ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.9.2018 | 02:25

Να πάρω αμάξι ή όχι

Πριν απο 2 χρόνια περίπου είχα ζητήσει αμάξι από τους γονείς μου, για να πηγαίνω στην σχολή μου, στη δουλειά μου κλπ. Εκείνοι δεν μου πήραν, ενώ είχαν την δυνατότητα. Εφαγα την πήχτρα του λεωφορείου και των μέσων μαζικής μεταφοράς επι 2 χρόνια — χειμώνα, καλοκαιρι και τώρα θέλουν να μου πάρουν!Δεν ηθελαν τοτε να μου το πάρουν, γιατί δεν είχα σταθερή δουλειά, γιατί ήμουν φοιτητής κλπ. Το μόνο που καταφεταν ήταν να ταλαιπωρηθώ και τελικα να αναβάλω πολλες δραστηριότητες από αυτες που είχα να κανω, λογω αποστάσεων. Τωρα σκέφτομαι να το παρω μόνος μου και να τους το αρνηθω. Είναι θέμα αξιοπρέπειας τώρα. Τώρα δεν θελω εγώ.
12
 
 
 
 
σχόλια
Να αφήσεις τις χαζομάρες λέω εγώ. Το αυτοκίνητο έχει έξοδα, βενζίνες, ασφάλεια, σέρβις, τέλη. Θα τα πλήρωνες όλα αυτά ως φοιτητής με μη σταθερή εργασία; Χλωμό. Ποιος θα τα πλήρωνε; Οι γονείς σου. Καλά κάνανε και δεν στο πήραν τότε. Καλό είναι όταν θέλουμε κάτι, να σκεφτόμαστε και λίγο παραπέρα. Δεν είναι μόνο το να αποκτήσουμε κάτι που θέλουμε αλλά να μπορούμε να αναταπεξελθουμε και στις οποίες υποχρεώσεις γεννιούνται από το απόκτημα αυτό.
Εγώ θα έλεγα να πάρεις το αμάξι που θέλεις εφόσον έχεις όλα τα λεφτά. Αν δεν τα έχεις και χρειάζονται δόσεις, δανείσου τα υπόλοιπα από τους γονείς σου, πλήρωσε όλο το ποσό στην αντιπροσωπεία και επιστρέφεις με δόσεις τα δανεικά στους γονείς σου.Ευχαρίστησε τους και μόλις το πάρεις με το καλό βγείτε να τους κεράσεις!Κάποιο λόγο θα είχαν που δε στο πήραν πριν από 2 χρόνια κι αυτός δεν ήταν για να σε ταλαιπωρησουν.
Μήπως ήθελες οι γονείς σου να φροντίζουν να μετακινείσαι με σωφέρ στη σχολή και στις λοιπές δραστηριότητες σου;Τέλος πάντων, αν ρεαλιστικά μπορείς να υποστηρίξεις την αγορά, αποπληρωμή, έξοδα κίνησης και συντήρηση ενός αυτοκινήτου μόνος σου, μην το σκέφτεσαι παραπάνω. Κάν' το. Αναγνώρισε τους τουλάχιστον αυτό όμως, γιατί η αγνωμοσύνη είναι από τις χειρότερες "ποιότητες" σε έναν χαρακτήρα... Σε μεγάλωσαν, σε σπούδασαν, σε τάϊσαν, σε ξεσκάτισαν και σου έδωσαν τη δυνατότητα να έχεις δραστηριότητες που άλλοι δεν έχουν την τύχη να μπορούν να κάνουν.
Δικαιωματικά, δεν ανήκει τίποτε σε κανέναν. Τώρα θέλουν να το πάρουν, τώρα το προσφέρουν γιατί έτσι γουστάρουν. Θέλει το πριγκηπόπουλο; Καλώς. Δεν θέλει; Καλύτερα, μένει κάτι στην άκρη για τους γονείς του.Ας μάθουμε να λέμε (και να το εννοούμε και να το αντιλαμβανόμαστε) και ένα "ευχαριστώ" για όλα αυτά που μας προσφέρουν, εντάξει;