Υπάρχει μία ικανοποιητική λύση και για τις δύο πλευρές. Η δική σου μερίδα να αφαιρείται από την κατσαρόλα/ταψί λίγα λεπτά πριν το κατέβασμα του φαγητού και κατόπιν να προστίθεται το απαραίτητο αλάτι για τους υπόλοιπους. Δεν ξέρω αν η γεύση θα είναι σαν να έβραζε το φαγητό με το αλάτι εξ αρχής, αλλά οπωσδήποτε 1-2 βράσεις θα προλαβαίνει να πάρει. Εξυπακούεται ότι στα μερακλίδικα φαγητά (παστίτσιο, μουσακάς) το αλάτι θα μπαίνει κανονικά απ' την αρχή. Επίσης, σ'αυτά τα δύσκολα φαγητά μπορείτε να κάνετε τη δική σου μερίδα σε ένα μικρό πυρεξάκι, η οποία θα ψήνεται παράλληλα με το μεγάλο πυρέξ/ταψί.
Σχολιάζει ο/η