O Alex της Lurid Music επιλέγει 17 κομμάτια ροκ

O Alex της Lurid Music επιλέγει 17 κομμάτια ροκ Facebook Twitter
1

Η Lurid Music σχηματίστηκε πριν από ένα χρόνο στην Αθήνα από τον Alex Hobson και τον Δημήτρη Κυβέλο. Είναι μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία και  μέχρι στιγμής αριθμούν δυο κυκλοφορίες σε βινύλιο από τους Rattler Proxy. Ετοιμάζουν αρκετά πράγματα για το μέλλον ενώ παράλληλα διοργανώνουν πάρτι στην πόλη με αγαπημένους τους παραγωγούς και DJs από όλο τον κόσμο. Οι επόμενες κυκλοφορίες τους μέσα στο 2015 είναι singles από τους Anatolian Weapons και τον Antoni Maiovvi, καθώς επίσης το ντεμπούτο LP των Rattler Proxy, το οποίο ηχογραφείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα υπό την παραγωγή του σπουδαίου Thomas Bullock της φήμης των Rub N Tug, Map Of Africa, Spirit Bear Mezcal Ensemble, A.R.E. Weapons, STD Records, κ.α. 

An Indie City! Αν θες να ανακαλύψεις τον πραγματικό indie ρυθμό: www.urbanadventures.gr . Γιατί εδώ πάντα #cuttypaizei  

Ο Alex της Lurid Music επιλέγει 17 κομμάτια rock, έξω από τον συνηθισμένο ηλεκτρονικό ήχο της δισκογραφικής που τρέχει με τον Δημήτρη Κυβέλο και μας μιλάει γι’ αυτά λίγες μέρες πριν φιλοξενήσουν τον Thomas Bullock την Παρασκευή 17 Ιουλίου στα decks του Some Bizzare. Είναι τραγούδια που ανάλογα με την ώρα που θα μπουν έχουν ένθερμη υποδοχή στα set τους.



Klaus Weiss - Dirt Track

 

O Weiss ήταν γερμανός jazz drummer και session μουσικός που ηχογράφησε αρκετή library μουσική για την τηλεόραση, όπως αυτό που γράφτηκε για αθλητικά στιγμιότυπα. Tο έμάθα από τις ιστορικές bootleg συλλογές Cosmic Dancer.



The Doors - Texas Radio and the Big Beat

 

Το έκανε edit πριν δέκα χρόνια o Thomas Bullock σε μια κυκλοφορία της Whatever We Want Records.




Nazareth - Waiting For The Man

Όταν είχε έρθει ο Lovefingers το 2007 στην Αθήνα, κάναμε ένα πάρτι σπίτι μου και έπαιξε αυτόν το δίσκο. Μπορεί να κάνω λάθος όμως, ήπιαμε πολύ εκείνο το βράδυ.




Motorhead - White Line Fever

O Lemmy κάποτε είχε πει "Πότε μου δεν κοιμήθηκα με άσχημη γυναίκα. Έχω όμως ξυπνήσει δίπλα σε πολλές."


Black Sabbath - Paranoid

 

H λέξη "paranoid" δεν αναφέρεται πουθενά στους στίχους.




Cat Gang - Locomotive Breath (Special Rock Version)

 

Italo διασκευή στους Jethro Tull, όποτε το παίζουμε εμφανίζεται κάποιος αλαφιασμένος που ρωτάει "τι φάση;" - τυχαίνει να είναι πάντα ο ίδιος.




Michael Quatro - Midnight Train

 

O Michael είναι ο αδελφός της Suzi Quatro, δεν γνώρισε όμως αντίστοιχη επιτυχία. Το συγκεκριμένο τραγούδι το έπαιξε ο Harvey σε ένα Beats In Space, είναι από αυτά τα kitsch διαμάντια που βρίσκονται θαμμένα σε ένα χάλια δίσκο του ενός ευρώ.


Mother’s Finest - Dis Go Dis Way, Dis Go Dat Way

 

Αυτό το είχαν παίξει οι Idjut Boys νομίζω όταν έπαιξαν πρώτη φορά στην Αθήνα, στο One Happy Cloud, μια μυθική βραδιά και πρέπει κάποια στιγμή να ανεβάσω εκείνο το set.


ZZ Top - Cheap Sunglasses

 

To θυμήθηκα μετά από ένα πρόσφατο edit που αγόρασα στο Kasseta Records. Απωθημένο μου να τους δω live αλλά μόνο στο Texas.





Rudy Ventura - Soy Un Soñador

 

Μοιάζει με το classic των Canned Heat, δεν ξέρω αν θεωρείται διασκευή. Ο Prins Thomas πήρε το original 7ίντσο και το έκανε edit σε μια κυκλοφορία της Mindless Boogie.



Valérie Btesh & Tangerine - Yragael

 

Αγόρασα το 7ιντσο από το online δισκάδικο των Soft Rocks χρόνια πριν γνωριστούμε και παίξουμε μαζί στο Six Dogs. Το original είναι των Doobie Brothers.





Petalouda - What You Can Do In Your Life

 

Το έχω στη συλλογή Psych Funk 101, όταν το πρωτάκουσα νόμιζα πως η φωνή ήταν γυναικεία, τελικά έμαθα πως ανήκει στον Χρήστο Κουλουμπή, απίστευτο tenoro ο τύπος.



Travis Wammack - Shotgun Woman

 

Down and dirty southern rock, δε θυμάμαι όμως πως βρέθηκε αυτός ο δίσκος στα χέρια μου.

  


Waylon Jennings - Lonesome, On’ry and Mean

 

Το έκανε edit o Bullock στo Mangiami release, δε χρειάστηκε όμως να αλλάξει πολλά από την αρχική σύνθεση. 



Dolly Parton - Potential New Boyfriend (Eric Duncan edit)

Edit του στενού συνεργάτη του Bullock, το έπαιξε πρώτη φορά ο Harvey και το ψάχναμε μετά για μήνες. Women love this song.


JD Souther - Midnight Prowl

 

I hate the fucking Eagles, man... και ο JD Souther τους έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Αλλά τραγούδησε επίσης με τον Roy Orbison και αυτό ξεπλένει τις αμαρτίες του.




Jan Akkerman & Kaz Lux - Guardian Angel

 

Αυτό είναι από τον δίσκο Eli που περιέχει τα διαμάντια Tranquilizer και Naked Actress... Αλλά το Guardian Angel είναι ένα ανώμαλο art rock blues τραγούδι με ήχους που διαπερνούν το οποιεδήποτε μεθύσι, ιδανικό για το κλείσιμο μιας βραδιάς.

Η Lurid Music παρουσιάζει τον Tom Of England (aka Thomas Bullock) την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο αίθριο του Some Bizzare [Σοφοκλεόυς 7-9]. Θα είμαστε εκεί, όπως και σε κάθε spot και event που αναδεικνύει την indie κουλτούρα της πόλης, η οποία συνεχίζει non stop να μας βάζει στο δικό της μοναδικό ρυθμό.

1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ωραίες επιλογές. Κυρίως το λέω για τις αμερικανιές των Mother’s Finest και ακόμη περισσότερο για εκείνες των Travis Wammack, Waylon Jennings, Dolly Parton και JD Souther. Σαν Έλληνες δεν μάθαμε ν’ αγαπάμε τέτοια πράγματα στον καλό καιρό τους κι ήταν λάθος. Η Πεταλούδα εμφανίστηκε (και βραβεύτηκε) στο POP FESTIVAL ’73, που είχαν διοργανώσει η εταιρεία COLUMBIA και το περιοδικό ΦΑΝΤΑΖΙΟ, με γενικό κουμανταδόρο τον άγνωστο τότε Κώστα Γιαννίκο. Το «Τι μπορείς να κάνεις στη ζωή σου» είναι το μοναδικό γνωστό τραγούδι τους. Το συγκρότημα ήταν από την Πάτρα, και ξεχώριζε αμέσως λόγω των φωνητικών του Χρήστου Κουλουμπή. Λίγο αργότερα, το 1975, ο Κουλουμπής έκανε επίσης ένα πολύ καλό 45άρι στην ίδια εταιρεία με τα τραγούδια «Την άγνωστη φίλη ζητώ/ Αθηνά» (σε παραγωγή του Τέρενς Κουίκ), ενώ έκανε κι ένα φοβερό «να νά να να νά να – να νά να να νά…» στο «Σε Άλλους Κόσμους» (1976) του Ηρακλή. Έκτοτε χάθηκε από τη δισκογραφία. Τον είχα δει live 2-3 φορές, στην Πάτρα στις αρχές των 80s. Μεγάλη φωνή που έσπαζε τζάμια και γκρέμιζε τοίχους, και που πήγε τελικά χαμένη. Σήμερα δεν τραγουδάει πια. Εύχομαι να είναι καλά, γιατί έχω να τον δω κανα-δυο χρόνια…Και δυο κλιπάκια με τη φωνάρα του Χρήστου… https://www.youtube.com/watch?v=qoiB1S2FQlo https://www.youtube.com/watch?v=h_RZZjYE0MI&feature=player_detailpage#t=1059