Ειδικές τιμές θα παρέχουν τα ΕΛΤΑ σε κόμματα, εκλογικούς συνδυασμούς και υποψηφίους, τις υπηρεσίες Ad Post (ομαδική αλληλογραφία με διεύθυνση παραλήπτη) και Unaddressed Mail (ομαδική αλληλογραφία χωρίς διεύθυνση παραλήπτη).

Οι τιμές που έχουν διαμορφώσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, προκειμένου να διευκολύνουν στις επικοινωνιακές τους ενέργειες τους συμμετέχοντες στις Βουλευτικές Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, είναι οι εξής:

• Ad Post - ομαδική αλληλογραφία με διεύθυνση παραλήπτη: 100 ευρώ τα 1.000 αντικείμενα.

• Unaddressed Mail - ομαδική αλληλογραφία χωρίς διεύθυνση παραλήπτη: 65 ευρώ τα 1.000 αντικείμενα.

 

Προφανώς και το κάνουν για το δικό τους κέρδος. Ξέροντας πως κόμματα και υποψήφιοι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τους ψηφιακούς τρόπους επικοινωνίας και όλο και λιγότερο στέλνουν φυλλάδια μέσω ταχυδρομείου, προσπαθούν να τους δώσουν κίνητρα.

 

Όμως, μέρες που είναι, ξεχνάμε και τις εκλογές και τους πολιτευτές και τα χαζο-σπαμ που θα στείλουν με το συμβατικό ταχυδρομείο και θα γεμίσουν τις εισόδους των πολυκατοικιών μας με άχρηστη χαρτούρα που δυστυχώς μετά δεν την πετούν όλοι στην ανακύκλωση αλλά και στα κανονικά σκουπίδια. 

 

Διάβασα το στάτους της Δήμητρας Τοπαλίδου, που εκνευρισμένη έγραψε: «Έκπτωση των ΕΛΤΑ σε κόμματα και πολιτευτές ενόψει εκλογών... Καλά θα κάνανε τα ΕΛΤΑ να κάνανε έκπτωση στα πακέτα βοήθειας προς τις ΜΚΟ και τις άλλες δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. Γιατί αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αλλά ξέχασα, οι πρόσφυγες δεν φέρνουν ψήφους. Μη σας πω ότι μπορεί να αφαιρούνε κιόλας... Οπότε τί κάνει το πολιτικό σύστημα; Ό,τι έκανε πάντα: αυτοεξυπηρετείται. Ναι, τα έχω πάρει. Ναι, είμαι έξω φρενών. Και είναι μόνον η αρχή.»

 

Ξεπερνώντας τον θυμό, ας βρούμε τι πρακτικό μπορεί να γίνει, ώστε να πραγματοποιηθεί η όντως έξυπνη και χρήσιμη ιδέα. Πρέπει τα ΕΛΤΑ να κάνουν έκπτωση στα πακέτα βοήθειας προς τις ΜΚΟ και τις άλλες δομές που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. 

 

Έγραψα αυτό το ποστ, και θα το στείλω στα ΕΛΤΑ με ημέιλ, απαιτώντας να βοηθήσουν όχι τόσο το πολιτικό σύστημα (που δεν έχει καμία ανάγκη) αλλά αυτούς που το χρειάζονται πραγματικά. Μπορεί να χάσουν τα ΕΛΤΑ λίγα λεφτά τώρα, αλλά θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα και λεφτά και αξιοπιστία και την εκτίμηση του κόσμου.