ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κάθε τρόφιμο έχει σωστό και λάθος τρόπο προετοιμασίας για κατανάλωση. Για παράδειγμα, τα χόρτα που προορίζονται για ζεστή σαλάτα ΔΕΝ τα βράζουμε τρεις ώρες, το απλό ζεμάτισμα 2-5 λεπτών αρκεί, αλλιώς καταστρέφονται οι βιταμίνες, αλλοιώνεται κι η γεύση.Τα ζυμαρικά δεν παραβράζονται γιατί και απαίσια στη γεύση είναι και δύσπεπτα γίνονται. Το κρέας τώρα:( πάντα για το ψήσιμο μιλάμε , το μαγείρεμα στην κατσαρόλα είναι άλλο ) το μοσχάρι πράγματι χρειάζεται λίγο ψήσιμο, ωστε να μείνει ζουμερό μέσα και να κρατήσει όλους τους χυμούς του. Εκεί φαίνεται άλλωστε ο καλός ο ψήστης! Το κοτόπουλο και το χοιρινό όμως είναι άλλη ιστορία, θέλουν καλό ψήσιμο λόγω μικροβίων. Το καλύτερο είναι να προμηθευτούμε ένα θερμόμετρο που μας δείχνει ακριβώς τη θερμοκρασία του ψητού μας κι έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σχολιάζει ο/η