Όχι ρε φίλε… Game of Thrones strikes again!

Όχι ρε φίλε… Game of Thrones strikes again! Facebook Twitter
Στα τελευταία επεισόδια, έγιναν πάλι του κόσμου οι ανατροπές με φόντο τον μεγάλο πόλεμο των Βασιλείων που έρχεται και μαζί με αυτόν οι εντυπωσιακά θανατηφόροι White Walkers.
0

Βλέποντας το 5ο επεισόδιο, κατάλαβα ότι ποτέ δεν θα βαρεθώ αυτή τη σειρά... Ποτέ... Πάλι καλά που υπάρχουν και τα κανάλια Novacinema και δε χάνουμε λεπτό. Αν και έκλεισε το επεισόδιο με την καρδιά βαριά και το δάκρυ έτοιμο, ίσως ήταν το καλύτερο επεισόδιο του 6ου κύκλου. Γιατί όσο μας πληγώνεις, τόσο μας πορώνεις Game Of Thrones. Αλλά ας πάρουμε λίγο τα πράγματα από εκεί που τα αφήσαμε...

Στα τελευταία επεισόδια, έγιναν πάλι του κόσμου οι ανατροπές με φόντο τον μεγάλο πόλεμο των Βασιλείων που έρχεται και μαζί με αυτόν οι εντυπωσιακά θανατηφόροι White Walkers.

 

Σημαντικότερη στιγμή στο 3ο επεισόδιο, ο ζωντανός Rickon Stark που είναι αιχμάλωτος, μαζί με την Osha, του αγαπάμε όλοι να μισούμε Ramsay Bolton. Για τους fun των (ανταρό)λυκων, όπως είναι η γράφουσα, δυστυχώς ο «κακό χρόνο να έχεις» τον έκανε σουβενίρ χαλάκι στη σάλα.

Αλλά το επεισόδιο αυτό γενικότερα Stark-οκρατείται. Θα δούμε το το flashback του Bran στον Πύργο της Χαράς όπου θα δει τον πατέρα του σε νεαρή ηλικία να πολεμάει τον Ser Arthur Dayne όπως και τον αγαπημένο μας Λάζαρο Jon Stark, aka Lord Commander, που ενώ από τη μία τιμωρεί τους προδότες δολοφόνους του με θάνατο, από την άλλη αποφασίζει να εγκαταλείψει το πόστο και να φύγει μακριά από όλα. Είναι ξεκάθαρο ότι το παλικάρι μας, έχει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνέχεια και δεν αποκλείεται να ζήσουμε μεγάλες ανατροπές και αποκαλύψεις.

Όχι ρε φίλε… Game of Thrones strikes again! Facebook Twitter
Ίσως τώρα, τα αδέλφια Stark αρχίσουν σιγά σιγά να μαζεύονται και να τα πετύχουμε κάποια στιγμή και στο ίδιο πλάνο...

Το 4ο επεισόδιο ξεκινάει γλυκά (συμβαίνει και αυτό ενίοτε, κάποιες φορές, σπάνια), με την συνάντηση των δύο Stark, του Jon και της Sansa, που είχαμε να τους δούμε μαζί from day one, από το πρώτο επεισόδιο. Ίσως τώρα, τα αδέλφια Stark αρχίσουν σιγά σιγά να μαζεύονται και να τα πετύχουμε κάποια στιγμή και στο ίδιο πλάνο...

Το θέμα για τη Sansa, είναι να πείσει τον Jon να ηγηθεί του στρατού των Wildlings και να επανακαταλάβει το Winterfell. Το θέμα κυρίως είναι να κατατροπωθεί ο Ramsay και να επιστρέψει ο Βορράς στα χέρια τους.

Η σημαντικότερη όμως στιγμή του επεισοδίου, έρχεται από την ξανθιά λιλιπούτεια θεά Daenerys Targaryen. Η μητέρα των δράκων, επιστρέφει δυναμικά και παίρνει -με τη βοήθεια των δύο πιστών της συντρόφων- την ζωή και την τύχη στα χέρια της. Με τη φωτιά που δεν την αγγίζει, διαλύει τους Khal που επρόκειτο να την (κατά)δικάσουν και κερδίζει τον απόλυτο σεβασμό και την αφοσίωση των πολεμιστών Dothraki. Η έξοδός της από το φλεγόμενο σπίτι, με την παραδείσια ενδυμασία (βλέπε τίποτα), η οποία δεν είναι ντουμπλαρισμένη (να τα λέμε αυτά), παραμένει εδώ και δύο εβδομάδες κοντά ένα από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης. Εγώ πάλι, βρήκα το γυμνό της κοκκινομάλλας μάγισσας σε προηγούμενο επεισόδιο πιο εντυπωσιακό αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Και φτάνουμε στο 5ο. Όπως προείπα, ίσως το καλύτερο έως τώρα. Και τι δεν είχε...

