Η επιτυχία του bougatsan είναι σαρωτική. Η ιδέα του σεφ του Estrella στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Κοπαράνη,  να δημιουργήσει ένα νέο γλυκό το οποίο θα συνδυάζει την τραγανη ζύμη ενός κρουασάν με την κρέμα μιας μπουγάτσας έγινε η γαστρονομική επιθυμία όλων μας, ενώ η είδηση γι’ αυτό το πιάτο ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, με δημοσιεύματα ανά τον κόσμο. Έναν χρόνο μετά τη δημιουργία του bougatsan και ενώ ακόμα περιμένουμε να διατίθεται σε καθημερινή βάση και στην Αθήνα, οι δημιουργοί του bougatsan και του Estrella επέστρεψαν με μια νέα ιδέα. Αντλώντας έμπνευση από τη νέα μόδα παγκοσμίως, που μας θέλει να «επεμβαίνουμε» δημιουργικά στα éclair (!), δημιούργησαν, σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου, μια σειρά από éclair, εμπνευσμένα από γεύσεις ελληνικές και όχι μόνο.

 

Ο σεφ Δημήτρης Κοπαράνης καταγράφει μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για το #prettyeclair.

 

  • Τα #prettyeclair είναι μια capsule συλλογή γλυκών εμπνευσμένων από την αστική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Παράδοση, τσουρέκια με σοκολάτα, μοντερνιτέ, flashy pop αισθητική, ένα κούφιο success story και, φυσικά ,η απαραίτητη Κυριακή στο χωριό. Το ονομάζουμε #pretty γιατί είναι όμορφο. 

 

  • Το #prettyeclair είναι ένα κλασικό γαλλικό éclair, φτιαγμένο με τρόπο που να μοιάζει με τσουρέκι, είναι δηλαδή ένα νέο hybrid γλυκό. Το φτιάχνουμε με κρέμα από ταχίνι και σοκολάτα, κρέμα σοκολάτα και κόκκινα φρούτα, κρέμα λεμονιού, τσάι του βούνου και κηρήθρα και με αρκετούς ακόμα τρόπους. Μια εκδοχή με βάση την κρέμα #bougatsan πρόκειται να κυκλοφορήσει άμεσα. 

 

 

 

  • Για τη δημιουργία του συνεργαζόμαστε με τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου. Η πρώτη μας συνεργασία ήταν τον Σεπτέμβριο, όταν φτιάξαμε το πουράκι #bougatsan. Τα πήγαμε τόσο καλά, που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε. 

 

  • Πριν από έναν χρόνο περίπου, μια φωτογραφία στο instagram ήταν η αφορμή για να γίνει το #bougatsan το πρώτο food viral και ένα από τα πιο δημοφιλή #hastag πιάτου στο instagram. Βλέποντας τον κόσμο να το φωτογραφίζει, κατάλαβα τη δύναμη της εικόνας. Ήταν τότε που αποφάσισα ότι, μετά το #bougatsan, θα έφτιαχνα το πιο όμορφο γλυκό που μπορούσα. 

 

  • Η ιδέα μού ήρθε από τη γιαγιά μου, που έτρωγε τσουρέκι με ταχίνι, πίνοντας τσάι του βουνού. Τα πρώτα eclair θα είναι διαθέσιμα από 01.12.2014 στο Estrella, στην Π. Μελά 48, και σε όλα τα καταστήματα Χατζηφωτίου στην Ελλάδα.