Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
 

Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κατέχει τα ηνία στην υγιεινή διατροφή

Οι σημαντικότεροι Έλληνες παραγωγοί αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Philippos Hellenic Goods

Η φιλοσοφία της Philippos Hellenic Goods πηγάζει από την ανάγκη των καταναλωτών του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για απευθείας ένωση με την ελληνική γη μέσω προϊόντων υψηλής ποιότητας.


Η Philippos Hellenic Goods στοχεύει στην παράδοση με ελληνικά προϊόντα προσεκτικά επιλεγμένα.

 

Στόχος της εταιρείας είναι να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ανάγκη για ποιοτικά τρόφιμα σύμφωνα με το «εὖ ζῆν», την αρχαία ελληνική ιδέα της καλής ζωής. Απευθύνεται σε ανθρώπους με έντονο ενδιαφέρον για υγιεινά προϊόντα, που εκτιμούν την ποιότητα, την αυθεντικότητα στη γεύση και τη σωστή εξυπηρέτηση, δίνοντας παράλληλα προσοχή στην κομψή παρουσία των προϊόντων που καταναλώνουν.

 

Η φιλοσοφία της Philippos Hellenic Goods πηγάζει από την ανάγκη της απευθείας ένωσης των καταναλωτών του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με την ελληνική γη μέσω προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Η PHG διανέμει σε διεθνή κλίμακα το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει η ελληνική γη με αποτελεσματικά κανάλια διανομής. Σε κάθε στάδιο εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα ελέγχου ποιότητας. Από την αποθήκευση μέχρι τα τελικά προϊόντα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο παρακολουθείται ώστε να εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητά του.

 

Οι άνθρωποί της αποτελούν μια συνεκτική ομάδα καλά εκπαιδευμένων επαγγελματιών που διασφαλίζουν την εφαρμογή των αξιών της εταιρείας. Η ακεραιότητα και η ορθή, καλή εταιρική πρακτική αποτελούν τις βασικές αρχές των λειτουργιών της, πάντα σε πλήρη αρμονία με την ελληνική παράδοση και το περιβάλλον.


Επενδύει στη δημιουργία και στην εδραίωση μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες της και τους συνεργάτες της με γνώμονα τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

 

Τα Philippos Classic, Delicate και Bio/Organic είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας για απαιτητικούς καταναλωτές. Προσφέρονται σε κομψή διάφανη γυάλινη φιάλη των 500 ml, τοποθετημένη σε premium box για προστασία από το φως, και περιλαμβάνουν ένα δεύτερο πώμα ελεγχόμενης ροής. Επίσης, διατίθενται σε μεταλλικό δοχείο ή ασκό (μόνο το Bio/Organic) των 3 L. Με το ειδικό εξάρτημα, το επαναγέμισμα της φιάλης γίνεται εύκολα.

 
 
 

Η PHG διανέμει σε διεθνή κλίμακα προϊόντα υψηλής ποιότητας για απαιτητικούς καταναλωτές.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο CLASSIC

 

Στην οργανοληπτική ανάλυση, το Philippos Classic χαρακτηρίζεται από έντονη φρουτώδη γεύση, φρέσκια επίγευση αμυγδάλου και έντονο χρώμα, με ένα ελαφρύ ίχνος πικρού και πικάντικου που επιβεβαιώνει την υψηλή του ποιότητα.

 

Το Philippos Classic είναι ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, κορωνέικης ποικιλίας ελιών που συλλέγονται από τη Λακωνία στην Πελοπόννησο και από τα Χανιά και τη Σητεία στην Κρήτη. Τα κύρια κριτήρια της επιλογής είναι οι παραδοσιακές και φυσικές μέθοδοι καλλιέργειας, η επιβεβαίωση της παρουσίας των θετικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και η απουσία οποιουδήποτε αρνητικού κατά τις χημικές αναλύσεις. Η ποιότητα και ο βαθμός ωριμότητας της ελιάς διασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο θρεπτικών συστατικών, όπως οι πολυφαινόλες. Τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το Philippos Classic επιλέγονται ώστε η ποιότητα και η γεύση του να διασφαλιστούν και να παραμείνουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο.

 
Το Philippos Delicate χαρακτηρίζεται άγουρο, με φρουτώδη γεύση, ίχνος πικρού και πικάντικου και έντονο χρώμα, στοιχεία που επιβεβαιώνουν την υψηλή του ποιότητα.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Delicate


Στην οργανοληπτική ανάλυση, το Philippos Delicate χαρακτηρίζεται άγουρο, με φρουτώδη γεύση, ίχνος πικρού και πικάντικου και έντονο χρώμα, στοιχεία που επιβεβαιώνουν την υψηλή του ποιότητα. Συνδυάζεται αρμονικά με τη φρέσκια γεύση ελιών που έχουν συλλεχθεί σε πρώιμο στάδιο ωριμότητας.


