Η Σάρα Πέιλιν, πρώην κυβερνήτρια της Αλάσκα και υποψήφια Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είναι γνωστή για τις γκάφες της. 

 

Βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα για κάτι που ανέβασε, ως περήφανη μητέρα, στο Facebook της: Τον 7χρονο γιο της να χρησιμοποιεί σαν σκαλοπάτι τον σκύλο της οικογένειας. 

 

 

 

Ο Trig, που γεννήθηκε με σύνδρομο down το 2008, σύμφωνα με την Πέιλιν ήθελε να βοηθήσει στο πλύσιμο των πιάτων, αλλά επειδή η μαμά του δεν τον άκουσε κι ο ίδιος δεν έφτανε μόνος του, πάτησε πάνω στον ξαπλωμένο εκεί μπροστά σκύλο. 

 

Δεν έγινε κάποια μεγάλη καταστροφή. Ο Trig, μικρός που είναι κιόλας, πιθανότατα δεν κατάλαβε ότι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα - και προφανώς κανείς δεν τα έβαλε μαζί του.

 

Υπήρξε όμως κατακραυγή για την μητέρα του, που απ' τη μία "δεν τον είχε ακούσει που της ζητούσε να τον βοηθήσει" κι απ' την άλλη βρισκόταν εκεί με τη φωτογραφική, τραβώντας απ' το κινητό τουλάχιστον τέσσερις (τέσσερις!) φωτογραφίες από κάθε βήμα της επιχείρησης. Και μετά έτρεξε να τις μοιραστεί για να πει τι έξυπνο και δημιουργικό είναι το παιδί της και -εμμέσως- τι καλή μαμά η ίδια. 

 

 

 

Η δε φράση της για το πώς ο γιος της "ξεπερνά τα εμπόδια" έκανε πολλούς να πουν ότι η υπερπήδηση των εμποδίων δεν μπορεί να περιλαμβάνει την κακοποίηση ζώων. 

 

 

 

Προσωπική μου άποψη: Είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια Πέιλιν αγαπά πολύ τον σκύλο της και τον φροντίζει και νοιάζεται γι' αυτόν. Όμως το ότι ο δικός τους σκύλος μπορεί να ανεχτεί και να αντέξει το να ανεβαίνουν πάνω του δε σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους τους σκύλους.

 

Δεν είναι όλοι οι σκύλοι τόσο γεροί, ούτε τόσο καταδεκτικοί. Και ελπίζω αυτό να το διευκρίνισε στο γιο της, και να το γράψει και στο Facebook της, δίπλα στις αναρτημένες φωτογραφίες...