Ναι αλλά μην ξεχνάμε και το φαινόμενο Maillard. Καλή η γεύση του ζουμιού, αλλά και η καραμελωμένη πρωτεΐνη άλλο πράγμα. Και εντάξει το φιλέτο, εκεί όντως αν το παραψήσεις ξεραίνεται. Η χοιρινή μπριζόλα λαιμού, που έχει τόσο λίπος; Αν δεν την παραψήσω, θα είναι μια αηδία, ενώ αν ξεροψηθεί το λίπος, θα κάνει αυτό τη μπριζόλα ζουμερή. Αντίστοιχα το μπιφτέκι, όσο πιο πολύ λίπος έχει, τόσο πιο ζουμερό βγαίνει (με ιδανικό το 20-25% λίπους).
Σχολιάζει ο/η