Δυο απίστευτες έγχρωμες φωτογραφίες της Αθήνας του 1953

Δυο απίστευτες έγχρωμες φωτογραφίες της Αθήνας του 1953 Facebook Twitter
© Clarence Morang,1953
0

H Oμόνοια πριν γίνει πανωσήκωμα. Θα πρέπει να πλησιάζει Πάσχα, αφού το Κοτοπούλη προαναγγέλλει τον Βαρκάρη του Βόλγα «την Κυριακή του Πάσχα» (ένα  γαλλογερμανοϊταλικό φιλμάκι δεύτερης διαλογής με αυθεντικό τίτλο I battellieri del Volga και την Έλσα Mαρτινέλι στον ρόλο της Μάσα). Προς το παρόν παίζει, αν διακρίνουμε καλά, την Εκδίκηση του Ινδού - έξι χρόνια πριν ο Φριτζ Λανγκ γυρίσει το δικό του Τάφο του Ινδού. Τα Λουτρά Φοίνιξ έχουν επιγραφή νέον, στο υπερυψωμένο κέντρο της πλατείας (πριν το συντριβάνι) υπάρχoυν ανθοπωλεία, οι άνθρωποι φοράνε τα καλά τους, οι απαραίτητοι εξοδούχοι φαντάροι, ένας άερας σχόλης μάς κάνει να υποθέσουμε ότι είναι Κυριακή.

Δυο απίστευτες έγχρωμες φωτογραφίες της Αθήνας του 1953 Facebook Twitter
© Clarence Morang,1953

Το Μοναστηράκι στις δόξες του. Ο καταστηματάρχης με μαύρο γυαλί και κουστούμι (αλλά ξεχειλωμένες κάλτσες) κοιτάζει υπό γωνία γόητος μια επίσης καλοντυμένη επισκέπτρια.

Retronaut
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Φωτογραφία / Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Liza's Photographic Archive of Greece: Εδώ και έντεκα χρόνια, η Λίζα Κοτσαπλή αναζητεί, εντοπίζει, μελετά, συγκρίνει και ταυτοποιεί χιλιάδες φωτογραφίες ιδιωτικών και δημόσιων ιστορικών αρχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνώντας τις ιστορίες που μπορεί να αφηγούνται.
M. HULOT