Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη

Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη Facebook Twitter
Η Παραλία Καλάδι στα Κύθηρα
0

ADVERTORIAL

Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη Facebook Twitter
Η τεχνητή λίμνη του Μόρνου

Η ιδέα των διακοπών είναι το στοιχείο που κάνει το καλοκαίρι ξεχωριστό. Ακόμα κι αν έχεις μόνο τρεις ή τέσσερις μέρες και μόνο ο ενθουσιασμός του ταξιδιού και η προετοιμασία της όλης διαδικασίας σου δίνει ενέργεια και φυσικά αποτελεί μια πολύ καλή ενασχόληση που περιέχει μόνο θετικά συναισθήματα: αισιοδοξία, χαρά και καλή διάθεση.

 

Βέβαια, μερικές φορές η αναζήτηση του προορισμού αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ’ όσο φαντάζεσαι. Κυρίως όταν αισθάνεσαι ότι θέλεις να κάνεις και να δεις κάτι ξεχωριστό.

 

Η Ελλάδα λοιπόν είναι γεμάτη από ξεχωριστά μέρη και μάλιστα όχι μόνο εκείνα που πλέον είναι hot spots, αλλά και άγνωστους ή ανερχόμενους προορισμούς που θα σας συναρπάσουν. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια σειρά από κορυφαία σημεία στον χάρτη της χώρας μας που απευθύνονται τόσο στους λάτρεις της θάλασσας όσο και του βουνού. Η COSMOTE με τα κορυφαία της προγράμματα COSMOTE One σας ακολουθεί για να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε όσο προετοιμάζετε τις μικρές και μεγάλες αποδράσεις αλλά και όσο ζείτε τις πιο όμορφες εμπειρίες με φόντο την Ελλάδα

Ρούμελη

Λιδορίκι και Λίμνη Μόρνου

Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη Facebook Twitter
Το παραδοσιακό χωριό Φιδάκια

Ανηφορίζοντας για Φωκίδα από τα παράλια του Κορινθιακού, δύσκολα υποψιάζεσαι τι θα αντικρύσεις μέσα σε λίγα χιλιόμετρα. Κάτω από τη σκιά των επιβλητικών κορυφογραμμών της Γκιόνας και των Βαρδουσίων, σε ελάχιστη απόσταση από τις  όχθες της τεχνητής λίμνης του Μόρνου και σε ύψος 550 μέτρων, βρίσκεται το Λιδορίκι. Λόγω της φυσικής του θέσης αποτελούσε ανέκαθεν ένα πραγματικό ορεινό κάστρο, όπου σήμερα ζουν σχεδόν 1.500 κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με  την κτηνοτροφία, την υλοτομία και το μεταπρατικό εμπόριο.

Από τις 16/06/2016 και για 6 ολόκληρους μήνες, το COSMOTE One προσφέρει κάθε μήνα σε όλους τους συνδρομητές του – υφιστάμενους και νέους - οι οποίοι διαθέτουν ΟΤΕ TV, 2GB ΔΩΡΕΑΝ για OTE TV GO, για να απολαμβάνουν αθλητικά & όλο το περιεχόμενο του ΟΤΕ TV GO όπου κι αν βρίσκονται! 

Εκεί θα θαυμάσετε τη λίμνη του Μόρνου. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που βρίσκεται σε ύψος  500 μέτρων και το φυσικό τοπίο που δημιουργεί έτσι όπως περιβάλλεται από τις αλπικές κορφές των Βαρδουσίων και της Γκιόνας, είναι μοναδικό! Η λίμνη σχηματίστηκε μετά την ανύψωση χωμάτινου φράγματος ύψους 126 μέτρων που έκοψε την ροή του ποταμού Μόρνου, ο οποίος για αιώνες δρόσιζε την κοιλάδα της Βελάς. Το υδραγωγείο που σχηματίστηκε μ’ ένα κανάλι μήκους 192 χιλιομέτρων, θεωρείται από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, και στόχος του είναι να μεταφέρει το νερό από τα χιόνια των βουνών στην Αθήνα!

Ευρυτανία
Φιδάκια στη Χελιδόνα

Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη Facebook Twitter
Ηλιοβασίλεμα στην Νικήτη Σιθωνίας

Συνολικά από το Καρπενήσι μέχρι τα Φιδάκια – ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρυτανίας -  θα διανύσετε 25 χιλιόμετρα σε περίπου 45 λεπτά. Το χωριό απλώνεται σε υψόμετρο 960 μέτρων και προσφέρει μοναδική θέα στα απόκρημνα βουνά της βόρειας Χελιδόνας και  στη λίμνη των Κρεμαστών, καθώς βρίσκεται σε ένα δασώδες ύψωμα που σε γεμίζει οξυγόνο. Οι ντόπιοι αποκαλούν το χωριό τους “Φθάκια” ενώ μπορεί να το βρείτε και ως Φειδάκια. Στο κέντρο του οικισμού κυριαρχεί ο ναός της Γέννησης της Θεοτόκου, με το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις σκαλιστές πέτρες στο δάπεδο. Ολόγυρα απλώνονται  τα καλντερίμια που οδηγούν στις παραδοσιακές γειτονιές. Ανεβαίνοντας τα 92 σκαλοπάτια θα βγείτε στα πέντε αλώνια του χωριού και απλά θα ξεχάσετε πως είναι η ζωή στην πόλη!

