Μπορεί να είναι ένα φαινομενικά αθώο σκουπιδάκι, που δε γεμίζει το μάτι σου, κι όμως να προκαλέσει τόσο πόνο και αναστάτωση. 

 

Χτες είδα αυτό το σκληρό βίντεο, που μόνο στο τέλος αποκαλύπτει τι ήταν το αντικείμενο που προσπαθούν να τραβήξουν έξω απ' τη μύτη της καημένης θαλάσσιας χελώνας. 

 

This is why you should never throw your waste. Never.Poor turtle. She's suffering so much. Thanks to the guys who removed this plastic straw.Share this please.

Posted by 1 million likes against Walter J Palmer on Thursday, 13 August 2015

 

Το βίντεο αυτό με στοίχειωσε κάπως - ακόμα και στον ύπνο μου το σκέφτηκα. Λίγες ώρες μετά τη θέασή του χτες βράδυ, είδα ένα σχετικό όνειρο, επηρεασμένος απ' αυτό:

 

Είδα ότι παρατηρούσα μια φώκια σε ένα θαλάσσιο πάρκο και κατά λάθος έπεσε στο νερό ο αναπτήρας που κρατούσα, και φρίκαρα εντελώς. Σκεφτόμουν συνέχεια ότι θα μπορούσε η φώκια να τον καταπιεί ή να μπει στη μύτη της και στεναχωριόμουν, και σκεφτόμουν αν μπορούσα να βουτήξω για να τον βγάλω πριν την πληγώσει...

 

Το μήνυμα είναι ένα: δεν πετάμε κανένα σκουπίδι ή σκουπιδάκι στη θάλασσα, όσο ασήμαντο κι αν μας μοιάζει (πχ. ένα καλαμάκι).