ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Το φέρνεις από δω το φέρνεις από εκεί....ο φίλος σου κοιτάει να στα φάει. Κλασσική περίπτωση. Λυπάμαι που θα στο πω όμως κάποτε για 50 ευρω έχασα μια φίλη.
Δε δούλευε, είχε ανάγκη και τη βοήθησα. Της είχα δώσει κάποια χρήματα χωρίς να περιμένω να τα επιστρέψει γιατί αν ήμουν στη θέση της τότε θα ήθελα να βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει. Όταν της έδωσα 50 ευρω μια φορά όμως ξεκαθάρισα ότι είναι δανεικά. Είπε ότι θα μου τα δώσει όταν θα έχει. Ήρθε στη δουλειά και δε με βρήκε μια μέρα και μου λέει ' κρίμα δεν ήσουν εκεί και τώρα φοβάμαι ότι θα τα έχω ξοδέψει μέχρι να σε ξαναδω'. Της είπα να φροντίσει να μην τα ξοδέψει! Τις επόμενες μέρες είδα φωτό ότι έφτιαξε τα νύχια της και μετά όταν της ζήτησα τα δανεικά όλο δεν είχε. Και κάθε φορά που με έβλεπε έξω όλο 'δεν ήταν καλά'. Μπούρδες!! Απλά της έδωσα να καταλάβει ότι εγώ είχα καλή πρόθεση και αν νόμιζε ότι θα με δουλέψει αυτή η χωριάτισσα ήταν γελασμενη.
Φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι που θέλω να καταλήξω. Τα 50 ευρω είναι πολύ λιγότερα απ' αυτά που έδωσες εσύ παρόλα αυτά κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πρόβλημα να εξεφτελιζονται για να τους γίνει η δουλειά. Όπως καταλαβαίνεις ο 'φιλος' σου έλεγε μπουρδες ότι θα στα δίνει σιγά σιγά. Αν το εννοούσε ήδη θα είχε φροντίσει να αρχίσει να σου δίνει έστω 50-50 και τα κοκτέιλ με τα φιλαράκια θα τα άφηνε στην άκρη προς το παρόν και επίσης δε θα το έπαιζε μουγκοθοδωρος. Είπε κιόλας ότι μάλλον του είχες δώσει και 100 ευρώ λιγότερα. Λοιπόν, φίλος δεν είναι και χέστηκες αν τον χάσεις. Άρχισε να ζητάς τα λεφτά σου αν θες να έχεις την ελπίδα να τα ξαναπάρεις κάποτε. Αν δε θέλεις, συνέχισε να είσαι ένα διακριτικό κοροιδο και κατά 700 ευρώ πιο φτωχός!

Σχολιάζει ο/η