Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ)

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter
0

 

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει τον απίθανο Bill Murray με ταινίες όπως η Μέρα της Μαρμότας (Groundhog Day), οι Ghostbusters, το Χαμένοι στην Μετάφραση, και με τα αξιαγάπητα θεοπάλαβα φιλμ του Wes Anderson.


Ωστόσο, πριν από 30 ακριβώς χρόνια, το 1984, και μετά την τεράστια επιτυχία των Ghostbusters, ο Bill Murray έπαιξε και στο "Nothing Lasts Forever" , μία εντελώς αλλοπρόσαλλη sci-fi κωμωδία η οποία δεν βγήκε ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και ούτε έτυχε καμίας άλλης διανομής (βίντεο ή οτιδήποτε).


Με λίγα λόγια, το φιλμ "θάφτηκε" για τα καλά από την παραγωγό εταιρεία Metro-Goldwyn-Mayer για λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, και είχαν πιθανότατα να κάνουν με νομικές αγκυλώσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter

 

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter


Η καλτ σήμερα ταινία (που μοιάζει να είναι προσεκτικά γυρισμένη ώστε να θυμίζει φιλμ της δεκαετίας του '30) είναι δημιούργημα του βραβευμένου συγγραφέα, και επί έντεκα χρόνια συνεργάτη του Saturday Night Live, Tom Schiller, και ο Bill Murray δεν ήταν ο μόνος διάσημος που συμμετείχε σε αυτήν:


Μία σειρά από φτασμένους ηθοποιούς της εποχής εμφανίζονται σε αυτό το ασπρόμαυρο σουρεαλιστικό φιλμ, που περισσότερο μοιάζει να φτιάχτηκε σαν inside joke παρά σαν ταινία που είχε σκοπό να φτάσει στο boxoffice.


Πρωταγωνιστές του "Nothing Lasts Forever" είναι ο Zach Galligan (Gremlins) και η Lauren Tom, οι οποίοι πλαισιώνονται από τον Murray, τον Dan Aykroyd ( Blues Brothers), τον Mort Sahl, και άλλους.

Φυσικά, από τη παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει ο John Belushi, ο οποίος είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο στο φιλμ. Δυστυχώς, πέθανε έξι εβδομάδες πριν από τα γυρίσματα.

 

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter


Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη για να καταλάβετε...


"O Galligan παίζει έναν καλλιτέχνη που μετακομίζει στην Νέα Υόρκη, η οποία διοικείται πλέον από το Λιμεναρχείο. Αναγκάζεται να δουλέψει για ένα φρικτό αφεντικό (Dan Aykroyd).

Σύντομα, ο πρωταγωνιστής μας μπλέκεται σε ένα underground δίκτυο στο οποίο ανακαλύπτει ότι οι "αλήτες" της πόλης (άστεγοι και λοιποί παρίες) ελέγχουν την μοίρα των πόλεων όλου του κόσμου.

Τον στέλνουν, λοιπόν, σε μία μυστική αποστολή στο φεγγάρι (στο οποίο εξωτικές χορεύτιες καλωσορίζουν τους τουρίστες) για να διαδώσει το πνεύμα της ειρήνης, και να βρει τον πραγματικό έρωτα.

Όχημα του για να φτάσει μέχρι εκεί; Ένα δημοτικό λεωφορείο με οδηγό τον Murray."

 

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter


Ευτυχώς για όλους, το φιλμ – που για δεκαετίες θεωρούταν κυριολεκτικά χαμένο- διέρρευσε πριν λίγα χρόνια online.

Απολαύστε το

 


 

 

Από το 1984 στο 2014 - St. Vincent: Η νέα ταινία του Bill Murray

Μόλις πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το trailer του τελευταίου φιλμ του Ted Melfi (Roshambo, 2010) με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ηθοποιό.


Το St. Vincent θα βγει στις αίθουσες το Φθινόπωρο του 2014, και αναμένεται να είναι απολαυστικότατο.


Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter


" Ο Vincent είναι ένας δύστροπος αλλά άκακος αλκοολικός τζογαδόρος, ο οποίος ξεκινά μία απροσδόκητη φιλία με τον 12χρονο γείτονα του. Μαζί με την Saka, μια έγκυο στριπτιζέζ , o Vincent που εκτελεί χρέη baby sitter παίρνει τον πιτσιρικά μαζί του σε κάθε στάση της καθιερωμένης του πια ρουτίνας:

Στον ιππόδρομο, στο στριπτιτζάδικο, στο μπαρ.. Κατά την διαδικασία αυτή, το απίθανο δίδυμο ανακαλύπτει τα καλύτερα κομμάτια του εαυτού του."

 

Η χαμένη ταινία του Bill Murray από το 1984 (και το trailer του ολοκαίνουριού του φιλμ) Facebook Twitter

 


 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Κιούμπρικ, τώρα;

Οθόνες / Γιατί ο Κιούμπρικ, τώρα;

Με αφορμή το αφιέρωμα στον σπουδαίο σκηνοθέτη στο σινεμά Αθήναιον, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (ο οποίος θα προλογίσει την ταινία Barry Lyndon) καταγράφει τους λόγους που ο Κιούμπρικ παραμένει μέχρι τις μέρες μας πιο επίκαιρος παρά ποτέ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
CHECK Ο Γιουβάλ Άμπραχαμ και η Ρέιτσελ Σορ μιλούν για τις «παράπλευρες απώλειες»

Οθόνες / Οι σκηνοθέτες του «NΑΖΑ» μιλούν στη LiFO: «Κανένα έγκλημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει ένα άλλο»

Οι σκηνοθέτες του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «NΑΖΑ», Γιουβάλ Αμπραχάμ και Ρέιτσελ Σορ, μιλούν στη LiFO για την ταινία-σοκ που εξόργισε τον Νετανιάχου και τους έκανε ανεπιθύμητους στην ίδια τους τη χώρα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Aπό την άκρη της πόλης»: Είδαμε ξανά την εμβληματική ταινία

Οθόνες / «Aπό την άκρη της πόλης»: Μια ταινία που ανακάλυψαν ξανά οι 30άρηδες

Βρεθήκαμε στην ειδική προβολή της εμβληματικής ταινίας του Κωνσταντίνου Γιάνναρη του 1998, που σύστησε ένα νέο queer σινεμά και έδειξε μια Αθήνα που δεν υπάρχει πια. Σήμερα, τη βλέπει με έκπληξη μια γενιά που μόλις είχε γεννηθεί τότε.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Οι Βοσκοί»: Μια σπάνια στιγμή για το ελληνικό σινεμά / «Οι Βοσκοί»: Το αριστούργημα του Νίκου Παπατάκη που για χρόνια αγνοούσαμε / «Οι Βοσκοί»: Η ταινία που έφτυσε στα μούτρα τα ιερά και τα όσια

Οθόνες / «Οι Βοσκοί»: Το αριστούργημα που αγνοούσαμε για χρόνια

Η ανατρεπτική ταινία του Νίκου Παπατάκη σε τρεις προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ένας σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης, μια πλειάδα λαμπρών ηθοποιών και μια ταινία που ξεγύμνωσε την ελληνική κοινωνία και, περισσότερο από μισό αιώνα μετά, παραμένει επίκαιρη.
ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Βενσάν Κασέλ: «Όταν δεν επιθυμείς, βαριέσαι, ή πεθαίνεις»

Οθόνες / Βενσάν Κασέλ: «Όταν δεν επιθυμείς, βαριέσαι ή πεθαίνεις»

Ο Γάλλος ηθοποιός και πρωταγωνιστής της «Θυσίας» βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρομέν Γαβρά, που γυρίστηκε στα λατομεία του Βώλακα στη Δράμα. Μιλά στη LiFO για τον ρόλο του, τη συνεργασία με τον Ελληνογάλλο σκηνοθέτη και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή και την τέχνη του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φλόγα ή «φλόμπα» το «Digger»;

Ένα podcast του Θοδωρή Κουτσoγιαννόπουλου / Φλόγα ή «φλόμπα» το «Digger»;

Με αφορμή το «Digger» που διχάζει κοινό και κριτικούς, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος συζητά με τον κριτικό και σκηνοθέτη Γιάννη Δαββέτα για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία, όσα λέει το καταγγελτικό σινεμά για την εποχή μας και το πόσο μοιάζουν τελικά ο Κρουζ με τον Ινιάριτου (Περιέχει spoilers).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Ανατολικά της Εδέμ» στο Netflix: Άσε το κακό να μπει

Daily / «Ανατολικά της Εδέμ» στο Netflix: Άσε το κακό να μπει

Εβδομήντα χρόνια μετά την ταινία του Καζάν, η εγγονή του παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στο βιβλικό μελόδραμα του Τζον Στάινμπεκ, τοποθετώντας την «τερατώδη» ηρωίδα του στην καρδιά της αφήγησης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
KinoFest: Όλες οι ταινίες που είδαμε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Πάτρας

Οθόνες / KinoFest: Όλες οι ταινίες που είδαμε στο ξεχωριστό φεστιβάλ της Πάτρας

Στην έβδομη διοργάνωσή του, το κινηματογραφικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Achaia Clauss στην Πάτρα, βράβευσε για ακόμα μία χρονιά σπουδαίες γερμανόφωνες ταινίες. Το Βραβείο Κοινού απέσπασε η ελβετική ταινία «Hello Betty / Hallo Betty» του Πιερ Μονάρ.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
ANIMASYROS 2026: Μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο φιλόδοξο από ποτέ

Οθόνες / AnimaSyros: Πιο πλούσιο και πιο φιλόδοξο από ποτέ

Η μεγαλύτερη –και ίσως η καλύτερη– διοργάνωση στα 19 χρόνια του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σύρο, ήταν η φετινή, αποδεικνύοντας ότι έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ animation στον κόσμο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