Ξεκινάμε με την διεκδίκηση του θρόνου στο Βασίλειο των Greyjoys. Ο Theon θα στηρίξει την αδελφή του όπως άλλωστε της είχε υποσχεθεί αλλά η εμφάνιση του κακού θείου αλλάζει τα σχέδιά τους. Τελικά, την εμπιστοσύνη του λαού, κερδίζει ο Euron Grejoy, ο οποίος αν και παραδέχεται ότι σκότωσε τον αδελφό του και πρώην βασιλιά Balon, εξαναγκάζει ουσιαστικά σε φυγή τα δύο αδέλφια/ανήψια του (Run little Greyjoys, run!).

Όχι ρε φίλε… Game of Thrones strikes again! Facebook Twitter
Το σχέδιο τώρα για τα Stark-όπαιδα είναι να συσπειρώσουν τις οικογένειες του Βορρά που δεν έχει προλάβει να προσεγγίσει ο Ramsay, με πιθανή μεταγενέστερη ένωση με τον στρατό του Blackfish.

Επιστρέφοντας στην όμορφη Sansa, τη βλέπουμε να συναντάει τον Baelish, ο οποίος αν και τρώει πόρτα από την παλιά του προτεζέ, την ενημερώνει ότι ο θείος της Brynden Tully (aka Blackfish), έχει συγκεντρώσει στρατό ενάντια στον κακόψοφο Ramsay Bolton. Το σχέδιο τώρα για τα Stark-όπαιδα είναι να συσπειρώσουν τις οικογένειες του Βορρά που δεν έχει προλάβει να προσεγγίσει ο Ramsay, με πιθανή μεταγενέστερη ένωση με τον στρατό του Blackfish.

Και ερχόμαστε στο σημαντικότερο όλων. Εδώ το επεισόδιο παίρνει φωτιά. Εδώ τα είδαμε και τα ζήσαμε όλα. Picture it. Bran και λοιποί στην σπηλιά. Ξέρουμε ότι το χαρισματικό παιδί, στα ταξίδια του στο παρελθόν, έχει μια μικρή δυνατότητα να επικοινωνεί με τα πρόσωπα που συναντάει. Αυτή τη φορά όμως, ήταν μοιραίο, γιατί το πρόσωπο είναι απόκοσμο και τον είδε, όπως βλέπω εγώ εσένα και εσύ εμένα. Γιατί ο Night's King των White Walkers δεν είναι σαν εσένα και εμένα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον άγγιξε, μαρτυρώντας την κρυψώνα τους. Και εκεί είναι η αρχή του τέλους.

Πάει το κοράκι, πάει ο ανταρόλυκος, πάει η σπηλιά, πάει και η καρδιά μας με τα μιλιούνια ζόμπι να κυνηγάνε τους ήρωές μας σε έναν αγώνα που μοιάζει αρχικά τουλάχιστον χαμένος.

Για το τέλος, αφήσανε τον αγαπημένο μας Hodor. Τον αγαθό αυτό γίγαντα που μας αποκαλύπτει γιατί το Hodor, γιατί μόνο Hodor. Γιατί δεν είναι καν το όνομά του. Γιατί ο Wyllis σε νεαρή ηλικία βίωσε ένα τεράστιο σοκ όταν ο Bran μπήκε στο μυαλό του και δίνοντάς του τρόπον τινά εικόνα από το μέλλον, άκουγε τη Meera να ουρλιάζει «Hold The Door». Αυτό στην επανάληψη έγινε Hodor και ήταν το μόνο που μπορούσε από τότε να αρθρώσει... Γιατί τελικά, σκοπός της ζωής του ήταν να φυλάει μέχρι εσχάτου την ζωή του Bran.

Αυτό δυστυχώς, έγινε από τους βιαστικούς spoilerάδες, εικόνα troll από την επομένη του επεισοδίου... Μέχρι και αυτοκόλλητο σε ασανσέρ τον κάνανε... Ποιόν; Τον αγαπημένο μας γίγαντα...

Όχι ρε φίλε… Game of Thrones strikes again! Facebook Twitter
Μέχρι και αυτοκόλλητο σε ασανσέρ τον κάνανε...

Το πως περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο, δεν χρειάζεται καν να αναφέρω... Να είναι καλά τα κανάλια Novacinema που το δείχνουν παράλληλα με την Αμερική και με ελληνικούς υποτίτλους. Εγώ όπως σας έχω ξαναματαπεί, το βλέπω την επόμενη με τη νέα λειτουργία εγγραφής, την ώρα που μπορώ να το απολαύσω όπως πρέπει και αγαπώ. Και για σας που θα βρίσκετε στην Αθήνα, έρχεται το πρώτο Game of Thrones festival από τα κανάλια Novacinema στις 28 και 29 Μαΐου στον Πολύχωρο Κ8 Point στην Ερμού 119. Ένα διήμερο, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτο happenings και δράσεις εμπνευσμένες από την αγαπημένη μας σειρά, αλλά και party! Το φεστιβάλ θα κορυφωθεί με ένα Game of Thrones concert έκπληξη από τους ONIRAMA . Μην το χάσετε!

Για περισσότερες πληροφορίες μπες στη σελίδα της Nova για το Game of Thrones στο Facebook.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM