5 απαντήσεις στη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης

5 απαντήσεις στη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Facebook Twitter
13
5 απαντήσεις στη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Facebook Twitter

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί ο γάμος ομοφύλων στη χώρα μας ο υπουργός Δικαιοσύνης, δηλώνοντας μάλιστα ότι σέβεται τη φύση και δεν το συζητά. «Δεν το διανοούμαι...το απαγορεύει και η Σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που μιλάει για άνδρα και γυναίκα», είπε ο κ. Αθανασίου χτες στους Καμπουράκη - Οικονομέα. (Από άρθρο στο LIFO.gr)

ΠΕΝΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

1) just a guy

Γιατί δεν τα γράφετε όλα;

Ο κατεξοχήν αρμόδιος για την ισότητα σε αυτήν την ΚΟΣΜΙΚΗ, ας το θυμόμαστε, χώρα είπε επίσης ότι «Πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική, από κοινωνική» και ότι «θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος οι συνέπειες από το σύμφωνο συμβίωσης".


Δεν θα αναλύσω ένα προς ένα τα επιχειρήματα αυτού του θρησκόληπτου (μην ξεχνάμε ότι κράταγε στο γραφείο του και κλώσαγε τις 32 δικογραφίες εναντίον της Χ.Α. και μόνο μετά τη λαϊκή κατακραυγή με τη δολοφονία Φύσσα τις έστειλε στον Εισαγγελέα), θα σταθώ μόνο σε δύο σημεία:

Ο κ. Υπουργός της δικαιοσύνης πρέπει να ανοίξει το Σύνταγμα και να θυμηθεί ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος και και όχι θεοκρατία (στα χαρτιά τουλάχιστον, στο εσωτερικό της δίκαιο και τις διεθνείς της υποχρεώσεις). Επίσης, καλό είναι να θυμηθεί ότι τον βάλαμε εκεί για να νομοθετεί για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για όσους εκείνος συμπαθεί ή εγκρίνει. Επίσης, να θυμίσουμε στον κ. Υπουργό στην Ελλάδα ζουν και άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει τι γράφουν κάποια κιτάπια που έγραψαν βοσκοί πριν 2000 χρόνια και δεν ρυθμίζουν τις ζωές τους βάσει αυτών.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στην Ελλάδα υπάρχει κι ένας θεσμός που ονομάζεται πολιτικός γάμος και η ίδια η ελληνική πολιτεία, στην οποία ο κ. Υπουργός κατέχει αξίωμα, θέσπισε για να αποσυνδέσει το θρησκευτικό στοιχείο από τον γάμο. Διότι στα κοσμικά κράτη, ο γάμος, ο πολιτικός γάμος, είναι μία δέσμευση μεταξύ δύο ανθρώπων και μία νομική πράξη μεταξύ της πολιτείας και των δύο αυτών ανθρώπων, που προσφέρει δικαιώματα και παράγει υποχρεώσεις, εκατέρωθεν. Δεν έχει καμία σχέση με περιστέρια, άγια πνεύματα, μυστήρια, δυνατότητα ή μη αναπαραγωγής, γενειοφόρους, λιβάνια και μουρμουρητά προς τον ουρανό. Αυτά θα πρέπει να τα θυμηθεί αυτός που εκ του αξιώματός του οφείλει να τα θυμάται.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα ήθελα σταθώ είναι «οι συνέπειες από την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης» στα ομόφυλα ζευγάρια, τις οποίες ο κ. Υπουργός θέλει να εξετάσει συστήνοντας –για μία ακόμη φορά- μία επιτροπή (αν δεν κάνω λάθος, αυτή η επιτροπή συστήνεται συνεχώς από το 2007 και ακόμα δεν έχει συσταθεί). Δε νομίζω πως χρειάζεται αυτή η Επιτροπή (στην οποία θα του πρότεινα να διορίσει ως μέλη τα μέλη του ΕΣΡ που αποφαίνονται ήδη για θέματα ηθικής στη χώρα μας. Κάτι σαν το Θεοκρατικό Συμβούλιο του Ιράν. Πού να ψάχνει για άλλα...).

Η Επιτροπή λοιπόν αυτή δεν χρειάζεται. Άλλοι θέσπισαν τον γάμο πριν από εμάς. Δεν έχει παρά να κοιτάξει ο κ. Υπουργός τι γίνεται στη Σουηδία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ολλανδία κλπ, χώρες οι οποίες έδωσαν τα ίδια δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και στις οποίες επήλθε η Δευτέρα Παρουσία, οι κοινωνίες διαλύθηκαν, τα παιδιά άρχισαν να βγαίνουν όλα ομοφυλόφιλα, η ζωή έγινε φρικτή και αφόρητη τόσο για τα ομόφυλα όσο και για τα ετερόφυλα ζευγάρια, οι κάτοικοι τρέχουν να μεταναστεύσουν, αποτελούν παρίες της διεθνούς κοινότητας, είναι ουραγοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ωχριούν μπροστά στην ένδοξη Ελλάδα μας, που με δόξα και τιμή προοδεύει κραδαίνοντας τα λάβαρα της Αγίας Λαύρας και αποτελεί πρότυπο της διεθνούς κοινότητας σε όλους τους τομείς, καθοδηγούμενη από τα σοφά λόγια του Χριστόδουλου, του Άνθιμου, του Καλαβρύτων και του Πρωθυπουργού της, που σε κάθε δεύτερη φράση κοτσάρει το «με τη βοήθεια του Θεού».

2. Πασχαλίτσα

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.

ΑΡΘΡΟ 16 της Οικουμενικής Διακήρυξης των δικαιωμάτων του αθρώπου του 1948

1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του.
2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3. Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.

Λέει πουθενά ότι οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει υποχρεωτικά να παντρεύονται μεταξύ τους; Εγώ αυτό που συναγάγω είναι ότι απλώς εξασφαλίζει το δικαίωμα στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας και στα δύο φύλα. Ανόητο και επικίνδυνο να θεωρεί ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκλείει ομάδες ατόμων από τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.


3. raydon

Εντάξει το πιάσαμε το νόημα προς τους ψηφοφόρους: "Κοιτάξε, μπορεί και να γίνει το σύμφωνο, εμείς το κωλυσιεργούμε όσο μπορούμε, πάντως δεν τους γουστάρουμε τους ομοφυλόφιλους - να το ξέρετε. Δεν τους θεωρούμε φυσιολογικούς. Απλά μας αναγκάζουνε και αργά ή γρήγορα θα πρέπει κάτι να κάνουμε".

Θα ήθελα να ήμουν "η φωνή" όλων των ομοφυλόφιλων της Ελλάδας και να του απαντούσα:

Άστο μεγάλε, αφού δεν γουστάρεις μην το κάνεις. Ούτε κι εμείς το θέλουμε πλεον - γιατί είναι πολύ λίγο. Έτσι κι αλλιώς έχετε αργήσει τόσο πολύ που δεν έχει νόημα να γίνει ξεψυχισμένα και εξαναγκαστικά. Θα ψηφίσουμε κάποιον που θα δηλώσει ΕΥΘΑΡΣΩΣ ότι θα δώσει τα αυτονόητα δικαιώματα που νοούνται ως ισονομία σε ένα πολιτισμένο κράτος, δηλαδή πολιτικό γάμο και υιοθεσία και θα το κάνει για λόγους ιδεολογικούς οικειοθελώς

4. Dracum3l

Από το 1999 ο Bruce Bagemihl κατέγραψε 470 είδη τα οποία συμπεριφέρονται ομοφυλοφιλικά.
Ακόμα όμως και αν διαχωρίσουμε τον άνθρωπο σαν είδος από τα υπόλοιπα μελέτες έχουν δείξει ότι αν είσαι gay ή straight εξαρτάται από ένα biologically fixed trait το οποίο "διαμορφώνεται" κατά την διαδικασία σχηματισμού του εγκεφάλου. Αυτή είναι η φύση.
Από την ηθική πλευρά, αν χρησιμοποιήσω την ορολογία του Αριστοτέλη "ένα πράγμα είναι καλό αν κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε". Αν δηλαδή ο σπόρος γίνει δέντρο και και άνθρωπος αναπαραχθεί. Πως όμως ο άνθρωπος μπορεί να χωρέσει σε αυτή την κατηγορία;
Σύμφωνα με τον McInerny "[m]an as microcosm sums up the drives and desires found in other and lesser things and he is [also]characterized by intellect and will, thanks to which he aims at his overall good, the ultimate end [happiness]."

5. Βασίλης Σωτηρόπουλος / e-lawyer

13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Μην γραφετε μόνο για βόρειες χώρες. Η Πορτογαλία και ειδικά η Ισπανία είναι απο τις πιο προχωρημένες παγκοσμίως. Για να μην αναφερουμε Αργεντινή, Ουρουγουάη κλπ τουλάχιστον σ αυτό το θέμα...
Σε ένα προηγμένο Κράτος (από αυτά που περιέγραψες παραπάνω στη Σουηδία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ολλανδία κλπ) ένας τέτοιος ομοφοβικός υπουργός θα είχε οδηγηθεί σε παραίτηση...φταίμε όμως και εμείς και το λέω με πικρία...θα έπρεπε άμεσα να μαζευτούμε όλοι έξω από το Υπουργείο του να δει πώς θα σεβαστεί μετά την ανθρώπινη φύση...
Σε ένα προηγμένο κράτος ο συγκεκριμένος κύριος δεν θα ήταν ποτέ μέλος του κοινοβουλίου. Όπως επίσης, σε ένα προηγμένο κράτος θα μπορούσες να κρατήσεις το χέρι του/της συντρόφου σου στο δρόμο χωρίς να γίνεις δακτυλοδεικτούμενος η θύμα χλευασμού. Μην ξεχνάμε την επίθεση που δέχτηκε πριν λίγο καιρό ένα ζευγάρι γυναικών στο Θησείο.Και ας μην ξεχνάμε τις κατά καιρούς λεκτικές επιθέσεις κατά των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που εξαπολύονται από το βήμα κάθε μέσου μαζικής ενημέρωσης.Ειδικά σε θέματα ίσης αντιμετώπισης δεν πρόκειται κανένας να αντιδράσει, πέρα από κάποιους γραφικούς που πλέον κανείς δεν δίνει σημασία.Ο σκοταδισμός, η ανοησία και η εκκλησιαστική ηθική είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στη χώρα που κατάντησαν ελλαδίτσα που το φως στο τούνελ ούτε η Νικολούλη δεν μπορεί να το βρει.
Νομίζω ότι τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά για το ομοφυλοφιλικό σεξ. Δεν το βρίσκω κακό, ανάλογο με τις πληγές του Φαραώ και τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, αντίθετα το θεωρώ απαραίτητο.
Εννοείς φαντάζομαι να αναφέρονται "ανθρωπολογικά" στην ύπαρξη των ομοφυλόφιλων και bi-sexual ατόμων ως ατόμων με ίσο το δικαίωμα της έκφρασης άσκησης και απόλαυσης του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Και επίσης, σε ένα τετράμηνο μιας κάποιοας πολύ καλύτερης Ιστορίας από αυτή που διδάσκεται τώρα, αφιερωμένο στην ιστορία των κινημάτων, θα αναλυόταν η γέννηση, η εγκαθίδρυση, εξέλιξη, σημερινή κατάσταση, τα αίτια, το περιεχόμενο και η αξιώσεις του LGBT παγκοσμιου κινήματος.
Μα τι λες τώρα; Να διακοπεί το (μέχρι τελικής πτώσεως) επαναλαμβανόμενο τρίπτυχο Αρχαία Ελλάδα-Βυζάντιο-Ελληνική Επανάσταση και να διδάσκονται τέτοιες βλακείες, άσχετες με την σύγχρονη πραγματικότητα; Και η λοβοτομή πώς θα επέλθει; Με τον πλουραλισμό στη γνώση; Τρελάθηκες;
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω και ενα τελευταίο σχόλιο: δυστυχώς οι Έλληνες είμαστε οι μελλοντικοί αρχαίοι που έτρωγαν βελανίδια σκαρφαλωμένοι στα δέντρα, όταν ο υπόλοιπος δυτικός κόσμος προήγαγε το πνεύμα του και τις κοινωνίες του...
Ευχαριστώ πολύ Άρη, είναι η δεύτερη φορά που παραθέτεις σχόλιό μου σε άρθρο σου. Θα ήθελα μόνο να κάνω μια μικρή διευκρίνιση: στη δεύτερη παράγραφο, μετά τη λέξη "θρησκόληπτου" είχα γράψει, αν δεν κάνω λάθος, "κρυφοφασίστα". Έτσι μόνο βγάζει νόημα το περιεχόμενο της φράσης στην παρένθεση". Το διαγράψατε προφανώς για να μην έχετε ιστορίες με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Το κατανοώ και το δέχομαι, αλλά το επισημαίνω για λόγους ευκρίνειας. Τα συγχαρητήριά μου στον χρήστη raydon, βρίσκω το σχόλιό του καταπληκτικό. Αποδίδει την ουσία εκπληκτικά και πολύ περιεκτικά.Αυτό που με θλίβει, Άρη, είναι πως οι άνθρωποι αυτοί σε άλλες χώρες θα είχαν πάει σπίτι τους εν μία νυκτί. Και αν δεν απομακρύνονταν επίσημα και θεσμικά, η κοινωνία θα τους περιθωριοποιούσε. Δεν θα έβλεπαν πολλές ψήφους μετά από τέτοια σχόλια. Η καριέρα τους θα υφίστατο μεγάλο πλήγμα γιατί δηλώσεις σαν κι αυτές θα ήταν αντίθετες στις θέσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης και, κυρίως, της κοινωνίας. Στη χώρα μας όμως, μετά από 30+ χρόνια στην ΕΕ, οι άνθρωποι αυτοί, με τη θεσμική αυτή θέση, όχι μόνο δεν κοκκινίζουν, αλλά επικροτούνται. Μην ξεχνάμε ότι αυτά τα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!! Ο κ. Σαμαράς προσέθεσε τα ανθρώπινα δικαιώματα στα θέματα δικαιοσύνης, που ούτως ή άλλως ήταν αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Υπουργείου, για να τονίσει, υποτίθεται, τη σημασία που δίνει σε αυτά. Πόσο αηδιαστική υποκρισία. Πόση αηδία και οργή θα έπρεπε να προκαλούν αυτά σε έναν σκεπτόμενο και πεπαιδευμένο λαό...Δυστυχώς, αυτή είναι η πιο ακροδεξιά, θρησκόληπτη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Είναι όχι απλά κρίμα αλλά εξοργιστικό να γίνονται ανεκτές κάποιες από τις πολιτικές της. Και, το τονίζω, να μην δικαιολογούμε τον κάθε Σαμαρά ή τον κάθε Αθανασίου για τον ομοφοβικό τους λόγο επειδή είναι δεξιοί και "έτσι είναι η δεξιά". Ο ίδιος ο Κάμερον, δεξιός μέχρι το κόκκαλο, έκανε δηλώσεις πριν λίγες εβδομάδες γιατί είναι καλό και προς το συμφέρον της κοινωνίας και των παιδιών η υιοθεσία από ζευγάρια του ίδιοου φύλου. Οι ενίοτε δεξιές σκανδιναβικές κυβερνήσεις επίσης υποστηρίζουν τα ίσα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών διαχρονικά και σταθερά. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα. Δυστυχώς όμως, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για την βλαχομπαρόκ πολιτική "ελίτ" μιας χώρας όπου ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης με έπαρση διακηρύττει ότι "δεν μας ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα" και για μια δυστυχώς εν πολλοίς απαίδευτη κοινωνία του "έχουμε τόσα άλλα προβλήματα, με αυτό θα ασχολούμαστε"; Δυστυχώς Άρη το πρόβλημα δεν είναι ο κ. Αθανασίου ή ο κ. Σαμαράς. Το πρόβλημα είμαστε εμείς που με την ψήφο μας τους φέρνουμε στο Κοινοβούλιο, στην Κυβέρνηση. Ο κάθε λαός, Άρη, έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Το πιστεύω βαθύτατα και ακράδαντα. Γι'αυτό και είμαι πολύ απαισιόδοξος για αυτή τη χώρα. Γιατί οι λαοί δεν αλλάζουν αξιακό σύστημα από τη μία μέρα στην άλλη. Μετά τις εκλογές πάλι τα ίδια αυτά πρόσωπα θα ψηφίσουν πολλές χιλιάδες Έλληνες και θα τα φέρουν στο Κοινοβούλιο για να πάρουν θέση σε μία κυβέρνηση ή να συνεχίζουν τη ρητορική μίσους από την αντιπολίτευση. Έχω πολλά άλλα να πω, αλλά θα σταματήσω εδώ. Ίσως σας κούρασα.
Ναι αλλά αυτοί θα μας βγάλουν από τα μνημόνια και την κρίση, θα μας φέρουν επενδύσεις και ανάπτυξη! Τι θέλεις δηλαδή, να μας κυβερνήσουν οι κομμουνισταί, να μας πάρουν τα σπίτια για να μείνουν οι λαθρομετανάστες και να μας κλέψουν τα παιδιά και να τα στείλουν στην Κούβα; Αυτό θες;
Ουφ.... αναρωτιέμαι αν ποτέ η χριστιανοταλιμπανική δημοκρατία της Ελλάδος θα αλλαξει ποτέ.... παραμένω να ελπίζω να το δω τουλάχιστον όσο είμαι ακόμη εν ζωη....
Είναι κάπου κωμικοτραγικό, ενώ ο η ίδια η Ελληνίδα εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει πάνω από 500 (!) καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΑΔ τις οποίες γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, ο Έλληνας Υπ. Δικαιοσύνης να λέει ότι την ΕΣΔΑ την παραβιάζουν οι χώρες που έχουν γάμο ομοφυλοφίλων.http://left.gr/news/kolafos-gia-diakriseis-enantion-omofylon-zeygarion