Λεμεσός
Λεμεσός

 

Μετά την Ελλάδα σειρά έχει και η Κύπρος στο να αποκτήσει την δική της δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη.  Οι Κύπριοι μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που λειτουργεί στην Λεμεσό.

 

Τη Βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και ανήκει σε μια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου ανταλλακτικών βιβλιοθηκών.

 

Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης.


Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.

 

Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.

 

Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

 

Ακόμα, ο  Δήμος Λευκωσίας στο πλαίσιο της πλούσιας κοινωνικής και εκπαιδευτικής δράσης του Πολυδυνάμου Δημοτικού Κέντρου, εγκαινίασε την πρώτη δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, στην Φανερωμένη.

 

Λεμεσός
Λεμεσός

Λεμεσός
Λεμεσός

Λευκωσία
Λευκωσία

Λευκωσία
Λευκωσία

Λευκωσία
Λευκωσία