Από τη μία αισθάνομαι άσχημα που δημοσιεύω κάτι τόσο σουρεαλιστικό για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι οι σεισμοί της Κεφαλονιάς. 

 

Απ' την άλλη όμως....

 

Η ιστοσελίδα ΕΛΛΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/) έχει δώσει ρέστα τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τους σεισμούς. Εγώ φταίω μετά;

 

 

 

Άρθρο Πρώτο

 

 

 

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην άθεη "απορία": «Γιατί η Παναγία δεν επενέβη για να μην γίνει ο σεισμός στην Κεφαλονιά;»

 

Για τους κακοπροαίρετους που λένε «αν η Παναγία υπήρχε γιατί έγινε ο σεισμός», απαντάμε:

 

Πώς θέλετε η Παναγία να επέμβει να σταματήσει ο σεισμός την ώρα που:

 

1 - Εσείς όλη την ώρα την βρίζετε και βλασφημάτε τον Θεό, τους Αγίους και την Πανάχραντη Μητέρα Του.

 

2 - Γιατί να επέμβει η Παναγία την στιγμή που γίνονται 300.000 εκτρώσεις το χρόνο στην Ελλάδα.

 

3 - Γιατί να επέμβει η Παναγία την στιγμή που ψηφίζετε άθεους, είστε άθεοι, δεν δίνετε σημασία στην Εκκλησία και στα Μυστήρια της και γενικά ζείτε μια ζωή απομακρυσμένη από τον Θεό. Τι κάνατε εσείς για χάρη Του και της Μητέρας Του ώστε και αυτοί να επέμβουν για να σας βοηθήσουν;

 

4 - Γιατί να επέμβει η Παναγία την στιγμή που εσείς καταπατάτε καθημερινώς τον λόγο του Θεού και χωρίς να έχετε διάθεση μετάνοιας; Καθότι, το πίπτειν ανθρώπινο, το μετανοείν Θείο και το εμμένειν δαιμονικό. Εφόσον, εσείς εμμένετε στην αμαρτία και έχετε διαλέξει την οδό του διαβόλου και συστρατεύεστε με αυτόν, γιατί να επέμβει ο Θεός ή η Παναγία ή οι Άγιοι; Γνωρίζετε κανέναν που να επεμβαίνει να βοηθήσει το αντίπαλο στρατόπεδο;

 

Πριν αραδιάσετε τις αρλούμπες σας αυτές, σκεφτήκατε ότι παρόλα αυτά και άλλα πολλά (που δεν αναφέρω, καθότι θα έπαιρνε πολύ χρόνο να τα απαριθμήσω), η Παναγία επενέβη για χάρη σας; Παρόλο που εσείς την βρίζετε και αυτή και τον Μονογενή της Υιό και όλους του Αγίους, παρόλο που παραβιάζετε μονίμως τον Θείο νόμο χωρίς διάθεση μετάνοιας.

 

Παρόλα αυτά επενέβη για δική σας χάρη.

 

Απόδειξη, ότι το μόνο που έγινε ήταν μικροζημιές, ενώ θα έπρεπε να είχε βουλιάξει όλο το νησί και όλη η χώρα μαζί με εμάς.

 

Παναγιώτης Μακρής

 

 

 

Άρθρο Δεύτερο

 

Η σατανοκίνητη αιτία των σεισμών

 

Έκκληση στους κατοίκους Ληξουρίου και Πατρών: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ!

 

Βλέπουμε όλοι τι γίνεται στην Κεφαλονιά με τους συνεχείς σεισμούς. Ιδιαίτερα χτυπημένη είναι η όμορφη πόλη του Ληξουρίου. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους κατοίκους του και την ευχή να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε άλλες καταστροφές.

 

Ταυτόχρονα όμως, εκφράζουμε και ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ! Διότι μάθαμε πως στον συγκεκριμένο Δήμο άρχισαν ΗΔΗ οι προετοιμασίες για τον Καρνάβαλο!!! Δεν κάνουμε πλάκα, δυστυχώς! Διαβάστε την σχετική είδηση πατώντας εδώ. [Εδώ το hellas-orthodoxy παραθέτει ένα άρθρο απ' τις 15 Ιανουαρίου, ως καινούργιο, που δήθεν αποδεικνύει την ένταση των προετοιμασιών.]

 

Αν είναι δυνατόν! Εν μέσω σεισμών, ασχολείστε με τα σατανοκίνητα Καρναβάλια, αγαπητοί Ληξουριώτες;;;

 

Εκτός από το οικονομικό κομμάτι του θέματος - που είναι σοβαρό, αφού πρόκειται για μεγίστη απανθρωπιά και παλιανθρωπιά εν μέσω οικονομικής κρίσης να σπαταλώνται εκατομμύρια ευρώ σε γελοία καρναβάλια - υπάρχει και το πνευματικό!

 

 

Αλλοίμονο!!! Ο Χριστός ως...άρμα καρνάβαλου, στην σεισμόπληκτη πόλη του Ληξουρίου (φωτογραφία από την περσινή «παρέλαση)!!!

 


Πέρυσι, τολμήσατε να βγάλετε στο καρναβάλι άρμα ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!! Οποία βλασφημία και φρικτό ανοσιούργημα! Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός να...παρελαύνει παρέα με μεθυσμένους, τσίτσιδες και άλλα όργανα του Διαβόλου, σε ένα ρεσιτάλ χυδαίας ανωμαλίας και αχαλίνωτης ακολασίας! ΑΙΣΧΟΣ!!!

 

Και θέλετε και φέτος να κάνετε τα ίδια;;; Καλά, δεν βλέπετε τι γίνεται με τους σεισμούς;;;

 

Μην προκαλείτε άλλο την οργή του Θεού, αδελφοί! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ, ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!!!

 

Το ίδιο ισχύει και για την πόλη των Πατρών, που βρίσκεται πλησίον της Κεφαλονιάς: Εκεί κι αν γίνεται «πάρτυ» ακολασίας, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ, βρωμιάς και ασυδοσίας!

 

Σκεφτείτε το αλλιώς, αν δεν σας αρέσει η Ορθόδοξη θεώρηση του ζητήματος: Δεν θα ήταν καλύτερα τα χρήματα που θα διατεθούν στις καρναβαλικές αισχρότητες ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟΥΣ;;;

 

Σταματήστε τώρα τα Καρναβάλια! Στο Ληξούρι, στην Πάτρα και σε ολόκληρη τη χώρα! Κι ας κλάψουμε για τις αμαρτίες μας, ας προσευχηθούμε κι ας μετανοήσουμε!

 

Δημήτρης Σωτηρόπουλος

 

== 

 

 

(Σχόλιο Άρη: Συμφωνώ απολύτως ότι τα χρήματα των Καρναβαλιών θα μπορούσαν να πάνε στους σεισμόπληκτους. Ας κάνει η Εκκλησία λοιπόν την αρχή...)