Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
 

Ο ποιητής Γεβγκένι Γεφτουσένκο στο περιοδικό «Δρόμοι της Ειρήνης»

Τον Ιανουάριο του 1963 είχε γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό «Δρόμοι της Ειρήνης», απ’ όπου και το σχετικό αφιέρωμα

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΝΤΑ ΤΡΟΥΣΑ
Από πολύ νωρίς, από τον Ιανουάριο του '63 τουλάχιστον, το ελληνικό κοινό (κάποιο συγκεκριμένο ελληνικό κοινό) έρχεται σε επαφή με το σοβιετικό, τότε, ποιητή Γεβγκένι Γεφτουσένκο. Ήταν ένα αφιέρωμα στο περιοδικό «Δρόμοι της Ειρήνης», το οποίο τύπωνε η «Ελληνική Επιτροπή δια την Διεθνήν Ύφεσιν και Ειρήνην» (εκδότης ο τέως βουλευτής της ΕΔΑ Ανδρέας Ζάκκας, συνδιευθυντής ο συγγραφέας Λέων Κουκούλας και αρχισυντάκτης ο μουσικολόγος Μάρκος Δραγούμης).

Εκεί, σ' αυτό το τεύχος, υπάρχει ένα αφιέρωμα στον Γεφτουσένκο, που ξεκινάει από το εξώφυλλο και επεκτείνεται στις μέσα σελίδες. Ο ανταποκριτής του περιοδικού στη Μόσχα Ευγκένι Ντβόρνικωφ συναντά τον Γεφτουσένκο και συζητά μαζί του, ενώ δημοσιεύεται και το διάσημο ποίημά του «Οι κληρονόμοι του Στάλιν».

Το άρθρο είναι τετρασέλιδο και εδώ παρουσιάζουμε τις σχετικές σελίδες...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάποτε τελείωσα το Πολυτεχνείο. Δημοσιεύω κείμενα (για τη μουσική κυρίως) από τα τέλη του ’80. Το 1996 έγραψα ένα βιβλίο για το Ελληνικό Ροκ. Για 17 χρόνια (1996-2013) ήμουν αρχισυντάκτης στο περιοδικό Jazz & Τζαζ. Από το 2009 τρέχω το on line Δισκορυχείον και από το 2014 γράφω για το LiFO.gr…
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή