ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σουβλάκι με πατάτες μέσα; Που είμαστε, στις Κάτω Χώρες; Σε λίγο θα ρίχνουν και ένα τόνο μαγιονέζα από πάνω για να μην μπορείς να βλέπεις το κομματάκι κρέας και να χορταίνεις με τον αφρό. Οι πατάτες απέξω, τα απ' όλα μέσα. Τα σουβλάκια στις φωτογραφίες αν βγάλεις τις πατάτες είναι διαίτης, μια μπουκιά, μίνι, για την Γκάγκα. Τα πραγματικά σουβλάκια είναι μάξι, σαν Τουρκάλες, Λιβανέζες, με γερά πιασίματα. Να χρειάζεσαι δυο χέρια, όχι δυο δάχτυλα να τα φας. Σουβλάκι φτιάξανε ή στρίψανε τσιγάρο; Δεν πρέπει να χρειάζεται να παραγγείλεις τρία σουβλάκια για καλή αρχή. Το σουβλάκι και τα παράγωγα του ήρθαν από την Ανατολή...που σημαίνει ότι τα καλύτερα σουβλάκια φτιάχνονται από Ανατολίτες, πρόσφυγες, ή μάστορες που δούλεψαν μαζί τους και έχουν το ίδιο μεράκι. Ο πραγματικός σουβλατζής δεν το παίζει Γκιωνάκης σε ασπρόμαυρη ταινία. Το καλό σουβλάκι δεν τρώγεται στο κέντρο. Εκεί τρως πανάκριβο νοίκι και κρέας από αδέσποτο σκύλο Εξαρχείων. Αποφεύγετε τους κιμάδες, τον γύρο, το μπιφτέκια εργοστασίου, μόνο αν είναι σπιτικά. Τα γνωστά μαγαζιά- τουριστικές παγίδες είναι για ... αυτούς και αυτές που δεν γνώρισαν ακόμη το πραγματικό Ελληνικό σουβλάκι. Οι πολύ πικάντικες σάλτσες κρύβουν τα βρώμικα. Στο εξωτερικό μόνο οι Ελληνικές και Ανατολίτικες μαγαζογειτονιές έχουν καλά σουβλατζίδικα, θα έλεγα καλύτερα από τα περισσότερα στην Αθήνα, αλλά εκεί βέβαια είναι άλλες τιμές. Σουβλατζίδικα που είναι ανοικτά για πολλά χρόνια στις συνοικίες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έχουν τα καλύτερα. Είναι τόσα πολλά...
Σχολιάζει ο/η