Η νόσος είναι εξαιρετικά μεταδοτική για τους χοίρους και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από υπολείμματα κρέατος. Αυτός είναι ο λόγος που δε δίνεται το κρέας στην κατανάλωση, κανένας δε ρίσκαρει τη μετάδοση. Οι απώλειες σε παραγωγή, διαχείριση νεκρών κλπ είναι τεράστιες, συμπεριλαμβανομένου ότι κανένας δε θα άγγιζε μια μπριζόλα με αιμορραγίες. Τέλος φυσικά και μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο άνθρωπος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μεριμνούμε και για τα συμπαθή μας τετράποδα
Σχολιάζει ο/η