ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.9.2019 | 09:09

Σκυλάκι μου λατρεύω τα ζώα !! θα σε πάρω σπίτι να σε φροντίζω !!

Σκυλάκι μου καλό θα σε πάρω σπίτι μου να μην είσαι αδέσποτο... Αλλά ...θα πηγαίνεις βόλτα όποτε και αν θέλω ΕΓΩ..θα κάνεις την ανάγκη σου ΜΟΝΟ 2 φορές την ημέρα .. όταν σε βγάζω βόλτα ΕΓΩ και γρήγορα μέσα στο χρόνο που θέλω ΕΓΩ .. θα σε τραβώ από το λουρί αν πας να προς άλλη κατεύθυνση από αυτή που θέλω ΕΓΩ .. και ΔΕΝ θα πλησιάζεις άλλους σκύλους στο δρόμο... θα τρως συγκεκριμένες ώρες που θέλω ΕΓΩ την τροφή και ποσότητα που θέλω ΕΓΩ.. . θα σε στειρώσω να ΜΗΝ έχεις οίστρο.. θα μένεις μέσα στο σπίτι ή στην μικρή μου αυλή δεμένος ... θα κάθεσαι στο μαξιλάρι σου ή μόνο στα έπιπλα που θέλω ΕΓΩ .. θα παίζεις ΜΟΝΟ με τα παιχνίδια σου.. οι παντόφλες ΔΕΝ είναι παιχνίδι..!!! θα σε αφήνω μόνο σου όταν πάω για δουλειά ή για καφέ..κλεισμένος μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι και ΔΕΝ θα γαβγίζεις να ενοχλείς τους γείτονες... θα ασχολούμαι μαζί σου ΜΟΝΟ όταν και αν έχω χρόνο..... και ΔΕΝ θα αγριέψεις γτ το θέλω ΕΓΩ και όλα αυτά γιατί αγαπώ τα ζώα.... Θα έρθεις??? Αν τα ρωτούσαμε θα ήταν ο κόσμος διαφορετικός....
14
 
 
 
