Χημικά:Το λάδι δεν διαλύεται στο νερό και η απόδειξη είναι ότι σχηματίζει κάτι σαν σφαιρίδια στην επιφάνεια του και δεν εξαφανίζεται όπως η ζάχαρη. Αυτή είναι η προσπάθεια του λαδιού να έρθει σε όσο το δυνατόν λιγότερη επιφάνεια με το νερό, επειδή ακριβώς απωθείται και δεν του αρέσει. Η γιαγιά συνήθως κουνάει και λίγο με το δαχτυλό της το νερό με λάδι, αυτό εν μέρη δίνει στο σύστημα την ενέργεια να επιδιαλυτωθούν κάποια μόρια λαδιού ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τα κυκλάκια λαδιού και έτσι αυτά σχηματίζουν ακόμα μικρότερα που ίσως δεν είναι ορατά τόσο εύκολα. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο συμβαίνει...
Σχολιάζει ο/η