Φωτό: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά
Φωτό: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά

 

O Γιάννης Στεφανάκος (aka The Prof) είναι γνωστός τόσο από τα residencies του ως DJ σε γνωστά bar της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, όσο κι από το πέρασμά του από το ραδιόφωνο του Kosmos.

 

Δηλώνει πρωτίστως μουσικόφιλος, μια και μαζεύει δίσκους κοντά στα 35 χρόνια. «Δεν είμαι DJ, μια και δεν με ενδιαφέρει να παίζω με την κονσόλα. Εκτιμώ όσους το κάνουν, αλλά δεν είναι αυτό το δικό μου ζητούμενο», λέει. «Η μουσική, όπως όλα τα ωραία πράγματα σ' αυτό τον κόσμο, αποκτά νόημα όταν τη μοιράζεσαι. Τα σετ μου δεν έχουν περιορισμούς, μ' αρέσουν οι απρόβλεπτες αλλαγές είδους ή τέμπο. Μ' ενδιαφέρει ο κόσμος να ακούει τη μουσική που βάζω. Να πίνει, να ερωτεύεται, να χορεύει, να ταξιδεύει μ' αυτήν».

 

Το φθινοπωρινό mix που μας ετοίμασε για είναι όσο ελεύθερο και τα DJ set του. Eκτός από την αγαπημένη του τζαζ, περιλαμβάνει μουσική από την Αφρική, τη Βραζιλία, σόουλ, φανκ, exotica κ.α.

 

Φέτος τον χειμώνα επιλέγει μουσική κι ενίοτε διηγείται και μικρές ιστορίες γι' αυτήν, σε όσους τον ρωτήσουν: στο «9» της οδού Κολοκοτρώνη κάθε Κυριακή, στο μυστικό υπόγειο The Speakeasy Bar κάθε Πέμπτη (στην οδό Λέκκα στο Σύνταγμα), στο The Gin Joint (Χρήστου Λαδά 1) κάθε δεύτερη Παρασκευή, στο bar του Hytra στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών κάθε Σάββατο. Περιστασιακά, μπορεί να τον συναντήσουμε επίσης στο Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι, στο ΤΑF και αλλού.

 

Ακούστε το Lifotape ΕΔΩ.

 

Links

mixcloud.com/yiannisstefanakos

facebook.com/yiannis.stefanakos