Τα κύρια κριτήρια της επιλογής είναι οι παραδοσιακές και φυσικές μέθοδοι καλλιέργειας. Επιπλέον, οι χημικές αναλύσεις του πρέπει να επιβεβαιώνουν την έντονη παρουσία θετικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και την απουσία οποιουδήποτε αρνητικού. Για το Philippos Delicate επιλέγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από ελιές που έχουν συλλεχθεί τη στιγμή που συγκεντρώνουν στο μέγιστο τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

 

Το Philippos Bio χαρακτηρίζεται έντονο και φρουτώδες, με γεύση φρεσκοκομμένων φύλλων, επίγευση αμυγδάλου και έντονο χρώμα.

Philippos Bio/Organic


Στην οργανοληπτική ανάλυση, το Philippos Bio χαρακτηρίζεται έντονο και φρουτώδες, με γεύση φρεσκοκομμένων φύλλων, επίγευση αμυγδάλου και έντονο χρώμα. Ένα μικρό ίχνος πικρού και πικάντικου επιβεβαιώνει την υψηλή του ποιότητα.


Το Philippos Bio είναι ένα πιστοποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από κορωνέικες ελιές βιολογικών καλλιεργειών στην Κρήτη. Το Philippos Bio έχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών, όπως πολυφαινόλες, βιταμίνη Β και στερόλες, που οφείλονται στη συλλογή της ελιάς στην καλύτερη φάση της ωρίμανσής της. Αυτό εξασφαλίζει τη διατήρηση της ποιότητας και της γεύσης αναλλοίωτων μέσα στον χρόνο.

Philippos Hellenic Goods, Καποδιστρίου 1, Κυψέλη, Αίγινα, 2297 026581

Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest

www.philipposhellenicgoods.com

E-la-won

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ε-la-won διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα φαινολικών ουσιών που διαθέτει και γι' αυτό έχει βραβευτεί επανειλημμένως με Χρυσό Βραβείο για τις πολυφαινόλες του. Επίσης, έχει τιμηθεί για την υποστήριξη γαστρονομικών δημιουργιών, εξού και είναι το αγαπημένο πολλών σεφ, καθώς και για την υποστήριξη της έρευνας για την υγεία.

 

Η εταιρεία έφθασε τα 35 βραβεία από παγκόσμιους διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς, κυρίως για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου αλλά και για το ντιζάιν, την καινοτομία και τη συσκευασία. Μάλιστα, οι συσκευασίες έγιναν αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ε-la-won έχει βραβευτεί επανειλημμένα με Χρυσό Βραβείο για τις πολυφαινόλες.

Το Premium Αγουρόλαδο-Green Fresh της E-la-won έχει τα πρωτεία μεταξύ των αγουρελαίων της αγοράς. Το Luxury with Gold Flakes είναι η αιχμή του δόρατος της E-la-won, καθώς κινείται στις αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ταϊλάνδης και της Ρωσίας. Είναι το ακριβότερο ελαιόλαδο στον κόσμο και η εταιρεία το επικοινώνησε σε 4 δισεκατομμυριούχους, τον Μπιλ Γκέιτς, τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το Τζεφ Μπέζος και τον Sunny Varkey, όπως και σε 4 διάσημους, τον Dwayne Johnson, το Roger Feder, τον LeBron James και τον Cristiano Ronaldo, που είναι μέσα στους εκατό πιο ακριβοπληρωμένους παγκοσμίως.
 
Το Luxury with Gold Flakes είναι η αιχμή του δόρατος της E-la-won.
Οι καλές καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζει η εταιρεία στους ελαιώνες της στην Πελοπόννησο με πρωτεργάτη και συντονιστή τον Γιάννη Καμπούρη αποτελούν το επιστέγασμα της ποιότητα και της αξιοπιστίας της. Μετά τις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, έβαλε πλώρη και για την Αμερική, όπου από φέτος το καλοκαίρι έκανε αισθητή την παρουσία της. Η Ε-la-won, εκτός από την παραγωγή και διάθεση premium προϊόντων, συμμετέχει σε δράσεις για τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη μακροζωία.
 
 
 

Η Ε-la-won πρωτοστατεί στην παραγωγή και στη διάθεση premium προϊόντων.

E-la-won, Κρήτης 1, Παλλήνη, 210 6001555

Facebook, Instagram

www.olivelawon.com

alpha pi

Μια νέα οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ανώτερης ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Ο ιδιόκτητος ελαιώνας βρίσκεται στη μεγαλύτερη και ευφορότερη πεδιάδα της Πελοποννήσου, στον Νομό Ηλείας.

 

Καλλιεργείται μόνο με φυσικές μεθόδους, με στόχο την παραγωγή προϊόντος περιορισμένης ποσότητας, αλλά άριστης ποιότητας. Χρησιμοποιεί την κυρίαρχη ελληνική ποικιλία, την κορωνέικη. Έχει ανοιχτό, πράσινο χρώμα, μέτριο προς έντονα φρουτώδες, πλούσια γεύση και εξαιρετική επίγευση με διάρκεια, μέτρια προς έντονη αίσθηση του πικρού και του πικάντικου, εξαιρετική ισορροπία και συχνά παρουσιάζει αρώματα πράσινων κομμένων φύλλων και φρέσκου χόρτου που προσδίδουν έντονη φρεσκάδα.

 
Η alpha pi δραστηριοποιείται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ανώτερης ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.
Το προϊόν παρακολουθείται από την πρώτη μέρα της γέννησής του στον ανθό. Του δίνεται η απαραίτητη τροφή και νερό προκειμένου να δέσει γερός και υγιής ο καρπός και εφαρμόζονται όλες οι ενδεδειγμένες «καλές» πρακτικές κατά τη συλλογή του ελαιοκάρπου, ο οποίος συλλέγεται με το χέρι, χωρίς να τραυματίζεται ούτε ο ελαιόκαρπος ούτε το δέντρο. Μεταφέρεται την ίδια μέρα στο ελαιοτριβείο, πλένεται με καθαρό νερό, απομακρύνονται τυχόν φύλλα ή ξένα σώματα, συνθλίβεται και μαλάσσεται σε χαμηλή θερμοκρασία 26°C. Το ελαιόλαδο μεταφέρεται σε δεξαμενές που το προφυλάσσουν από την επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα και το κρατούν σε σταθερή θερμοκρασία. Μετά από περίπου 20 μέρες αφαιρείται με καθίζηση η «ψίχα», περνά από ένα ελαφρύ φιλτράρισμα χαρτιού και συσκευάζεται πάντα με αυστηρή επίβλεψη, άμεσα, προκειμένου να «κλειδώσει» τα αρώματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.
 
 
 

Άλφα (α), το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, χρησιμοποιείται ως σύμβολο ανώτερης κατηγορίας ή άριστης ποιότητας.

Άλφα (α), το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, χρησιμοποιείται ως σύμβολο ανώτερης κατηγορίας ή άριστης ποιότητας.
Πι (π), παγκόσμια μαθηματική σταθερά, ένας απέραντος αριθμός, ένα θαύμα χωρίς όρια. Τα δύο αυτά γράμματα, τα αρχικά του οικογενειακού ονόματος, επιλέχθηκαν για την ονομασία αυτού του ξεχωριστού προϊόντος, δίνοντας έμφαση στην εξαιρετική του ποιότητα και στη διαρκή προσπάθεια εξέλιξής του.

 

Ο μικρός οικογενειακός ελαιώνας βρίσκεται στη μεγαλύτερη και ευφορότερη πεδιάδα της Πελοποννήσου, στον Νομό Ηλείας. Ένας ελαιώνας αραιής φύτευσης, αποκλειστικά με δέντρα κορωνέικης ποικιλίας, που παραδοσιακά δίνουν ανώτερης ποιότητας και γεύσης ελαιόλαδο. Ο ελαιώνας καλλιεργείται μόνο με φυσικές μεθόδους από την οικογένεια, με στόχο την παραγωγή περιορισμένης ποσότητας, αλλά άριστης ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου.

 

Χαρακτηριστικά του προϊόντος

. Χρώμα λαμπερό, έντονα πράσινο.
. Άρωμα φρουτώδες, γεμάτο μυρωδιές από τον πλούσιο κάμπο.
. Γεύση φρέσκου, άγουρου καρπού, ήπιο, με μεσαίας έντασης πίκρα και πικάντικα χαρακτηριστικά.
. Το «άλφα πι» απευθύνεται σε απλούς καταναλωτές αλλά και χώρους εστίασης που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την αναζήτηση ενός επιλεγμένου προϊόντος κορυφαίας ποιότητας και γευστικού χαρακτήρα!

 
Στην 1η του κιόλας συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου απέσπασε δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Το διάστημα που μεσολαβεί από την παραγωγή μέχρι την εμφιάλωση του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας και των χαρακτηριστικών του. Για τον λόγο αυτό το «άλφα πι», μετά την παραγωγή του, φυλάσσεται σε ειδικές δεξαμενές και για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την εμφιάλωσή του. Έτσι, διατηρεί απόλυτα τη φρεσκάδα και τα αρώματά του καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του.


