το σημείο καπνού του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου ειναι περίπου στους 210 βαθμούς σε αντίθεση με το καλαμποκέλαιο και το ηλιέλαιο που αρχιζουν να καίγονται μετα τους 130/135. ενώ σογιέλαιο, φοινικέλαιο και φυστικέλαιο έχουν σημείο καπνού γύρω στους 190/200 βαθμούς. άρα το πιο ανθεκτικό ειναι το ελαιόλαδο, αλλά αν σου φαίνεται βαριά η γευση του το αμέσως επομενο καταλληλότερο για τηγάνι ειναι το φυστικέλαιο, όλα τα υπόλοιπα έχουν πολύ αυξημένα ποσοστά κορεσμένων λιπών.
Σχολιάζει ο/η