Υπάρχει η παραπλήσια εξομολόγηση "Χρήμα = Η κινητήριος δύναμη"/22.9.2025 και αν τη διαβάσεις, μπορεί να βρεις κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις.
Θα σου επαναλάμβανα πάνω κάτω τα ίδια που γράφω και εκεί, αλλά στη δική σου περίπτωση θα πρόσθετα ότι δε μπορείς να τα έχεις όλα.
Αφού παραδεχόμαστε πως οι κοινωνίες είναι φτιαγμένες μέσα από το χρήμα (και όχι το αντίθετο όπως συνέβη αρχικά), για να μην είσαι απομονωμένος και να μην περιθωριοποιείσαι, χρειάζεται να το κυνηγήσεις, με όλα τα ρίσκα που συνεπάγεται.
Και τα ρίσκα που συνεπάγεται, κυμαίνονται από την απώλεια χρόνου, μέχρι το διακύβευμα της σωματικής ή και ψυχικής σου υγείας.
Διαφορετικά, θα προσαρμοστείς με τη ζωή του φυλακισμένου μέσα στους 4 τοίχους, ή το πολύ πολύ, όποτε "προαυλίζεται" κόβοντας βόλτες πέριξ της γειτονιάς του και λίγο πιο πέρα.
Εσύ θα τα ζυγίσεις και θα κρίνεις τί σου ταιριάζει περισσότερο.
Όσο για το "η ζωή είναι υπέροχη, αρκεί να έχεις χρήματα" που έχεις διαβάσει, υπάρχει ο αντίλογος "τα καλύτερα πράγματα είναι τα δωρεάν" · διάβασε και αυτό.
********************
@ 23.10.2025/07:16
"Τα καλύτερα πράγματα είναι τα δωρεάν" έχει την έννοια ότι δε χρειάζεται να τα πληρώσεις ώστε να τα απολαύσεις, όπως πχ ένα μπάνιο στη θάλασσα ή μία καλή κουβέντα με ένα φίλο.
Ή κάθε άλλου είδους πράγμα που σου χαρίζεται.
Επειδή το χρήμα, σου στερεί ένα μέρος της απόλαυσης που σου προσφέρουν.
Μουσική μπορείς να ακούσεις και δωρεάν. Και βιβλία επίσης, υπάρχουν δανειστικές βιβλιοθήκες ώστε να τα διαβάσεις τζάμπα. Και διάφορες άλλες εκδηλώσεις :
https://www.artandlife.gr/athens/free
Δεύτερον, εγώ του ανέφερα τον αντίλογο. Δε βλέπω να πήρα θέση υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης, οπότε να μου πεις εαν το είδες εσύ κάπου, πέρα από την αχαλίνωτη φαντασία σου που σου επιτρέπει να κάνεις κυνήγι μαγισσών.
Τρίτον, για τον ίδιο λόγο να μου γράψεις στο παράδειγμα της άλλης εξομολόγησης που αναφέρω, το σχόλιο με το οποίο "είδες" ότι εκθειάζω εγώ το χρήμα.
Ώστε να καταλάβω και εγώ την ειρων(ε)ία.
Για να έχουμε να πούμε.
********************
@ 25.10.2025/08:58
Μπράβο σου που τα παραθέτεις, λες και δεν είναι εκεί για να πάει ο οποιοσδήποτε και να τα διαβάσει. Πάμε λοιπόν μία, με ένα παράδειγμα που θα σου γράψω εδώ κάτω για να στανιάρεις :
Είναι σαν εμείς οι δυό να συζητάμε και να μου αναλύεις ότι η τωρινή κυβέρνηση είναι η "κινητήριος δύναμη" στα ελληνικά πράγματα, μιας και μπορεί να ψηφίζει τροπολογίες κατά το δοκούν, να περνά νόμους από το παράθυρο, να παρέχει ασυλίες όποτε γουστάρει, να καταστέλλει και ας μη χρειάζεται, να εξουσιάζει τους δικαστές, να κάνει τα χίλια μύρια και αφού τελειώσεις, μετά τη μακρά μου σιωπή να σου λέω εγώ :
"Εκθειάζεις τη ΝΔ ! Άρα, αυτήν ψηφίζεις στις εκλογές νουδούλε !! "...
Να χαίρεσαι την "λογική" σου · θα πας πολύ μπροστά εσύ...
Εκτός βέβαια και αν δεν ξέρεις την έννοια της λέξης "εκθειάζω", αλλά μπορείς να τη γκουγκλάρεις και να τη μάθεις, επειδή βαριέμαι να σου τη γράψω ακριβώς όπως την ορίζει ο "Τεγόπουλος - Φυτράκης" στο λεξικό.
Πάντως, δεν έχει σχέση με τη θεία μου. Ούτε με το θειάφι 🙂

Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon