O Matthew Allatsatianos
O Matthew Allatsatianos


O Matthew Allatsatianos γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο σε ηλικία 18 ετών. Έχει σπουδάσει σχέδιο και ιστορία της τέχνης. Ολοκληρώνοντας  με τις σπουδές του ξεκίνησε να εργάζεται σαν σχεδιαστής σε γνωστή εταιρεία στην Ελλάδα και τελικά άνοιξε το δικό του ατελιέ. Λίγα χρόνια αργότερα ταξιδεύει στο Μιλάνο και γίνεται hair stylist για την "Dolce and Gabbana". Μετά από αυτή την "Οδύσσεια"  επιστρέφει στην Ελλάδα και αλλάζει για ακόμη μια φορά προσανατολισμό. Δουλεύει με κάποιους από τους καλύτερους φωτογράφους της Αθήνας και εκείνη περίπου την περίοδο ξεκίνησε και το δικό του ταξίδι του στον κόσμο της εικόνας. Τώρα είναι φωτογράφος σύγχρονης μόδας με τα πορτρέτα του να έχουν φιλοξενηθεί στα books μοντέλων όλου του κόσμου και μια σειρά σημαντικών συνεργασιών με έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Παράλληλα με την απαραίτητη ψιλοκουβέντα, μας άνοιξε το αρχείο του και επέλεξε τις αγαπημένες του φωτογραφίες...


 

 

Πώς ξεκίνησε  η σχέση με την φωτογραφία; Αν και ιδανικά θα έπρεπε να ρωτήσω πώς κατέληξες εκεί...
Η φωτογραφία ξεκίνησε από ένα μικρό ψέμα που αναγκάστηκα να πω κάποια στιγμή στη ζωή μου για να σώσω μια πολύ σοβαρή κατάσταση μιας πολύ καλής φίλης μου φωτογράφου. Η επαφή μου με τη μηχανή της ήταν για μένα ένα μικρό ξεκίνημα ώστε να ανακαλύψω και αυτή την πλευρά του εαυτού μου.

 

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο στο φακό;

Είναι ότι ανακαλύπτεις κάθε φορά έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Η σχέση μου με τη φωτογραφία είναι εξερευνητική, με πολλή ανάγκη για δημιουργία.

 

Πώς βλέπεις την υπερβολική επεξεργασία της εικόνας στις μέρες μας;

Η υπερβολή, ειδικά στη μόδα, κάποιες φορές είναι απαραίτητη και κάποιες όχι. Σίγουρα η επεξεργασία στις μέρες μας είναι απαραίτητη. Δεν μπορείς να κάνεις επεξεργασία εάν δεν έχεις γνώση ζωγραφικής και αυτό είναι που κάνει έναν φωτογράφο πλέον καλό ή κακό.

 

Ποια είναι τα αγαπημένα σου για φωτογράφιση, μέρη, θέματα κτλ;

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Κάθε φορά που ξεκινάω να κάνω κάτι πάνω στη φωτογραφία επιλέγω να ανανακαλύψω κάτι καινούριο. Αυτό ίσως να είναι ένα από τα αγαπημένα μου location και θέματα.

 

Κάποιοι αγαπημένοι φωτογράφοι;

Έχουμε πάρα πολύ καλούς φωτογράφους στην Αθήνα, ίσως και από όλο τον κόσμο . Δύο φωτογράφοι που θαυμάζω πάρα πολύ είναι ο Τάσος Βρεττός και ο Βαγγέλης Κυρρής.

 

Ποιον ή τι θα επιθυμούσες διακαώς να φωτογραφίσεις και ποιον ή τι θα απέφευγες;

Θα ήθελα να φωτογραφήσω εμένα, αλλά τελικά νομίζω θα το απέφευγα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.facebook.com/phoographyandfilmwmstudio