Μαθαίνοντας ότι ο Τάκης Μαυρίκος -εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολις- συνελήφθη μαζί με δύο δημοσιογράφους για εκβιασμό, είναι λογικό να ξανασκεφτείς όσα έχει κάνει. (Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος είχε γράψει παλιότερα για τον Μαυρίκο και τη σχέση του με την κυβερνητική ΕΡΤ, εδώ). Γνωρίζοντας την πληροφορία της σύλληψής του μπορεί να δεις κάποια πράγματα με διαφορετικό μάτι. Μπορεί και όχι. 

 

 

Η ΕΡΤ είχε απολογηθεί μετά το σάλο για την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και την επίθεση εναντίον συγκεκριμένου ανθρώπου, υποστηρίζοντας ότι η Ακρόπολις είχε σύμβαση και με την ΝΕΡΙΤ προηγουμένως την οποία η ΕΡΤ συνέχισε... 

 

Δεν υπάρχει φυσικά πιο clickbait τίτλος απ' το «ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ» (παρόλο που τελικά ΠΟΤΕ δεν τα κατεβάζουν), αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να μην είναι τελείως υπερβολή. 

 

Ψάχνοντας την εμφάνισή του, την βρήκα στο YouTube, ανεβασμένη μάλιστα με περηφάνια απ' την ίδια την εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ. Πιστεύω ότι αν έχουν μυαλό θα την κατεβάσουν, όχι γιατί είναι ένδειξη ή απόδειξη παρανομίας αλλά επειδή σίγουρα θα προκαλέσει ξανά συζητήσεις, θα γεννήσει ερωτηματικά και, ίσως, θα δυσκολέψει τη θέση του κου Μαυρίκου. 

 

Γι' αυτό δείτε το πριν το κατεβάσουν, κι αν δεν θέλετε, δείτε τουλάχιστον τρεις πρόσφατους, αγαπημένους μου, clickbait τίτλους, με αντίστροφη μέτρηση:

 

3. Βραβείο περισσότερων ενθουσιωδών κλισέ

 

 

 

2. Θα σοκαριστείτε. Αλλά δείξτε ψυχραιμία. 

 

 

1. Κοινοποιήστε το πρώτα, και μετά βλέπουμε αν ισχύει.