Είναι διαθέσιμο σε δύο συσκευασίες, μία οικονομική λευκοσιδήρου των 250 ml, απόλυτα ενδεδειγμένη για το ευαίσθητο προϊόν, και μία πολυτελή 500 ml, από βαμμένο γυαλί, ιδανική για την προστασία του ελαιολάδου από το φως, την ακτινοβολία και τη ζέστη, ενώ υπάρχουν πλέον διαθέσιμες και οι νέες συσκευασίες λευκοσιδήρου 500 ml και 1.000 ml.

 

Στην 1η του κιόλας συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (London Olive Oil Competition) απέσπασε δύο ασημένια μετάλλια στις κατηγορίες «Καλύτερη Ετικέτα» (Label) και «Καλύτερη Εικόνα» (Image), αλλά και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Καινοτομία».

 

alpha pi, λεωφόρος Μαραθώνος 143, Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, 22940 98535

Facebook, Pinterest, LinkedIn

www.alphapi-oliveoil.com

Ορέων Αιτωλικής γης

Η Ελλάδα, από τους αρχαίους χρόνους, είναι η χώρα της ελιάς. Το έδαφος και οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη αυτού του θείου δέντρου. Πάρα πολλοί παραγωγοί παράγουν ελαιόλαδο. Ορισμένοι από αυτούς παράγουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Για τον λόγο αυτό οι προδιαγραφές είναι ίδιες για όλους παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών είναι και το Ορέων. Αλλά αυτό προχώρησε περισσότερο.

 

Μέσα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, στην Ορέων πρόσεξαν κάθε λεπτομέρεια της παραγωγής, για να προσφέρουν ένα «μοναδικό» λάδι.

Μέσα από δεκαετίες σκληρής δουλειάς, στην Ορέων πρόσεξαν κάθε λεπτομέρεια της παραγωγής για να σας προσφέρουν ένα «μοναδικό» λάδι, το «θεϊκό λάδι», όπως το αποκαλούν οι καταναλωτές. Έχοντας την τύχη να διαθέτουν κτήματα σε έναν τόπο εξαιρετικό για την ανάπτυξη της ελιάς, σε υψόμετρο 360 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε επικλινές, πετρώδες έδαφος στις πλαγιές του Παναιτωλικού Όρους που ποτίζει με τα νερά του τους ελαιώνες τους, αγκάλιασαν τα δέντρα τους με πολλή αγάπη και φροντίδα, σαν να ήταν παιδιά τους.

 

Είδαν πότε πληγώνονταν από τον καιρό, πόσο νερό ήθελαν οι ρίζες τους και πότε έπρεπε να τις ενισχύσουν με βιολογικά και φυσικά προϊόντα, για να τις κάνουν πιο δυνατές. Σιγά-σιγά, μέσα στα χρόνια, ταιριάζοντας τις παλιές, πατρογονικές τεχνικές με τη σύγχρονη επιστήμη, δημιούργησαν εξαιρετικές ελιές για την παραγωγή λαδιού.

 
Τις ελιές τους τις μαζεύουν με πολλή φροντίδα, όταν ακόμα είναι πράσινες, στον σωστό χρόνο ωρίμανσης.
 
 
 

Ταιριάζοντας τις παλιές, πατρογονικές τεχνικές με τη σύγχρονη επιστήμη, δημιούργησαν εξαιρετικές ελιές για την παραγωγή λαδιού.

Τις ελιές τους τις μαζεύουν με πολλή φροντίδα, όταν ακόμα είναι πράσινες, στον σωστό χρόνο ωρίμανσης, με αποτέλεσμα να έχουν μειωμένη παραγωγή λαδιού σε σχέση με τις ρίζες που έχουν. Αλλά αυτό δεν τους απασχολεί, αφού αναζητούν την εξαιρετική ποιότητα. Έτσι, τις επιλέγουν με τα σύγχρονα μηχανήματά τους και τις καθαρίζουν ενδελεχώς ώστε να μην έχουν καθόλου φύλλα. Άμεσα, την ίδια μέρα, τις μεταφέρουν στο ελαιοτριβείο για να τις μετατρέψουν σε ελαιόλαδο, μέσα από απόλυτα σύγχρονες τεχνικές και θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 26-28ºC. Το αποτέλεσμα; Ένα μοναδικό λάδι.

 

Κτήμα Ευθυμίου, Σωτηροπούλου & Γιαννούλη, Θέρμο Τριχωνίδας, Αιτωλοακαρνανία, 26440 23742

Facebook, Pinterest

www.oreon-olives.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή