Ερωτικό περιβόλι : Υour food for love

Facebook Twitter
0

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Το καλάθι της «λίμπιντο», θα ήταν καλοκαιρινό, αν το γεμίζαμε με τις τροφές που η φύση προσφέρει για να απελευθερώσει τον πιο ερωτικό μας εαυτό. Κρατήστε τον σοφό χάρτη για το μενού της λίμπιντο ακόμη και σε ημερήσια διάταξη, όσο αυτό είναι δυνατόν, και μάθετε τις υποδείξεις της επιστήμης της Διατροφής για best off..επιδόσεις!

 

1.Καρπούζι : Ο κατεξοχήν καλοκαιρινός καρπός του περιβολιού θεωρείται το πιο ευφορικό φρούτο όλων και το πιο πλούσιο σε αμινοξέα Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά την σωστή αιμάτωση για το σεξ

 

 

 

2.Όστρακα: Συγκεντρώνουν μέγιστες ποσότητες ψευδαργύρου που φουλάρει τη παραγωγή τεστοστερόνης και συμβάλλει στην υγεία του σπέρματος.

 

 

3.Αβοκάντο : Απαραίτητο για τις ….«επάλξεις». Πλούσιο σε φολικό οξύ που είναι σημαντικό για την ενέργεια και τις αντοχές. Περιέχει επίσης και βιταμίνη B6 η οποία αυξάνει τη παραγωγή των αντρικών ορμονών.

 

4.Σέλινο:Ενισχύει την άοσμη ορμόνη κλειδί στον ιδρώτα του άντρα που ερεθίζει, ιδιαίτερα τις γυναίκες, χωρίς να τη μυρίζουν ποτέ ( καλύτερα και ο ιδρώτας να αποφεύγεται..)

 

5.Τζίντζερ: Το spice του έρωτα αναφέρεται από αρχαιοτάτων χρόνων, ακόμη και στο Κάμα Σούτρα και το Κοράνι. Ενισχύει τη κυκλοφορία του αίματος εντυπωσιακά, αναθερμαίνει στο σώμα περιοδικά την … « κάψα» που η ερωτική έξαρση παράγει, αυξάνει την παραγωγή τεστοστερόνης. Το βρίσκετε πλέον στην Ελλάδα εύκολα φρέσκο, ειδικά το καλοκαίρι, ακόμη και σε περιποιημένα κοκτέιλ

 

 

6. Σπαράγγια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και φολικό οξύ, και βοηθούν στην αύξηση παραγωγής ισταμίνης η παίζει καθοριστικό ρόλο στην έγερση της ερωτικής επιθυμίας και για τον άντρα και για την γυναίκα

 

 

 

 7. Κόκκινες καυτερές πιπεριές: Περιέχει μεγάλη συγκέντρωση καψαεκίνης χημικό συστατικό που ενισχύει τη κυκλοφορία και ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών που ανεβάζουν τη διάθεση στα ύψη.

 

8. Σπόρι κολοκύθας: Κρύβουν δόση-«τούρμπο» σε ψευδάργυρο ο οποίος είναι γνωστό ότι αυξάνει δραστικά την παραγωγή τεστοστερόνης στον άντρα και διατηρεί την ερωτική επιθυμία στις γυναίκες “hot “.

 

9. Σολωμός, και τα δικά μας αφρόψαρα: Η πλούσια περιεκτικότητα τους σε Ω3, μας ανεβάζει στο best mood for sex, ενισχύει θεαματικά την κυκλοφορία του αίματος βοηθώντας την λειτουργία της καρδιάς και εξασφαλίζει έτσι, για ώρες, την πιο καθοριστική συνθήκη για σεξ υγιές και επιτυχημένες…

 

10. Βασιλικός: (…Ποτίζεται και η γλάστρα!) Γνωστό σεξουαλικό διεγερτικό που αυξάνει παράλληλα και τη γυναικεία γονιμότητα.

 

11.Σκόρδο:Αν το φάτε και οι δυο περιέχει αλλισίνη που δρομολογεί τη κυκλοφορία του αίματος στα σεξουαλικά όργανα.και στον άνδρα και την γυναίκα

 

 

Bestdrink & dessert

 

12. Μαύρη σοκολάτα: Περιέχει σεροτονίνη,το φυσικό ενισχυτή της διάθεσης αλλά και φαινυλαιθυλαμίνη το χημικό παράγοντα ποιου μιμείται και αναπαράγει τη χημεία του ερωτευμένου εγκεφάλου.

 

13. Σύκα: Περιέχουν υψηλή ποσότητα αμινοξέων και έτσι αυξάνουν τη λίμπιντο και την ερωτική επιθυμία και βελτιώνουν τη σεξουαλική αντοχή.

 

 

14. Μπανάνα και Ανανάς: Πλούσια σε ένζυμα που στρώνουν το χαλί στην ανδρική διάθεση για ερωτικό παιχνίδι..Ειδικά ο ανανάς συστήνεται για την διακριτική οσμή του η οποία εμποτίζει ευχάριστα τα βιολογικά υγρά

 

15. Μέλι: Χάρη στο σύμπλεγμα βιταμίνης Β ρυθμίζει τους νευρομεταβιβαστές που είναι αρμόδιοι για τη σεξουαλική διέγερση και τη παραγωγή τεστοστερόνης

 

16. Ξηροί καρποί: Η θρεπτική πηγή των λιπαρών οξέων που οδηγούν στην παραγωγή ορμονών, πλούσια επίσης στην L-Arginen που μέσω της καλής κυκλοφορίας βοηθά στη παράταση της διέγερσης και της στύσης.

 

17. Σαμπάνια: Ευνοεί τις αρτηρίες και ξυπνά «επισήμως» τη λίμπιντο, tried and tested...!

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Υγεία & Σώμα / Τι είναι η ψιττάκωση και πώς μας απειλεί

Ο όρος «ασθένεια που μεταδίδεται από τα πτηνά» μάς φέρνει στο μυαλό τη γρίπη των πτηνών που οφείλεται στον ιό της γρίπης Η5Ν1. Κι όμως, υπάρχει μια άλλη νόσος που μοιάζει με τη γρίπη και μεταδίδεται από τα πτηνά, προκαλώντας άτυπη πνευμονία, δηλαδή πνευμονία χωρίς τα κλασικά συμπτώματα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εξέταση με ραδιοϊσότοπα προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Υγεία & Σώμα / Μια νέα εξέταση προβλέπει τη νόσο Αλτσχάιμερ 10 χρόνια προτού εμφανιστεί

Χάρη σε μια νέα εξέταση με ραδιοϊσότοπα, την PET Amyloid, καθίσταται δυνατή η πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ μία ολόκληρη δεκαετία πριν από την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος νοητικής έκπτωσης στους ασθενείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT