Με αφορμή τη συμμετοχή του σε ένα διαγωνισμό, έμαθα μερικά πράγματα για τον Γιώργο, που το 2011 ήταν 30 κιλά υπέρβαρος και η ζωή του ήταν ο ορισμός της καθιστικής ζωής...
Με αφορμή τη συμμετοχή του σε ένα διαγωνισμό, έμαθα μερικά πράγματα για τον Γιώργο, που το 2011 ήταν 30 κιλά υπέρβαρος και η ζωή του ήταν ο ορισμός της καθιστικής ζωής...

 

Λέει ο ίδιος στο LIFO.gr: «Την τελευταία πενταετία, αποφάσισα να αλλάξω τη ζωή μου. Είχα παραδοθεί σε ένα θανατηφόρο σπιράλ παχυσαρκίας για περίπου 10 χρόνια, όμως ένα βράδυ της άνοιξης του 2011, είδα ξαφνικά το παλιό μου ποδήλατο που σκούριαζε για πάνω από 15 χρόνια στην αποθήκη του πατρικού μου. Το είχε επιδιορθώσει ο πατέρας μου που το χρησιμοποιούσε για να μετακινείται.

Αποφάσισα να πάω μια βόλτα. Αυτό ήταν. Η αίσθηση με συνεπήρε!

 

 

 

Έτσι, το 2011 εγκατέλειψα οριστικά την καθιστική ζωή και άρχισα αρχικά ποδήλατο στη πόλη, έπειτα ποδηλασία αποστάσεων Brevet 200km & 300km, έπειτα μικρούς αγώνες τριάθλου, ακόμα και Μαραθώνιο - 42χλμ το Νοέμβρη του 2015!

Τέλος συμμετείχα στον δυσκολότερο αγώνα που έχω πάρει μέρος, το AlmiraMan, που είναι αγώνας αντοχής τριάθλου απόστασης Half Ironman στην Κατερίνη τον περασμένο Μαή με 1,9χλμ κολύμπι, 90χλμ ποδήλατο και 21χλμ τρέξιμο.»

 

Ο Κοντογιάννης συμπύκνωσε την πενταετία του σε ένα βιντεάκι που παρουσιάζει την εξέλιξή του:

 

«Συμμετέχω στον παγκόσμιο διαγωνισμό κατασκευής βιντεο κλιπ "60 Seconds to Kona" από την Polar με μεγάλο έπαθλο ένα ταξίδι ως θεατής στον αγώνα του Ironman Kona στη Χαβάη τον προσεχή Οκτώβριο. (Ironman είναι αγώνας υπεραντοχής τριάθλου με 3.8χλμ κολύμπι, 180χλμ ποδήλατο και 42χλμ τρέξιμο)» εξηγεί ο ίδιος.

 

Αυτή τη στιγμή η συμμετοχή του βρίσκεται στη 3η θέση μεταξύ 63 άλλων που έχουν υποβληθεί από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται και η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 15 Αυγούστου. Αν σας άρεσε το βίντεο και η προσπάθειά του, πατήστε απλώς εδώ vote for this video και στείλτε τον στη Χαβάη για τρέξιμο και περιπέτεια!