Ένα εξαιρετικό και σπάνιο βίντεο από ολόκληρη μια συναυλία των Talking Heads από το 1980 ανέβηκε πρόσφατα στο YouTube όπως έγινε γνωστό από το site Dangerous Minds που συχνά ξεθάβει παρόμοιους θησαυρούς. Η συναυλία διαρκεί 80 λεπτά και βλέπουμε τους Talking Heads στο απόγειο της καριέρας τους.

 

 

 

Το βίντεο τραβήχτηκε κατά την διάρκεια μιας εμφάνισης τους στο Capitol Theatre στο New Jersey για τις ανάγκες τις περιοδείας τους Remain in Light. Ήταν από τους ελάχιστους χώρους εκείνη την εποχή που είχε ένα ειδικό σύστημα από κάμερες για αυτό το λόγο.

 

 

 

Είχαν μαζί τους μια afro-funk ορχήστρα ενώ κιθάρα έπαιζε ο θρυλικός Andrew Belew [κιθαρίστας των King Crimson και της μπάντας του Frank Zappa μεταξύ άλλων].

 

 

Το Remain in Light ήταν το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος και ένα από τα πιο ιστορικά τους. Η εξαιρετική παραγωγή ήταν του Brian Eno. Και το συγκρότημα και ο Eno αποφάσισαν να πειραματιστούν με έναν αφρικάνικο τρόπο δημιουργίας μουσικής. Ήταν μια εποχή που το χιπ-χοπ ήταν στα πρώτα του βήματα και η μπάντα φαίνεται να είχε απόλυτη συναίσθηση του ότι η μουσική δεν θα ήταν ποτέ η ίδια.

 

 

 

Το άλμπουμ περιείχε μερικές από τις πιο μεγάλες επιτυχίες τους όπως τα “Once in a Lifetime”,  “Ηouses in Motion” και “Crosseyed and Painless” . 

 

O ντράμερ του γκρουπ, Chris Frantz, είχε δηλώσει τότε: "Η μεγάλη διαφορά που έχουμε με τις πανκ μπάντες είναι ότι εμάς μας αρέσουν οι KC and the Sunshine Band. Αν ρωτήσεις των Johnny Rotten αν του αρέσουν οι KC, θα σε φτύσει κατάμουτρα."

 

Setlist:


0:00:00 - Psycho Killer
0:05:45 - Warning Sign
0:11:34 - Stay Hungry
0:15:25 - Cities
0:20:10 - I Zimbra
0:24:41 - Drugs
0:29:23 - Once In A Lifetime
0:35:11 - Animals
0:39:28 - Houses In Motion
0:45:56 - Born Under Punches (The Heat Goes On)
0:53:05 - Crosseyed And Painless
0:59:30 - Life During Wartime
1:04:56 - Take Me To The River
1:11:02 - The Great Curve

 

Η μπάντα:


David Byrne - lead vocals, guitar
Jerry Harrison - guitar, keyboards, vocals
Tina Weymouth - bass, keyboards, guitar, vocals
Chris Frantz - drums, vocals
Adrian Belew - lead guitar, vocals
Bernie Worrell - keyboards
Busta Cherry Jones - bass
Steve Scales - percussion
Dolette McDonald - vocals

 

Το βίντεο: