Το Mega Channel συζητήθηκε τις προάλλες όταν ένας ρεπόρτερ του καλύπτοντας ζωντανά τις πυρκαγιές ισχυρίστηκε ότι μια ταβέρνα στην περιοχή «κάηκε ολοσχερώς».

 

Τελικά δεν είχε καεί ολοσχερώς, ευτυχώς, και το περιστατικό συζητήθηκε και χαρακτηρίστηκε παραπληροφόρηση και κινδυνολογία.

 

Διαβάζω στην Εφημερίδα των Συντακτών το σχόλιο του Δημήτρη Κανελλόπουλου:

 

Λεζάντα της Εφ.Συν.: «Μετά την καταστροφή του δημοψηφίσματος, η καταστροφή της φωτιάς. Το Mega είναι πάντα εκεί!»
Λεζάντα της Εφ.Συν.: «Μετά την καταστροφή του δημοψηφίσματος, η καταστροφή της φωτιάς. Το Mega είναι πάντα εκεί!»

 

Η ταβέρνα του Mega

 

Τα ρεπορτάζ του Μεγάλου καναλιού είναι τόσο έγκυρα που διαψεύδονται μέσα σε λίγα λεπτά.

 

«Κάηκε ολοσχερώς ταβέρνα στον Υμηττό» έλεγε η ρεπόρτερ του Mega δραματοποιώντας όσο μπορούσε περισσότερο το ρεπορτάζ της. «Πύρινη κόλαση», «πύρινος εφιάλτης», «καήκαμε» κ.ο.κ.

 

Κι εξηγούσε η κακόμοιρη η τρομολάγνος ρεπόρτερ πόσο μεγάλη καταστροφή έπαθε η ταβέρνα δείχνοντας μας και τις (α)κατάλληλες εικόνες. Εκτός κι αν μιλάμε για άλλη ταβέρνα, κάπου αλλού, οπότε να πάω πάσο.

 

Έβγαλε live και τον ιδιοκτήτη της, να μιλήσει στην κυρία Όλγα Τρέμη. «Μόνο οι εξωτερικοί χώροι έπαθαν κάποιες ζημιές» λέει ξαφνικά αυτός, «η κυρίως αίθουσα είναι ανέπαφη» συνέχιζε διαψεύδοντας πλήρως το ρεπορτάζ. 

 

Το καλύτερο μάλιστα το άφησε για το τέλος. «Από αύριο το μεσημέρι θα λειτουργούμε κανονικά» είπε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που... κάηκε ολοσχερώς.

 

Τι να κάνει και η κυρία Όλγα, του έδωσε συγχαρητήρια για το... κουράγιο και το σθένος του. Σωστά, αλλά αν η ταβέρνα είχε «καεί ολοσχερώς» όπως έλεγε το Mega mou δεν θα αρκούσε το σθένος για να άνοιγε την άλλη μέρα. Ακόμα κι αν τα σέρβιρε όλα στα... κάρβουνα.

 

***

 

 

Και η Ταβέρνα του Κυρίτση

 

Διαφορετική ταβέρνα αυτή, αλλά εξίσου ευφάνταστο το σενάριο.

 

Ο δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Γιώργος Κυρίτσης (που χάρη σε καραμπόλα εξελέγη πρόσφατα βουλευτής και ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο Τσίπρα) είχε γυρίσει αυτό το έξυπνο βιντεάκι για την εφημερίδα ΑΥΓΗ. Μας εξηγούσε πόσο κακό είναι το μνημόνιο -και άρα πόσο τρελοί και εγκληματίες είναι όσοι το ψηφίζουν, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας ταβέρνας. 

 

 

Βλέποντας το βιντεάκι, και ξέροντας ότι ο Κυρίτσης όχι μόνο ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο τις προάλλες αλλά ότι λογικά θα το κάνει και στις επόμενες ψηφοφορίες, κατανοεί κανείς γιατί δήλωσε ότι ντράπηκε τόσο όσο όταν είχε κατουρηθεί πάνω του μικρός στο σχολικό...