Ελλάδα και καλοκαίρι γίνονται ένα όπως και το COSMOTE One κάνει τη σταθερή και την κινητή επικοινωνία ένα.

Σιθωνία στη Χαλκιδική

Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη Facebook Twitter
Η Παληοχώρα Κυθήρων

Η Σιθωνία ανακαλύφθηκε πρώτα από τους Γερμανούς και μετά από τους Έλληνες… Απευθύνεται κυρίως στους Θεσσαλονικείς αλλά και σε όσους αγαπούν τη Βόρειο Ελλάδα και αναζητούν ιδιαίτερα τοπία. Το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής έχει μια παρθένα ομορφιά με καταπράσινα δάση που μοιάζουν να βουτούν στη θάλασσα, δαντελωτές ακτές και γραφικούς ορμίσκους που  ξεπροβάλλουν σε κάθε στροφή. Αυτή είναι η Σιθωνία. Μια περιοχή με άρωμα άλλης εποχής. Διατηρητέα σπίτια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, με χαγιάτια και ξύλινα μπαλκόνια, που έχουν σπάσει το φράγμα του χρόνου και κρατούν αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα. Ακόμα και με τον τουρισμό, οι κάτοικοι σεβάστηκαν το περιβάλλον και δεν προσπάθησαν στο ελάχιστο να καταστρέψουν ό,τι τους χαρίστηκε. Αυτό και μόνο αξίζει να το δει κανείς!

Κύθηρα

Κορυφαίες διακοπές σε άγνωστα μέρη Facebook Twitter
Η απέραντη αμουδιά της Ζαχάρως

Για να αγαπήσεις τα Κύθηρα πρέπει να περπατήσεις στα γραφικά μονοπάτια τους, να μάθεις τους μύθους που τα περιτριγυρίζουν, να μιλήσεις με ντόπιους και τελικά να αφεθείς στην πλάνη τους. Υπάρχει η δυνατότητα να πατε με πλοίο από Γαλαξίδι ή Νεάπολη αλλά και οδικώς αν έχετε τον χρόνο να κάνετε τον γύρο της Πελοποννήσου. Οι χάρες τους είναι πολλές, αρκεί να τις ανακαλύψετε: διασκέδαση στη Χώρα και το Καψάλι, περαντζάδα στα πλακόστρωτα, περίπατους στους καταρράκτες του Μυλοπόταμου, φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες ορεινές ή παραθαλάσσεις με τσιριγώτικες -ντόπιες- συνταγές. Μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο και μην παραλείψετε να πάτε στα Αντικύθηρα... Αν τα κάνετε όλα αυτά,ένα είναι είναι σίγουρο… θα επιστρέψετε!

Δυτική Πελοπόννησος

Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως μπορείτε να ξεχάσετε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια… Πετάξτε ό, χρειάζεστε μέσα στο αμάξι και βάλτε μπρος για ένα road trip στη δυτική Πελοπόννησο. Όλη αυτή η περιοχή έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες της (κυριολεκτικά). Ξεκινήστε λοιπόν, περίπου 25 χλμ. νότια της Αρχαίας Ολυμπίας και ανακαλύψτε τον παράδεισο! Απέραντες χρυσές αμμουδιές, ιδανικές για camping οργανωμένο ή free. Ζαχάρω, Σκαφιδιά, Κουρούτα…  Είναι σίγουρο ότι μετά τη γνωριμία σας με αυτά τα μέρη δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Από το δάσος της Στροφυλιάς μέχρι τη λίμνη του Καϊάφα μια σειρά από μοναδικές παραλίες θα γίνουν για εσάς μια καλοκαιρινή αποκάλυψη!

Ο, τι κι αν επιλέξετε, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως η Ελλάδα είναι γεμάτη από τοποθεσίες μοναδικής ομορφιάς που αποτελούν κορυφαίους προορισμούς διακοπών. Στο ταξίδι σας, σας συνοδεύει η COSMOTE με μια κορυφαία προσφορά: από τις 16/06 και για 6 ολόκληρους μήνες, το COSMOTE One προσφέρει κάθε μήνα σε όλους τους συνδρομητές του – υφιστάμενους και νέους - οι οποίοι διαθέτουν ΟΤΕ TV, 2GB ΔΩΡΕΑΝ για OTE TV GO! Όπου κι αν βρεθείτε απολαύστε την ομορφιά του τόπου αλλά  και όλο το περιεχόμενο του ΟΤΕ TV GO! Καλές διακοπές!

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM