Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα!

Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
4

Η επιτυχία του bougatsan είναι σαρωτική. Η ιδέα του σεφ του Estrella στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Κοπαράνη,  να δημιουργήσει ένα νέο γλυκό το οποίο θα συνδυάζει την τραγανη ζύμη ενός κρουασάν με την κρέμα μιας μπουγάτσας έγινε η γαστρονομική επιθυμία όλων μας, ενώ η είδηση γι’ αυτό το πιάτο ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, με δημοσιεύματα ανά τον κόσμο. Έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του bougatsan και ενώ ακόμα περιμένουμε να διατίθεται σε καθημερινή βάση και στην Αθήνα, οι δημιουργοί του bougatsan και του Estrella επέστρεψαν με μια νέα ιδέα. Αντλώντας έμπνευση από τη νέα μόδα παγκοσμίως, που μας θέλει να «επεμβαίνουμε» δημιουργικά στα éclair (!), δημιούργησαν, σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, μια σειρά από éclair, εμπνευσμένα από γεύσεις ελληνικές και όχι μόνο.

Ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης καταγράφει μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το #prettyeclair.

  • Τα #prettyeclair είναι μια capsule συλλογή γλυκών εμπνευσμένων από την αστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Παράδοση, τσουρέκια με σοκολάτα, μοντερνιτέ, flashy pop αισθητική, ένα κούφιο success story και, φυσικά ,η απαραίτητη Κυριακή στο χωριό. Το ονομάζουμε #pretty γιατί είναι όμορφο. 
  • Το #prettyeclair είναι ένα κλασικό γαλλικό éclair, φτιαγμένο με τρόπο που να μοιάζει με τσουρέκι, είναι δηλαδή ένα νέο hybrid γλυκό. Το φτιάχνουμε με κρέμα από ταχίνι και σοκολάτα, κρέμα σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, κρέμα λεμονιού, τσάι του βούνου και κηρήθρα και με αρκετούς ακόμα τρόπους. Μια εκδοχή με βάση την κρέμα #bougatsan πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα. 

 

Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter

  • Για τη δημιουργία του συνεργαζόμαστε με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Η πρώτη μας συνεργασία ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν φτιάξαμε το πουράκι #bougatsan. Τα πήγαμε τόσο καλά, που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. 
  • Πριν από έναν χρόνο περίπου, μια φωτογραφία στο instagram ήταν η αφορμή για να γίνει το #bougatsan το πρώτο food viral και ένα από τα πιο δημοφιλή #hastag πιάτου στο instagram. Βλέποντας τον κόσμο να το φωτογραφίζει, κατάλαβα τη δύναμη της εικόνας. Ήταν τότε που αποφάσισα ότι, μετά το #bougatsan, θα έφτιαχνα το πιο όμορφο γλυκό που μπορούσα. 
  • Η ιδέα μού ήρθε από τη γιαγιά μου, που έτρωγε τσουρέκι με ταχίνι, πίνοντας τσάι του βουνού. Τα πρώτα eclair θα είναι διαθέσιμα από 01.12.2014 στο Estrella, στην Π. Μελά 48, και σε όλα τα καταστήματα Χατζηφωτίου στην Ελλάδα. 
Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
Οι δημιουργοί του bougatsan έχουν μια νέα, φανταστική ιδέα! Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ό,τι είναι για να γεμίζουμε την κοιλιά μας στην Ελλάδα πάει με χίλια.Το κλασικό εκλέρ είναι από την φύση του θεσπέσιο όπως και η κλασική μπουγάτσα.Όλα τα υπόλοιπα είναι για τους ανικανοποίητους.