ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.1.2018 | 15:18

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος

Πώς γίνεται ενώ ισχυρίζεται κάποιος ότι με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο θέλει να κοιμάται και να ξυπνάει, με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο μπορεί να περνάει ώρες ατελείωτες, να δηλώνει ότι δεν μπορεί να τον χάσει από τη ζωή του και ότι του αρέσει πολύ και αντί να κάνει κάτι για αυτό...να επιλέγει να πηγαίνει με άλλους/άλλες; Μου φαίνεται αδιανόητο να νιώθεις έτσι για κάποιον και να χρησιμοποιείς το σεξ, φορ γουατ; Βγήκε ποτέ κανείς κερδισμένος ικανοποιώντας μόνο τις σεξουαλικες του ανάγκες ;
24
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί θέλουν την πίτα πλόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.Η ψευτοσυγνώμη που λένε είναι για να μην φανούν αναίσθητοι/ες.Πραγματική μετάνοια απο τέτοια άτομα δεν υπάρχει.Όλα θα τα πούν,φτάνει να γίνει η δουλίτσα τους.
Μπορώ να σας δώσω μία ανδρική οπτική, η οποία δε συμπεριλαμβάνει οποιαδήποτε είδους ηθική.Ο άντρας πηγαίνει με άλλες γιατί :1. Μπορεί.2. Θέλει.3. Ικανοποιεί το εγώ του4. Ικανοποιεί το σώμα του5. Ικανοποιεί τον ανδρισμό του (είναι διαφορετικό από το "εγώ")6. Δοκιμάζει.7. Δοκιμάζεται.8. Γιατί συναίσθημα και σεξ μπορούν να συνυπάρξουν χωριστά γι' αυτόν (αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να υπάρξουν και μαζί, σίγουρα όμως μπορεί χωριστά)9. Γιατί όλα τα παραπάνω δεν επηρεάζουν αρνητικά στο ελάχιστο τη συναισθηματική σχέση του (μπορεί, όμως, να την ενισχύσουν)Με χαρά να διευκρινήσω όποιο από τα παραπάνω σημεία δεν είναι κατανοητό σε όποιον/όποια ΜΠΟΡΕΙ να συζητήσει αυτά τα σημεία, χωρίς ηθικές κρίσεις. Όχι γιατί τις φοβάμαι, αλλά γιατί : α) υπάρχουν τόσες πολλές "ηθικές", που είναι αδύνατον να απαντήσω σε όλες, β) από τη στιγμή που μπαίνει μια όποιαδήποτε "ηθική" στο θέμα, οι παραπάνω απόψεις δεν έχουν νόημα. Στ' αρχίδια μου οι αρνητικές ψήφοι και κρίσεις επί των παραπάνω. Θα τις αφήσω αναπάντητες.
Για όλους αυτούς τους λόγους μπορεί να κάνει το ίδιο και μία γυναίκα. Δεν διαφέρει σε τίποτα, ούτε στις ορμές ούτε στο ψυχολογικό κομμάτι, ούτε στη περιέργεια να δοκιμάσει και να εξερευνήσει τον εαυτό της και τα γούστα της.Έχει να κάνει με τον άνθρωπο, με τα βιώματά του και τις ανάγκες του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι θέμα άντρα - γυναίκας. Ίσως έχεις μάθει να το βλέπεις καθαρά από την οπτική του άντρα, διότι η κοινωνία φρόντισε εδώ και εκατοντάδες χρόνια, να μεγαλώνει τα αρσενικά έχοντας αυτό το ''δικαίωμα'' και μάλιστα δικαιολογώντας τους. Ενώ η γυναίκα ως πιο αδύναμη, από αρχής κόσμου, δεν ήταν εύκολο να εκφράσει τις ανάγκες της... πάντα, και μετά λύπης μου το λέω, ακόμη και σήμερα θεωρείται στις οικογένειες ως το άτομο με τα λιγότερα δικαιώματα. Όπως επίσης ουκ ολίγοι, θα την χαρακτηρίσουν και π@υτάν@, όταν πληροφορηθουν πως κερατωσε τον φίλο τους ή τους ίδιους. Ενώ ένας άνδρας έχει το πλεονέκτημα (και μόνο εκείνος, σαν να ανήκει σε άλλο είδος), της πολυγαμιας, και δεν επιδέχεται συζήτηση. Μην κοροϊδευόμαστε.ΥΓ: Δεν γνωρίζω αν έχεις όντως αυτές τις απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά τις γυναίκες. Θέλησα απλώς με βάση το σχόλιό σου να διατυπώσω τη δική μου θέση, βλέποντας πως με μεγάλη θέρμη απαριθμείς τους λόγους για τους οποίους ένας ΑΝΔΡΑΣ απατάει. Ελπίζω και για την αντίθετη πλευρά να έχεις τις ίδιες ''ανοιχτόμυαλες'' απόψεις, καθώς πέραν του συνειδησιολογικού και των αναγκών, ο άνθρωπος είναι όν συναισθηματικό, κάτι που τον διαχωρίζει (όσον αφορά τις πράξεις του) από τα υπόλοιπα όντα... και σίγουρα πολλά λέει και κάνει, αλλά αν ποτέ έρθει η ώρα να δεχτεί τις ίδιες πράξεις από άλλον, τότε πληγωνεται.
H απορία είναι γυναικεία (ολόκληρη γαϊδάρα δεν έχω ποτέ ακούσει άντρα να αναρωτιέμαι "μα γιατί κερατώνουν οι γυναίκες τέλος πάντων;" η δική τους μόνο τους τρώει γιατί κεράτωσε) κι ο Fabinas απαντά από την πλευρά του άντρα επειδή άντρας είναι ώστε να βοηθηθεί η γυναικεία πλειοψηφία αυτής της στήλης βλέποντας μιαν άλλη οπτική που δεν την έχουν σκεφτεί. Δεν τίθεται θέμα φεμινιστικού μανιφέστου. Άλλωστε την σεξουαλική ισότητα ας την διεκδικούμε στις διαδράσεις μας (όλα ακυρώνονται πχ. όταν αναρωτιόμαστε "μα γιατί δεν με θέλει για σχέση;" λες κι η εγγύηση της σχέσης είναι που θα βάλει το φωτοστέφανο στην φυσική ορμή) κι όχι στην εκατέρωθεν εξαπάτηση που κανέναν δεν τιμά.
Τη διαφοροποίηση του 3 και του 5 δεν την καταλαβαίνω. Σε τέτοιες περιπτώσεις εγωισμός και ανδρισμός δεν ταυτίζονται υπό ευρύτερη ομπρέλα της επιβεβαίωσης;Επίσης σχετικά με το 9, αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί να μην επηρεάζεται αρνητικά η συναισθηματική σχέση, αλλά πώς μπορεί να επηρεαστεί θετικά (η ερώτηση αφορά το σχόλιο της παρένθεσης δηλαδή). Εννοείς ότι λόγω τύψεων επενδύει περισσότερο; Ή εκτιμάει αυτό που έχει; Ξεσκάει οπότε μπορεί να επικεντρώσει καλύτερα στο συναισθηματικό κομμάτι;Τέλος, εφόσον όλα αυτά μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα για έναν άντρα σε μία περίπτωση, η πολυπλοκότητα είναι εκτός των διαχειριστικών μου δυνατοτήτων. Την εγκληματολογική ψυχολογία που διαβάζω αυτόν τον καιρό την καταλαβαίνω καλύτερα.
Ο ανδρισμός είναι υποσύνολο του εγώ. Μπορεί να είμαι ο σουπερ γαμάτος επιτυχημένος, αλλά να έχω μικρό τσουτσούνι και να πηγαίνω με άλλες για να επιβεβαιώνεται το "ναι μεν μικρός, αλλά καλός"Και το αντίστροφο: Μεγάλο τσουτσούνι, αλλά αίσθηση επιτυχίας υπό του μηδενός, όπότε πηδάω για να επιβεβαιώνεται/καταπραϋνεται η αίσθηση της ελλειψής μου.Το να ισχύουν όλα σημαίνει μεγάλη ψυχοπάθεια. Συνήθως ισχύουν κανα δύο.
Ή νεότητα ή απειρία μαρτυρά η απορία. Επειδή πολύ απλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλαπλές επιθυμίες κι ανάγκες που δεν μπορεί ρεαλιστικά να τις ικανοποιήσει ένα μόνον άτομο. Εγώ φερ'ειπείν έχω μια ταπετσαρία του αγαπημένου μου ηθοποιού στο λαπτοπ γιατί αν περιμένω να αποκτήσει ο σύντροφος τέτοια ζυγωματικά θα περιμένω πάρα πολύ. Ε κάπως έτσι πάει και αυτό που ρωτάς. Το αναλύεις πάρα πολύ αλλά οι περισσότεροι σκέπτονται στον βαθμό ελαφρότητας αυτού που σου παραθέτω παραπάνω. Και απόλυτα ευχαριστημένοι να είναι με το άτομο που επέλεξαν πάντα τους τρώει η επιθυμία ποικιλίας. Δεν υπάρχει γιατί. Επειδή μπορούν. Είναι μη δημοφιλής απάντηση αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια.
Να μου εξηγήσει κι εμένα κάποιος πώς γίνεται ΜΑΖΙ με όσα αναφέρεις αυτόν που τέλος πάντων υποτίθεται ότι θέλουν να είναι πρόθυμος/διαθέσιμος/ να έχει υπερπροσπαθήσει τα παραπάνω αλλά να προτιμήσουν άλλα άτομα. Αφού, προτιμήσουν άλλα άτομα να ζητάνε συγχώρεση και κατανόηση; Αφού πάλι άλλα άτομα θα προτιμήσουν. Τι κερδίζουν. Έχω κάποιες θεωρίες μεν, αλλά είναι μεροληπτικές. Όποι@ ξέρει, ας πει.
Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω, Ανία μου. Γιατί να προσπαθεί κάποιος (στην προκειμένη ο/η Εξ) να καταλάβει τους λόγους που έχει ο άλλος και κερατώνει. Οι περισσότεροι δεν ξέρουμε καν τους εαυτούς μας και νομίζουμε ότι υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμε τις πράξεις ενός ανθρώπου που μπορεί να βασίζονται σε εκατομμύρια λόγους; Κάποιος θα το ρίξει στην βιολογία, άλλος θα το πάει στα παιδικά χρόνια, ένας τρίτος θα σου πει "ε μου άρεσε ο κώλος της" κτλ κτλ. Καλά τα λέει ο Fabinas πιο κάτω, υπάρχουν άπειροι λόγοι.Και πες στην τελική, ότι μας εξηγεί κάποιος γιατί το έκανε... Παίζει να αλλάξει η άποψή μας για το άτομό του/της; Για μένα τα πράγματα είναι σκληρά και απλά ταυτόχρονα. Πες ότι μαθαίνω πως με κεράτωσε, ας πούμε. Σίγουρα θα ρωτήσω να μάθω ποια είναι και πως την γνώρισε και μετά, απλά θα χωρίσω. Γιατί ξέρω ότι ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν παίζει να ξαναδώ τον σύντροφό μου με τα ίδια μάτια.
Για να μπορεί να το ελέγξει(νομίζει) Κόμπρα μου!Ότι "αν κάνει τα σωστά πράγματα" δεν θα τον κερατώσουν. Αμ δεν πάει έτσι. Κι είναι ελευθερία να το συνειδητοποιήσεις αυτό! (Επειδή πάρα πολύς κόσμος φέρεται τελείως υποτελειακά μέσα στις σχέσεις ή αντίθετα χειριστικά για να αποφύγει κάτι που νομοτελειακά δεν θα αποφύγει με τον τρόπο αυτό)Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να αποφύγεις το κέρατο είναι να επιλέξεις (να είσαι κωλόφαρδος μάλλον γιατί δεν φαίνεται αρχικώς) σύντροφο που δεν του αρέσει η ποικιλία αλλά η χλωρίνη Klinex (αυτήν ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε).
Όσοι ψάχνουν να δικαιολογήσουν,είναι γιατί τους τρώει και θέλουν να δουν αν μπορούν να δώσουν 2η ευκαιρία.Άμα όμως έχεις ξενερώσει με το κέρατο,ότι δικαιολογία να σου πεί ο άλλος ή τον διώχνεις ή προσποιείσαι ότι μπορείς να το παραβλέψεις σαν μια ατυχής στιγμή ή κρατάς τον άλλον και του το χτυπάς μια ζωή,σαν εκδίκηση επειδή σου φόρτωσε ανασφάλειες.Σε κάθε περίπτωση είναι χάλια.Το γεγονός ότι η απιστία ισούται με κοροϊδία πονάει,όχι απλά το σεξ.Η πράξη γεννάει ζήλεια ή ξενέρωμα γιατί έγινε με άλλο άτομο.
Καλή χρονιά, Καραβάν'! Δεν τα'παμε εμείς νομίζω :)Είναι λογικό να φοβάται κάποιος το κέρατο και να μην θέλει να του συμβεί... Σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά δεν είναι και κάτι που θα πεις "α μωρέ, οκ, μια συνηθισμένη Δευτέρα".Για να μην συζητήσω για την υπερπροσφορά πολύ όμορφων και σέξι γυναικών που υπάρχει, ενώ ο αριθμός όμορφων και σέξι αντρών δεν πλησιάζει καν.
Χρόνια καλά Κόμπρα μου!Μα γι'αυτό ακριβώς κατακεραυνώνεται το κέρατο εδώ μέσα! Σου λέει "τι...να το πάρω αψήφιστα και μετά να συμβεί και να το φυσάω και να μην κρυώνει;". Καθώς και "άσε μην τους δίνουμε θάρρος!" :D Πάντως πονάει επειδή ακριβώς εκλαμβάνεται ως διαγωνισμός "καλυτερότερου". Eν τω μεταξύ ισχύει με τα χίλια ακριβώς η τελευταία σου παράγραφος. (Γι'αυτό ακριβώς λέω κορίτσια βουρ για επιδρομές στην Βόρεια Ευρώπη που οι άντρες δεν μπαταλεύουν στα 35)Είναι κι ένας από τους λόγους που λέω ότι είναι απελευθερωτικό να αποδομήσει κάποια το κέρατο στην λογική του βάση: Δεν αντανακλά ότι "κάποια άλλη είναι καλύτερη από σένα". (Παντα θα υπάρχει κάποια καλύτερη απο μένα έτσι κι αλλιώς ακόμα κι αν είμαι η Adriana Lima). Το κέρατο μιλά μόνον για τον ίδιο τον κερατά. Οποιαδήποτε εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Γλυκιά κομπρίτσα,Μη με βλέπεις έτσι. Είμαι φιλομαθής και μ' αρέσει να βλέπω τον τρόπο σκέψης σε διάφορα θέματα ατόμων που αναπτύσσουν σκέψη και δράση εντελώς έξω από τα δικά μου στεγανά. Το πως θα το αντιμετωπίσω προφανώς ένα τέτοιο γεγονός έχει να κάνει με τα δικά μου όρια και όχι με την οποιαδήποτε -αληθή- αιτιολόγηση κι επεξήγηση. Φυσικά, δεν ξέρω πόσο εύκολα ένα άτομο που δρα και σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο θα τα έλεγε δημόσια έστω κι ανώνυμα. Υ.Γ. Εντάξει, αυτό με την υπερπροσφορά ισχύει. Καταλήγω στα Μ.Μ.Μ. να χαζεύω πολλές φορές κοπέλες που είναι όμορφες και προσεγμένες. :Ρ
Ανία, για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά δεν υπονόησα ότι θα επηρεαστείς από την όποια επεξήγηση ή αιτιολόγηση, έτσι; Γενικά μιλούσα, όχι για σένα συγκεκριμένα. Απλά βλέπω πολύ συχνά αυτή την ερώτηση στις εξομολογήσεις "γιατί με κεράτωσε" και κάθε φορά σκέφτομαι αυτά που είπα. :)Όσο για την ομορφιά που συμφωνούμε και οι 3, ένα έχω να πω: εύχομαι και ελπίζω, οι κοπέλες να περιποιούμαστε τους εαυτούς μας πρωτίστως ΓΙΑ ΕΜΑΣ. Για να νιώθουμε εμείς σέξι και όχι για να κάνουμε διαγωνισμό ποια είναι πιο σέξι στις φωτο του instagram και πόσοι άντρες θα μας λιγουρευτούν. Και Καραβάν'... 3 φορές Φινλανδία, άλλες τόσες Σουηδία και Δανία. Ψηφίζω Φινλανδία, αρκεί να μην ήταν όλοι τόσο αλκοόλες, ρε παιδί μου. Και εγώ μπορώ να πιω μισό black στην καθισιά μου, αλλά αυτοί το πάνε σε άλλο επίπεδο!
Tις μικρότερες τις ψάχνουν οι άντρες που έχουν βαρέσει μπιέλα μέσης ηλικίας κι έχουν μισό τόνο ψυχολογικά ασορτί με την χλαπατσοκοιλιά. Τι να τους κάνεις έτσι κι αλλιώς αυτούς μάνα μου! Δώς τους τους να πάνε στα κομμάτια...να 'χουν αυτές το πρόβλημα!!Κρατήστε τους μικρούς που τρελλαίνονται για cougars (τι όρος θέ μου...σχώρα με Simone)(Πάντως το μάθημα είναι -αν μπορεί να βγεί ένα μάθημα- "μην τους πρήζετε τόσο". Τις μικρές τις θεωρούν πιο ελέγξιμες και τις προτιμούν. Πιο "χαρά της ζωής"¨)