Το φαγητό είναι η απόλαυση της ψυχής και το Σόουλ Κίτσεν το ξέρει αυτό πολύ καλά. Το στέκι, στις παρυφές της Κυψέλης, στο Πεδίον του Άρεως, είναι μια all-day στάση για να γευτείς νόστιμα πιάτα που εκφράζουν την urban φιλοσοφία της κουζίνας, αλλά ταυτόχρονα τιμούν την ελληνική μαγειρική με guest πιάτα ημέρας από τα τεφτέρια της παλιάς νοικοκυράς – μη τυχόν και δεν δοκιμάσεις τους λαχανοντολμάδες, αν τους πετύχεις!

 

Σόουλ Κίτσεν: Urban γεύσεις μπλέκονται με την ελληνική παράδοση
Μη τυχόν και δεν δοκιμάσεις τους λαχανοντολμάδες, αν τους πετύχεις! Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LiFO

 

Κατά τα άλλα, το νέο ανανεωμένο μενού του Σόουλ Κίτσεν έρχεται για να τη βάλει και αυτόν τον χειμώνα στον χάρτη με τις σταθερές επιλογές γεύσης που δεν χορταίνεις. Παντζαροσαλάτα με ξηρούς καρπούς, ανθότυρο, πορτοκάλι και μαγιονέζα σκόρδου· ψητή πατάτα γεμιστή με αρωματισμένη κρέμα τυριών, τραγανό κοτόπουλο και μπέικον· κανταΐφι με τυριά, ντρέσινγκ και μέλι· λιγκουίνι με καπνιστή πέστροφα, κρέμα φινόκιο και πολύχρωμες πιπεριές· προβατίνα φιλέτο με baby πατάτες ή σουβλάκι χοιρινό σασλίκ με πατάτες και bbq sauce: οι προτάσεις του Σόουλ Κίτσεν είναι όλες εξαιρετικές και εκφράζουν το μεράκι όλης της ομάδας: ο Αλέξανδρος Σκβορτσόβ έχει την επιμέλεια του μενού και η Almaz Terga τις μαγειρευτές καθημερινές εκπλήξεις.

 

Σόουλ Κίτσεν: Urban γεύσεις μπλέκονται με την ελληνική παράδοση
Τα Συμπόσια της Δευτέρας είναι ένας θεσμός που σε καλεί να δοκιμάσεις σε μια εντελώς casual και χαλαρή ατμόσφαιρα νέα πιάτα. Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/LiFO

 

Εκείνο όμως που κάνει το Σόουλ Κίτσεν αγαπημένο στέκι είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται την υπόθεση «γευσιγνωσία». Απαλλαγμένα από κάθε formality, τα Συμπόσια της Δευτέρας είναι ένας θεσμός που σε καλεί να δοκιμάσεις σε μια εντελώς casual και χαλαρή ατμόσφαιρα νέα πιάτα που μπαίνουν στη μέση –ανά τέσσερα άτομα– και συνδυάζονται με το κατάλληλο κρασί για μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Αν θέλεις να φέρεις το δικό σου μπουκάλι, μπορείς άνετα να το κάνεις, αφού εδώ όλη η ιστορία έχει να κάνει με τη συνάντηση και το μοίρασμα της γεύσης μακριά από τυπικότητες και ταμπέλες. Κι αυτό ακριβώς είναι που μιλάει στην ψυχή σου.

 

Ευελπίδων 47, 210 8210061

Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης