Καλλιθέα: Θησέως & Χαροκόπου

Καλλιθέα: Θησέως & Χαροκόπου Facebook Twitter
0

Δεκαετία 1930

Καλλιθέα: Θησέως & Χαροκόπου Facebook Twitter
Το πέτρινο κτίριο πίσω από την πλατεία στεγάζει σήμερα το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Ο Παναγής Χαροκόπος (1835-1911) ενδιαφέρθηκε για την εκπαίδευση στον τομέα της Οικιακής Οικονομίας και μερίμνησε με τη διαθήκη του για την ίδρυση και χρηματοδότηση αντίστοιχης Σχολής. Για το σκοπό αυτό αγόρασε το 1906 οικόπεδο 20.000 τ.μ. στην Καλλιθέα, επί του οποίου ανεγέρθηκε (1915-1920) εκπαιδευτήριο, όπου στεγάστηκε το 1929 η Χαροκόπειος Οικοκυρική και Επαγγελματική Σχολή Θηλέων. Μετατράπηκε σε δημόσιο ίδρυμα το 1931, ενώ τρία χρόνια μετά αναγνωρίστηκε ως Ανωτέρα Οικοκυρική Σχολή. Το 1951 μετονομάστηκε σε Χαροκόπειο Ανώτατη Σχολή Οικιακής Οικονομίας με στόχο την εκπαίδευση καθηγητριών στο αντικείμενο αυτό. Από το 1990 λειτουργεί ως Α.Ε.Ι. με την επωνυμία Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

1975

Καλλιθέα: Θησέως & Χαροκόπου Facebook Twitter
Το τρόλεϊ με τον αριθμό 1 έκανε τη διαδρομή Καλλιθέα - Πλατεία Αττικής.

Σε αυτή τη φωτογραφία σίγουρα τραβάει την προσοχή το τρόλεϊ αλλά το θέμα είναι τα κτίρια πίσω του. Παραδόξως για την περιοχή το γωνιακό τριώροφο υπάρχει ακόμα. Το διπλανό δεν τα κατάφερε...

Έρευνα και κείμενα, με την συνεργασία της σελίδας του Facebook «Μεταμορφώσεις της πόλης - και όχι μόνο»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Φωτογραφία / Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Liza's Photographic Archive of Greece: Εδώ και έντεκα χρόνια, η Λίζα Κοτσαπλή αναζητεί, εντοπίζει, μελετά, συγκρίνει και ταυτοποιεί χιλιάδες φωτογραφίες ιδιωτικών και δημόσιων ιστορικών αρχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνώντας τις ιστορίες που μπορεί να αφηγούνται.
M. HULOT