 
σχόλια
Προσπαθείς να ευαισθητοποιήσεις ως προς τις ανάγκες των σκύλων, όμως άθελά σου τις μεταφράζεις ανθρωποκεντρικά και δεν πετυχαίνει το εγχείρημα.Ίσως να μελετούσες κάπως βαθύτερα πάνω σε αυτό για να έχεις πλήρη εικόνα. Πάντως δεν μοιάζει να έχεις κακή πρόθεση, παρά μόνο άγνοια ως ένα σημείο.
εσύ που έχεις μελετήσει περισσότερο .. πες μας ποιο ζωάκι είναι αυτό που είναι ευτυχισμένο γτ του έκανες στείρωση? και δεν θέλει σύντροφο σε όλη του τη ζωή ??? άρα επεμβαίνουμε σε όλα !!και αν πιστεύεις οτι ναι πρέπει να κάνουμε στείρωση ..κάνε και συ τότε !!!!
Μα τι λες; Δεν έχεις κατανοήσει το σχόλιό μου. Αν είναι δική σου η εξ/ση ευχαρίστως να σου εξηγήσω. Btw είμαι κατά της στείρωσης στα δεσποζόμενα εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι - όχι γενικά, κατά περίπτωση μόνο. Τέσπα, είναι μεγάλη κουβέντα.
Παω στοιχημα οτι αν ρωτουσα τον σκυλο μου θα μου απαντουσε το εξης:Οχι, φυσικα και δεν θελω να μενω στο σπιτι μαζι σου, προτιμω να ζω στο δρομο οπου-ειμαι εκτεθειμενος σε υπερβολικο κρυο, υπερβολικη ζεστη, δεν εχω νερο οποτε το χρειαστω, φαι βρισκω μονο αν ειμαι τυχερος και οχι καθε μερα φυσικα-ειμαι εκτεθειμενος σε καθε ειδους ασθενεια και φυσικα αν αρρωστησω κανενας δεν θα νοιαστει να με κανει καλα και απλα θα υποφερω μεχρι να πεθανω-δεχομαι επιθεσεις απο αλλα ζωα, απο ανθρωπους, με δηλητηριαζουν, με κλωτσανε, με κρεμανε, με βασανιζουν..-με χτυπανε αυτοκινητα τα οποια οδηγουν σαν τρελα- δεν νιωθω ποτε ασφαλης οπου και να θελω να κοιμηθωΕχεις δει πως ενθουσιαζονται ολα τα σκυλια οταν γυρναει η οικογενεια τους σπιτι? Εχεις δει ποσα σκυλια παθαινουν καταθλιψη οταν πεθανει το ατομο που τους φροντιζε? Εχεις δει ποσα σκυλια θυσιαζονται για να υπερασπιστουν την οικογενεια τους? Λες ολα αυτα να μαρτυρουν οτι ειναι δυστυχισμενα? Ναι, μπορει να μην εχουν το παν μενοντας σε ενα διαμερισμα, αλλα τουλαχιστον εμεις ολοι οι φιλοζωοι κανουμε ο,τι μπορουμε ωστε να τους παρεχουμε μια καλυτερη ποιοτητα ζωης. Εσυ τι κανεις για τους αλλους? Απλα κουνας το δαχτυλο ε?
Εδώ και δέκα μέρες,το μόνο που θέλω είναι να γνωρίσω αυτήν/όν που έχει αφήσει το σκυλί στο μπαλκόνι και κλαίει δυνατα όλη μέρα.Πρέπει να είναι τόσο πολύ φιλόζωος κάποιος/α,που να γράφει στα μέζεά του,εκτός από το ζώο κι όλους εμάς τους υπόλοιπους.
Εδώ όμως είναι θέμα του κράτους. Εάν προβλεπόταν τσουχτερό πρόστιμο για παραμέληση ζώου, οι πλειοψηφία των αναισθητων δεν θα έπαιρνε σκύλο. Χωρίς κανόνες και συνέπειες δε δουλεύει τίποτα.
Υπάρχει το άρθρο 8 του Ν.4039/12. Το είχα ψάξει γιατί στην γειτονιά μου υπήρχε ένας σκύλος μόνιμα στο μπαλκόνι.Τελικά δεν προχωρήσαμε σε καταγγελία γιατί μιλήσαμε εγώ και άλλα 2 άτομα στον ιδιοκτήτη και συμμορφώθηκε.
Επίσης, τα ζώα ΔΕΝ νιώθουν την ανάγκη να γίνουν γονείς, και η στείρωση προλαμβάνει πολλές ασθένειες.Κι όπως είπε η Αννετα, τα σκυλιά είναι αγελαια ζώα και χρειάζονται να ανήκουν κάπου αλλιώς έχουν στρες. Θες να μας μιλήσεις και για τα γατιά, τα πουλάκια και τα ψαράκια;;
Έχω βαρεθεί να διαβάζω δημοσιεύσεις σαν και αυτές.Τα κατοικίδια που έχουν υπεύθυνους ιδιοκτήτες συνυπάρχουν και ευτυχούν μαζί τους. Πριν λίγο καιρό χάσαμε το σκύλο μας 9 χρόνων καθώς τον είχαμε πάει βόλτα στο βουνό. Μάντεψε. Δεν βρήκε ευκαιρία για να ελευθερωθεί αλλά μετά από 4 μέρες που ήταν άφαντος και εμείς δεν καταφέραμε να τον βρούμε επέστρεψε μόνος του πίσω στο σπίτι. Αν δεν του άρεσε δεν θα ερχόταν πίσω. Τα σκυλιά νιώθουν επίσης καλύτερα όταν ζουν με κανόνες μέσα στο σπίτι, τα βοηθάει στο αγχος τους και είναι πιο ήρεμα. Δεν μεταφράσουν τα έπιπλα και επιλέγουν. Τους αρκεί να έχουν ένα βολικό μέρος μέσα στο σπίτι και αυτό επιθυμούν περισσότερο από οτιδήποτε. Άλλωστε στον δρόμο δεν έχει μαξιλάρια και πολυτέλειες. Ταυτόχρονα ποιος σου είπε ότι οι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν κάνουν θυσίες για τα ζώα τους; ποιος σου είπε ότι δεν αφιερώνουμε ώρες να τα πηγαίνουμε συχνότερα και από τα παιδιά σε πάρκα για να παίζουν όλα μαζί; να τα φροντίζουμε. Να τα θεραπευουμε. Ξέρεις ποιος είναι ο μέσος όρος ζωής ενός ζώου στον δρόμο; συνήθως ούτε τα μισά πραγματικά του χρόνια. Και μην πεις πως ζει 5 αλλά είναι ιδανικά. Αρρώστιες, φόβος, χτυπήματα από αμάξια η ξένους, κρύο. Αν ήταν όλα ιδανικά δεν θα υπήρχαν ζώα που ζηταν βοήθεια ή προσοχή με τον τρόπο τους. Που είναι χτυπημένα και πεθαίνουν. Ο σκύλος δένεται με τον άνθρωπο όσο και ο άνθρωπος μαζί του. Και μάντεψε αν υπάρχει το ενδιαφέρον και 9 σεβασμός γίνονται αχώριστοι και ευτυχισμένοι μαζί.
Και δυο φορές να βγάζει κάποιος τον σκύλο για την ανάγκη του, μια χαρά είναι, έχει δεν έχει αυλή. Εκ' των πραγμάτων, μπορεί να μην έχει χρόνο για περισσότερες βόλτες. Ναι, δεν επιτρέπεις στον σκύλο σου να πηγαίνει οπουδήποτε να κατουράει, ούτε και του επιτρέπεις να πηγαίνει κοντά σε αλλά σκυλιά πάντα. Βλέπεις πώς είναι η συμπεριφορά του και η αντίστοιχη του άλλου σκύλου, και αν είναι ήρεμα, τα πλησιάζεις. Και πάλι, αν θέλει ο ιδιοκτήτης του. Η ώρες διατροφής του, είναι συνήθως καθορισμένες από τον κτηνίατρο, αλλά και να μην είναι, είσαι υποχρεωμένος να του έχεις διαθέσιμη τροφή και πόσιμο νερό, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ανάλογα και τις φορές που μπορείς να τον βγάλεις έξω. Ναι, θα παίζει μόνο με τα παιχνίδια του, γιατί έτσι πρέπει, θα μένει αναγκαστικά μόνος κάποιες φορές, όταν πρέπει και να θα ασχολούμαστε μαζί του όταν έχουμε χρόνο, γιατί οι συνθήκες πολλές φορές δεν επιτρέπουν συχνότερη ενασχόληση. Και τέλος, μόνο όταν πρέπει θα αγριεύει, είμαστε υπεύθυνοι για αυτό.
το ότι υπάρχουν σίγουρα "άνθρωποι" με αυτή την συμπεριφορά δέν ακυρώνει τους άλλους φιλόζωουςΤο ποσοστό θα αυξάνεται απο εκείνους που αγοράζουν κάποιο ζώο απο τα pet shop γιατί είναι της μόδας ή απο γονείς που το παίρνουν γιατί έκλαιγε το παιδάκι τους.Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι σωστοί (δέν έχω κατοικίδιο)