Ο Κατσούρμπος έκλεισε 19 χρόνια και μέσα σε αυτά έχει φιλοξενήσει άπειρες στιγμές μας, καθημερινές ή γιορτινές, προσφέροντας πάντα ένα κομμάτι της ελληνικής παράδοσης που συγκινεί.

 

Το όνομα που συνδυάστηκε –και δικαίως– με την αναγέννηση της κρητικής κουζίνας συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις συνταγές του που έχουν τη νοστιμιά της σπιτικής περιποίησης αλλά και με την ατμόσφαιρα του χώρου που μυρίζει παρελθόν. Άλλωστε, από την πόρτα του παλιού μπακάλικου που κάποτε ήταν ο Κατσούρμπος έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, η Φλέρυ Νταντωνάκη και πολλοί άλλοι.

 

Στη σύγχρονη εποχή του το κρητικό εστιατόριο συνεχίζει να παρουσιάζει μια άκρως ποιοτική εκδοχή της κρητικής κουζίνας μέσα από έναν κατάλογο βασισμένο στην παράδοση και τα προϊόντα που χαρίζει αυτός ο ευλογημένος τόπος.

 

Κατσούρμπος

 

Φρέσκα κρέατα, άγρια χόρτα εποχής, κρητικά τυριά, χειροποίητα ζυµαρικά και κρητικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο συνδυάζονται στις συνταγές του Κατσούρμπου και μαγεύουν με τη νοστιμιά τους. 

 

Πρέπει να δοκιμάσεις το φηµισµένο τσιγαριαστό αρνάκι γάλακτος με ρίγανη και θυμάρι από τον Ψηλορείτη, το εξαιρετικό αρνί µε άγριο σταµναγκάθι, το διάσηµο γαµοπίλαφο µε ζυγούρι και στακοβούτυρο, τους χοχλιούς µπουµπουριστούς με δενδρολίβανο από το Άγιον Όρος και ξίδι από μαρουβά, τα χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα που μαζεύονται από τα οικογενειακά αμπέλια της Κρήτης και τα χειροποίητα καλιτσούνια µε χόρτα και ξινοµυζήθρα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις όσα ήξερες για το κεφάλαιο «χειροποίητη πίτα».

 

Κάθε τόσο θα βρίσκεις πιάτα ημέρας που τιμούν την κρητική παράδοση, ενώ η γλυκόπιοτη ρακή συνοδεύει όλες τις επιλογές όπως τους πρέπει. Στον Κατσούρμπο ζεις μια εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας, επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε οι άνθρωποί του: «Πίσω από µια επιτυχηµένη συνταγή κρύβεται η αγάπη και το πάθος αυτού που τη µαγειρεύει».

 

Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7222167

Facebook: Κατσούρμπος

Οδηγός Γεύσης