Πριν μερικά χρόνια είχα βάλει ένα απίθανο βίντεο ενός DJ που έπαιζε σε ένα πάρτι, κουνώντας μανιάσμένα τα κουμπιά της κονσόλας και κάνοντας φοβερές αλλαγές. 

 

Καθώς παρακολουθούμε όμως το βίντεο προσέχουμε μια μικροσκοπική λεπτομέρεια που κάνει όλη τη διαφορά...

 

!!!

 

 

Μερικές φορές βλέπω ορισμένους DJs [ΔΕΝ ΓΕΝΙΚΕΥΩ!] να πασχίζουν πάνω απ' τα μηχανήματά τους να μας πείσουν ότι δουλεύουν.

Στην πραγματικότητα έχουν βάλει ένα δεκάλεπτο κομμάτι να παίζει, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνουν τώρα είναι να πατήσουν το πλέι για το επόμενο, μετά από δέκα λεπτά. Κι όμως, τους βλέπεις να πειράζουν μανιασμένα κουμπάκια, να πατάνε πλήκτρα, να κάνουν ότι αυξομειώνουν την ένταση.

Παλιά, με τα βινύλια χρειαζόταν όντως να κάνεις διάφορα πράγματα μεταξύ των τραγουδιών - με την τωρινή τεχνολογία αυτά είναι σαφώς λιγότερα.

 

 

 

Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν "προηχογραφήσει" το dj σετ τους, δηλαδή έχουν μιξάρει τα κομμάτια απ' το σπίτι κι έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, ποτέ, αλλά παρ' όλα αυτά, από δικαιολογημένη αμηχανία και από επίσης κατανοητή ανάγκη να αποδείξουν ότι κάνουν κάτι και αξίζουν τα λεφτά τους, πειράζουν την κονσόλα δίχως σταματημό, και φορούν ή βγάζουν τα ακουστικά ξανά και ξανά.

 

Υπάρχουν βέβαια και οι αξιοπρεπείς φυσικά: Είναι αυτοί που πραγματικά βάζουν εκείνη τη στιγμή τα κομμάτια, που αφουγκράζονται το κοινό και αλλάζουν μουσική κατεύθυνση ανάλογα με τις περιστάσεις, που αυτοσχεδιάζουν εκείνη τη στιγμή. Δόξα το θεό, υπάρχουν άπειροι τέτοιοι - που ανάμεσα στα τραγούδια απλώς χορεύουν, χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να υποκριθούν πειράζοντας ακατάπαυστα τα κουμπάκια.

 

--

 

Μόλις είδα ένα νέο βιντεάκι με ένα μοντέλο που το παίζει DJ και λέγεται "Here's What DJs Actually Do" 

 

 

Έχει ως υπότιτλο: "Nothing"...