχρής σαπωνοποίησης και αποτελούνται από 80% βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο. Το υπόλοιπο αποτελείται από φυσικά και αιθέρια έλαια, όπως αυτά του τριαντάφυλλου, του ρωμαϊκού χαμομηλιού και του γιασεμιού, ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται, κατά προτίμηση, από Έλληνες παραγωγούς. Τα σαπούνια είναι ντυμένα με χειροτεχνικές συσκευασίες.

sapoonstore.com

 

 

Olea Juice

Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Τα πολύχρωμα σαπούνια της Olea Juice φτάνουν στα χέρια μας τυλιγμένα σε ρυζόχαρτο και μπορούν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στον καθένα, ανάλογα με τη σύνθεσή τους. Το σαπούνι με ρόδι και κράνμπερι, για παράδειγμα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και λειτουργεί προστατευτικά για το δέρμα, ενώ η σύνθεση με θυμαρίσιο μέλι και βότανα, εκτός από τα αρώματα που αφήνει, βοηθά και στην απολέπιση του δέρματος. Επίσης, υπάρχει η σύνθεση με φύλλα ελιάς, με μαστίχα Χίου και κανέλα, και με κρόκο Κοζάνης και δίκταμο.

oleajuice.com