Είδατε, ωστόσο, ότι δεν ήταν αρκετή; Το κλουβί, όσο ευρύχωρο, όμορφο κι αν είναι, ακόμη κι ολόχρυσο, δεν παύει να είναι κλουβί. Μεγάλο πράγμα η ελευθερία και πολύ εγωιστικό, αυτάρεσκο κι αυταρχικό να ζητάτε από κάποιον που λέτε ότι αγαπάτε να σας τη χαλαλίσει.

Και μιλώντας, όλως σοβαρά, μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσετε την οπτική σας; Σ' ένα ζευγάρι υπάρχουν δύο που πορεύονται πλάι πλάι και ισότιμα. Δίπλα σε μια μάνα υπάρχει κι ένας πατέρας με την ίδια ακριβώς σημαντικότητα ως προς τη βαρύτητα του ρόλου του ως γονέα. Γιατί μια μητέρα δεν μπορεί να έχει καριέρα ενώ ένας πατέρας μπορεί κι επιβάλλεται να έχει; Μιλήστε μου με πρακτικά επιχειρήματα κι όχι με αναμασημένα τσιτάτα του παρελθόντος.

Δε σας επιτίθεμαι. Απλώς οφείλετε να αντιληφθείτε το εξής. Άντρες - γυναίκες είμαστε ελεύθερα όντα. Δεν ερχόμαστε στον κόσμο με προκαθορισμένους ρόλους. Αντιθέτως, υποχρέωση και σκοπός είναι να επιλέξουμε όσα μας ταιριάζουν κι αγαπούμε για να γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Σ' αυτή την πορεία ουδείς μπορεί ή φέρει το δικαίωμα να μας "φορέσει" τα θέλω του και να μας στριμώξει στα κουτάκια που έχει φτιάξει στο μυαλό του. Αυτά πλέον θεωρούνται στοιχειώδη.

Από την άλλη, μπορεί να βρείτε -και το εύχομαι- εκείνη που θέλει ακριβώς τα ίδια μ' εσάς. Αρκεί να ξεχωρίσετε το βόλεμα απ' την καθαρή επιλογή. Καλή τύχη.

Σχολιάζει ο/η