Το seawolf είναι ο θαλασσόλυκος του κέντρου, ένα μαγαζί στημένο έτσι ώστε να νιώθεις άνετα για να απολαύσεις τα γαστρονομικά πιάτα που εξυμνούν την ψαροφαγία. Πίσω από την όλη ιδέα βρίσκονται οι δύο σεφ Ηλίας Μπαλάσκας και Ανέστης Γκαμπέσης, που κέρδισαν γρήγορα το στοίχημα αυτής της ιδιαίτερης πρότασης σε μια γειτονιά της Αθήνας με urban vibes. Το Seawolf είναι urban και ταυτόχρονα έχει τη φινέτσα των γεύσεων που παίζουν με τις λεπτές ισορροπίες των υλικών μέσα από μια σύγχρονη μαγειρική ματιά.

 

Seawolf: Εμπειρία fine urban ψαροφαγίας
Το Seawolf είναι urban και ταυτόχρονα έχει τη φινέτσα των γεύσεων που παίζουν με τις λεπτές ισορροπίες των υλικών μέσα από μια σύγχρονη μαγειρική ματιά. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO

 

Τα φρέσκα ψάρια που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα είναι αποτέλεσμα αναζήτησης και συνεχούς εξερεύνησης για να μη γίνεται ποτέ έκπτωση στην ποιότητα. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα υλικά που οι δύο σεφ ψάχνουν σε βιολογικές αγορές και μικρούς παραγωγούς που κρατούν ψηλά τη σημαία της αγνότητας. Κάπως έτσι στήνονται τα πιάτα του Seawolf, ανάλογα με την εποχή, την ψαριά και τα δώρα της φύσης που διαδέχονται το ένα το άλλο.

 

Εκτός από το ψάρι ημέρας, που είναι πάντα μια έκπληξη, ο κατάλογος περιλαμβάνει μια σειρά από δημιουργικές συνταγές: fish tacos με γαρίδες, ρεβίθια με άγρια μανιτάρια και βούτυρο αρωματισμένο με τρούφα και καπνιστό χέλι, μαγιάτικο με καμμένα πράσα και σέλινο, ριζότο πεσκανδρίτσα με λάχανο και μανταρίνι, σφυρίδα φρικασέ.  

 

Seawolf: Εμπειρία fine urban ψαροφαγίας
Ριζότο πεσκανδρίτσα με λάχανο και μανταρίνι. +Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/LiFO

 

Όλα τα πιάτα παρουσιάζονται με μια fine dining αισθητική, αλλά χωρίς να καπελώνουν την οικειότητα της απλής ατμόσφαιρας που συναντάς στο Seawolf. O Γιάννης Μπαλάσκας έχει επιμεληθεί μια οινική λίστα που ταιριάζει με τις θαλασσινές προτάσεις, η οποία σύντομα θα εμπλουτιστεί και με βιολογικά κρασιά. Μοντέρνο, γαστρονομικό και friendly, αυτό το στέκι φέρνει στο Κουκάκι τη θαλασσινή αύρα που του έλειπε.

 

Δημητρακοπούλου 35, Κουκάκι, 
210 9229235 

Facebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης