1) Το περίμενα για τη Δούρου ότι θα ήταν πρώτη, παρ' ό,τι οι δημοσκοπήσεις την έφερναν δεύτερη. Δεν το περίμενα για τον Σακκελαρίδη όμως. Μοιάζει να σκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

2) Δυσάρεστο αποτέλεσμα: Ο Παναγιώταρος πολύ ψηλά, ο Κασιδιάρης ακόμα ψηλότερα. (Καθώς ψήφιζα, μπήκε στο εκλογικό κέντρο ένας στερεοτυπικός οπαδός/μέλος της Χρυσής Αυγής

 

3) Μώραλης πρώτος στον Πειραιά. Κι άλλη ανατροπή των δημοσκοπήσεων! Όλοι όσοι έβγαιναν υποτίθεται πρώτοι, χάνουν στον πρώτο γύρο. Πλέον ανησυχώ μήπως βγει δεύτερος ακόμα κι ο Μπουτάρης. 

 

4) Σε ένα κανάλι ο Πρετεντέρης και σε ένα άλλο ο Άδωνις είπαν σχεδόν ταυτόχρονα, το ίδιο πράγμα. Για την μεγάλη ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής, βρήκαν να σχολιάσουν ότι αν αθροίσεις ΝΔ και ΕΛΙΑ τα ποσοστά είναι ψηλότερα απ' ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, κι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπαν, δεν ανέβηκε και τόσο πολύ. 

Δεν πάμε καλά, σκέφτηκα. Εδώ η Δούρου σκίζει, κι αυτοί προσπαθούν να πείσουν ότι χάνει κι όλας ο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

5) Στροφή Αριστερά. Σε μια αριστερά που υπόσχεται να κυβερνήσει (και γενικώς είναι πολλά υποσχόμενη), σε αντίθεση με τα αριστερά κόμματα τα παλιότερα που ήθελαν απλώς ένα τιμητικό ποσοστό, ώστε να μπορούν να διαμαρτύρονται, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν πράξη τα όσα υπόσχονται. 

 

6) Το exit poll Θεσσαλονίκης. Ο Μπουτάρης είναι το μόνο απ' τα φαβορί που μοιάζει πως τελικά θα νικήσει. Αρκετά μεγάλη διαφορά απ' τον δεύτερο, ψηλά ο Μητακίδης του ΣΥΡΙΖΑ. [Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει κάποιον καινούργιο, νέο υποψήφιο θα πήγαινε ακόμα καλύτερα.] 

Ακόμα κι εδώ, ο Ματθαιόπουλος της Χ.Α. πήρε σχετικά ψηλό ποσοστό (6-7%, σαφώς μικρότερο απ' ό,τι παίρνουν στην Αθήνα και την Αττική. 

 

7) Πάντως είμαι περήφανος και χαρούμενος που η πόλη μου βγάζει πρώτο τον Μπουτάρη και απ' τους τελευταίους τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

 

8) Κυρία Παντελάκη - Κύριος Λαφαζάνης, τσακώνονται στον Άλφα. Η μεν του ΚΚΕ και ο δε του ΣΥΡΙΖΑ. Τσακώνονται ατελείωτα. Η ενωμένη αριστερά.  // Και στο Μέγκα τσακώνονται τρελά η Λιάνα Κανέλλη με τον Βούτση. Τελικά η μεγαλύτερη κόντρα σήμερα είναι ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ

 

9) Πολύ χαμηλά η ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια, (αν και οι υποψήφιοι που είχε προτείνει, Μπουτάρης και Καμίνη περνούν στο δεύτερο γύρο) Σχετικά χαμηλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

 

10) Τώρα που γράφω, έξω απ' το σπίτι μου περνούν αυτοκίνητα που κορνάρουν. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι οπαδοί του Δημάρχου Καλαμαριάς, ή χαίρονται επειδή κερδίζει ο Μπουτάρης, ή χαίρονται για την υψηλή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική. Πάντως είναι σίγουρο ότι πολλοί έχουν λόγους να είναι χαρούμενοι. (Και κλασικά, στο τέλος και οι ηττημένοι θα μας πείσουν ότι είναι κι αυτοί χαρούμενοι και στην πραγματικότητα κέρδισαν.)

 

11) Ο Τατσόπουλος είπε τα πιο σωστά πριν λίγο. Μίλησε για εμφύλιο της Αριστεράς, με αφορμή τους τσακωμούς ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ, που τελικά κάνει τους φασίστες ρυθμιστές. "Χεστήκαμε για τους φασίστες" είπε, τελικά. "Δεν τους φοβόμαστε. Πρέπει να ενωθούμε όλοι μεταξύ μας."

 

 

--------------------

 

 

 


Αυτά τα τέλεια φέιγ βολάν υπήρχαν στον δρόμο προς το εκλογικό κέντρο στην Αρετσού. Δεν έγραφαν τίποτε άλλο, δεν ξέρω ποιος πλήρωσε λεφτά για να τα τυπώσει. Είναι χαρτονάκια μάλιστα, και τα έδωσα στις γάτες μου για να παίξουν.