Η Χονολουλού ακούγεται τρελιάρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρή. Για την ακρίβεια, παίρνει πολύ σοβαρά την υπόθεση γεύση και όλα τα άλλα τα αφήνει να είναι πιο χαλαρά, πιο διασκεδαστικά, έτσι ακριβώς όπως τα θέλουμε σε μια βόλτα για ξεκούραση. 

 

Το εστιατόριο της Νέας Σμύρνης που έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση που ισορροπεί μεταξύ casual dining και υψηλής ποιότητας, δίνοντάς σου έναν ακόμα καλό λόγο για να βρεθείς στη γειτονιά των νοτίων προαστίων που αγαπούν οι foodies.

 

Χονολουλού: Χαλαρή ατμόσφαιρα με σοβαρές γεύσεις
Το εστιατόριο της Νέας Σμύρνης που έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση που ισορροπεί μεταξύ casual dining και υψηλής ποιότητας. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Το μενού εμπνέεται από πολλές και διαφορετικές κουζίνες, με κάποιες πινελιές από την κρητική παράδοση. Εκείνο που σίγουρα δίνει ένα άλλο επίπεδο σε κάθε πιάτο είναι οι πρώτες ύλες που η ομάδα της Χονολουλού προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς και με πολλή προσοχή τις συνδυάζει στις συνταγές της. Μια τέτοια φιλοσοφία ακολουθεί πιστά την εποχικότητα των υλικών και ο κατάλογος αλλάζει σχεδόν κάθε δύο μήνες για να αντιπροσωπεύει τους κύκλους της φύσης.

 

Ανάμεσα στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι το συκώτι με ρακόμελο, πολέντα φάβας, ψημένη ρακή και πετιμέζι σταφυλιού, το εκπληκτικό χειροποίητο λουκάνικο από το Δοξάτο Δράμας –δεν το βρίσκεις εύκολα– που συνοδεύεται με γλυκοπικάντικο λάχανο αλλά και τα παϊδάκια από αρνάκι Καρύστου Εύβοιας. Τα περισσότερα πιάτα μπαίνουν στη μέση για να τα γευτούν όλοι, ακόμα κι αν πρόκειται για επιλογές κυρίως, όπως το ανατολίτικο χουνκιάρ μπεγιεντί με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας ή η μοσχαρίσια ταλιάτα από ελληνικές φάρμες.

 

Χονολουλού: Χαλαρή ατμόσφαιρα με σοβαρές γεύσεις
Η Χονολουλού σε κάνει να χαμογελάς –είναι κολλητικό το χαμόγελο εδώ– και σε περιποιείται με έναν τρόπο που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Όλες οι γεύσεις είναι ιδιαίτερες, αλλά ταυτόχρονα προσβάσιμες σε όλους. Η Χονολουλού σε κάνει να χαμογελάς –είναι κολλητικό το χαμόγελο εδώ– και σε περιποιείται με έναν τρόπο που σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

 

Κυζίκου 13, 
Νέα Σμύρνη, 
213 0997949, 

www.honoluluathens.grFacebook, Instagram

Οδηγός Γεύσης