Απεργία την Πρωτομαγιά

Η προειδοποίηση ενός Γερμανού που συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ έγινε το viral της τελευταίας στιγμής

Η προειδοποίηση ενός Γερμανού που συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ έγινε το viral της τελευταίας στιγμής Facebook Twitter
2
Η προειδοποίηση ενός Γερμανού που συγκρίνει τον Τραμπ με τον Χίτλερ έγινε το viral της τελευταίας στιγμής Facebook Twitter

Δεν είναι σπάνιο άνθρωποι να συγκρίνουν κάποιον πολιτικό που αντιπαθούν με τον Χίτλερ (και την δημοκρατική άνοδό του τότε που κανείς δεν φανταζόταν ακριβώς τι ψυχάκιας ήταν) ώστε να τον απαξιώσουν. 

Το έχουν πει για πολλούς, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ -ένας ακροδεξιός ρατσιστής που δεν αποκλείεται να κερδίσει την Προεδρία της μεγαλύτερης υπερδύναμης του κόσμου- είναι ό,τι κοντινότερο, σύμφωνα με έναν Γερμανό που έγραψε ένα σημείωμα και το ανέβασε ονλάιν:

«Αγαπητοί Αμερικανοί», γράφει, «ΟΚ, ψηφίστε για τον φωνακλά που μισεί τις μειονότητες, απειλεί να φυλακίσει τους αντιπάλους του, δε δίνει δεκάρα για τη δημοκρατία, και ισχυρίζεται πως μόνος του μπορεί να φτιάξει τα πάντα. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Καλή τύχη

Η σαρκαστική προειδοποίηση έγινε το viral του Σαββατοκύριακου. 

Ο Johan Franklin που το έγραψε και πρωτοανέβασε δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, και έγραψε ένα δεύτερο σημείωμα στο οποίο εξηγούσε πως ναι είναι Γερμανός, όχι δεν δουλεύει για την Κλίντον, και πως προφανώς υπερέβαλλε υπογράφοντας ως People of Germany. 

  

  

Το καλύτερο σημείο είναι το υστερόγραφό του: «Όποτε ταξίδευα εκτός Γερμανίας, συχνά με ρωτούσαν πώς ήταν δυνατόν οι Γερμανοί να είχαν πειστεί απ' τον Χίτλερ το '30 και το '40. "Μα πώς γίνεται οι άνθρωποι ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;» με ρωτούσαν συχνά. Τώρα πια δεν μου το ρωτά σχεδόν κανείς...»

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