@ Αλέξανδρος: Η δυσανεξία στη λακτόζη παρατηρείται σε ποσοστό 5-30% στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό. Εάν έχεις δυσανεξία, απλά αποφεύγεις τη λακτόζη, τόσο απλά. Το pH του γάλακτος είναι περίπου 6,7 (ενώ του στομάχου 1,5-4,5) και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διαταράξει την οξεοβασική ισσοροπία του οργανισμού. Άστοχο... Η αλκαλική φωσφατάση του γάλακτος (πρωτεΐνη, μία υδρολάση που ο ρόλος της είναι η αφαίρεση φωσφορικών) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ στο μεταβολισμό του ασβεστίου και χρησιμοποιείται ως δείκτης παστερίωσης, καθότι καταστρέφεται κατά την παστερίωση. Μη ανίχνευση της δηλώνει επαρκή παστερίωση. Ο οργανισμός του ανθρώπου παράγει φωσφατάση και για το ρόλο της στην απορόφηση του ασβεστίου μπορείς να διαβάσεις εδώ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24753180 . Υποθέτω ότι γνωρίζεις Αγγλικά... Τα αντιβιοτικά που όλοι έχετε ακούσει δεν ζπάρχουν στο γάλα γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ απο τη νομοθεσία και η βιομηχανία γάλακτος ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΤΙΟ. Εάν το μόνο επιστημονικό που κατάλαβες από το σχόλιο μου είναι οτι βιοπορίζομαι από τον κλάδο έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης κειμένου! Ζω και εργάζομαι στο εξωτερικό από το 2009, στο χώρο της έρευνας και με γνωστικό αντικείμενο microbiology, molecular ecophysiology and environmental biotechnology. Όσο για τη γραφικότητα και το ύφος του κειμένου μου, τι να πω, εκτός από βιαστής (και προφανώς και δολοφόνος) είμαι και....γραφικός... @Allou2: Ωραίο άρθρο αναφορικά με την οστεοπόρωση. Γνωρίζω τον μεταβολισμό του ασβεστίου, ελπίζω τώρα και εσύ. Τώρα λοιπόν, αφού γνωρίζεις, μπορείς να πράξεις ανάλογα ώστε να μην έχεις προβλήματα στο μέλλον. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι προτιμάς να ενημερώνεσαι από blogs και sites που έχουν ως κοινό ότι απευθύνοντε σε vegetarians και vegans και όχι από πανεπιστημιακά συγγράματα ή επιστημονικά άρθρα. Δικαίωμα σου. Στην συνέχια μπορείς να αγοράσεις κάτι απο αυτά http://www.goldenhealth.com.gr/joomla/index.php/el/vm-front-page-top-gr/osteoporosis τα οποία απευθύνοντε σε vegan και vegetarian. Επίσης πρόσεξε ώστε να αποφύγεις τρόφιμα του περιέχουν Ε333! Και επειδή προφανώς δεν το κατάλαβες, το Ε333 είναι κιτρικό ασβέστιο (calcium citrate όπως το περιγράφει ο κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος (sic)) και κοστίζει 41.60€ το κιλό (food grade) και 121.35€ το κιλό (ultra pure molecular grade). Όσο για τον Ιάπωνα επιστήμονα και το βιβλίο του (το οποίο μπορεις να αγοράσεις στο amazon με 16$) ελπίζω να τον ακούσεις πολύ προσεκτικά και να σταματήσεις να καταναλώνεις ελαιόλαδο (καθότι όλα τα λίπη και έλαια είναι οξειδωμένα), να αποφεύγεις τον καφέ, το τσάι, το κρασί (αλκοόλ) και να αγοράζεις τα προϊόντα που προωθεί (ειδικά το διατροφικό συμπλήρωμα πρωτεασών!). Επίσης, να υποβάλλεις μία μήνυση για βιασμό και φόνο (περίπου 3 βιασμούς και 137 φόνους εάν θυμάμαι καλά), τα στοιχεία μου διαθέσιμα από τη Lifo! Μέχρι να έρθουν να με συλλάβουν, θα προσπαθήσω να ενημερώσω το διευθυντή του HMGU να ακυρώσει το διεθνές συνέδριο για την έρευνα κατά του διαβήτη τύπου ΙΙ, καθώς και να κλείσουμε το ερευνητικό κέντρο...Με 196.000.000€ εξοικονομηση το χρόνο, θα μπορέσουμε να μεταφράσουμε το βιβλίο του σε κάθε γλώσσα και θα λύσουμε μια για πάντα όλα τα προβλήματα υγείας του ανθρώπινου είδους.
Σχολιάζει ο/η