Και ποιος δεν έχει ζηλέψει στον αμερικανικό κινηματογράφο τα μεγάλα, ζουμερά σάντουιτς με τους πλούσιους χυμούς, που μπορούν να σου ανοίξουν την όρεξη ακόμα και μέσα απ’ την οθόνη; Αν και έχουν έρθει πολλές διαφορετικές εκδοχές αμερικανικού street food στη χώρα μας, κάτι τέτοιο στην πιο πιστή του εκδοχή δεν είχαμε. Αυτό, όμως, έμελλε να αλλάξει.

 

Το Chicago Beef, πίσω απ’ την πλατεία Κλαυθμώνος, με το γκράφιτι των Blues Brothers στο ρολό και τις μουσικές που συνθέτουν την πιο ταιριαστή ατμόσφαιρα, έβαλε σκοπό να σε μεταφέρει στο Σικάγο. Φτιάχνει το αυθεντικό beef sandwich που οι πρώτοι Ιταλοί μετανάστες πρωτομαγείρεψαν στο Σικάγο, κάνοντάς το σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής κουλτούρας της πόλης, και μπαίνει δυναμικά στον χάρτη με τα πιο λαχταριστά σάντουιτς του κέντρου της Αθήνας.

 

Chicago Beef
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η συνταγή, όπως προστάζει η καταγωγή της, αποτελείται από Black Angus που σιγομαγειρεύεται στον φούρνο για ώρες και στη συνέχεια κόβεται σε λεπτές, ζουμερές φέτες. Προζυμένιο ψωμάκι ημέρας, στο οποίο μπαίνει μια γενναιόδωρη δόση από ζωμό κρέατος, με κουτάλα, παρακαλώ: Για τους μερακλήδες υπάρχει και η επιλογή να βουτηχτεί το ψωμάκι ολόκληρο στον ζωμό, και μετά, ανάλογα με το σάντουιτς που θα διαλέξεις, μπαίνουν πιπεριές και πίκλες που ολοκληρώνουν τη γευστική εμπειρία.

 

Το μαγαζί σερβίρει street food, όχι γρήγορο φαγητό. Στα ψυγεία βρίσκεις επιλογές από δροσερές μπίρες που συνοδεύουν το beef sandwich όπως του πρέπει, τη στιγμή που τα φιλόξενα τραπέζια του Chicago Beef σε προσκαλούν να γίνει το νέο σου στέκι για νόστιμο, χορταστικό φαγητό με την παρέα.

 

Chicago Beef
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αυτή την καλοκαιρινή σεζόν το μενού θα εμπλουτιστεί, δίνοντάς σου ακόμη περισσότερους λόγους να βρεθείς εκεί. Οι νέες εκδοχές των σάντουιτς με pork chops και ιταλικό λουκάνικο θα φέρουν ακόμη περισσότερα στοιχεία της κουλτούρας του πολυπολιτισμικού street food του Σικάγου στην καρδιά της Αθήνας.

 

Ρόμβης 26, Αθήνα, 210 3312877

Οδηγός Γεύσης