Όταν ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι περισσότεροι φρίξαμε. Όχι όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ενθουσιάστηκε και ξόδεψε σχεδόν ένα δεκάλεπτο για να τον εκθειάσει!

 

Εκτός των άλλων εξύμνησε τη στάση του (!) στα Δεκεμβριανά του '08 και την προσήλωσή του στο Σύνταγμα και τις δημοκρατικές του αξίες.

 

 

Το βίντεο αυτό χαρακτηρίστηκε τότε ένα μνημείο σουρεαλισμού. Σήμερα ακόμα περισσότερο!

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου -θιασώτης της τακτικής «γιατί να μην ξοδέψω τρεις ώρες για κάτι που μπορούσα να πω σε πέντε λεπτά;»- μπορούσε απλώς να ανακοινώσει το αποτέλεσμα και να δώσει συγχαρητήρια. Όμως επέλεξε να μας παρουσιάσει (ποιον!) τον Παυλόπουλο ως ιερός τέρας της Δημοκρατίας, εγγυητή του Συντάγματος κλπ. 

 

Όταν η κα Κωνσταντοπούλου μας παρουσίαζε σαν το σούπερ κελεπούρι τον Παυλόπουλο δεν ήξερε για τι πολιτικό άνδρα μιλούσε; Ή μήπως ήξερε αλλά προσπάθησε να μας δουλέψει;

 

Σήμερα η αντιπαράθεσή τους (που κορυφωνόταν συνεχώς τις τελευταίες μέρες) άγγιξε τα όρια του ξεκατινιάσματος - ειδικά απ' την πλευρά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή τον κατηγόρησε για παραβίαση του Συντάγματος, αυτός της είπε «Δεν θα μου μάθεις εσύ τον κανονισμό και το Σύνταγμα», έβγαλαν ανακοινώσεις που κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον, πριν λίγο η Προεδρία της Δημοκρατίας είπε «Δεν ασχολούμαστε με την κα Κωνσταντοπούλου», η ίδια απάντησε δηκτικά και πάει λέγοντας. 

 

Όταν η κα Κωνσταντοπούλου μας παρουσίαζε σαν το σούπερ κελεπούρι τον Παυλόπουλο δεν ήξερε για τι πολιτικό άνδρα μιλούσε; Όλοι οι άλλοι το ξέραμε - μήπως αυτή ήταν τόοοσο αφελής;

Ή μήπως ήξερε αλλά παρ' όλα αυτά έλεγε ψέματα συνειδητά και προσπάθησε να μας δουλέψει;

 

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας λούζεται τελικά τα λόγια και τις πράξεις του, και τις επιλογές του: Ο Καμμένος λούστηκε αυγά, ο Τσίπρας λούστηκε την Κωνσταντοπούλου κι αυτή λούστηκε τον Παυλόπουλο. 

 

Εμείς όμως τι φταίμε;