Την ώρα που ο Μητροπολίτης Σιατιστας (που πάντοτε έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την Χ.Α.) λέει στους ψηφορόρους του κόμματος: "Τώρα καταλάβατε; Ξυπνήσατε;", στο παράλληλο σύμπαν του Σεραφείμ Πειραιώς και της Espresso

 

 

 

(του ίδιου Σεραφείμ που υποστήριζε την Χ.Α. και κατόπιν την αποκήρυξε διότι μέλη της έκαναν το έγκλημα να γιορτάσουν το θερινό ηλιοστάσιο ή κάτι)

 

έχουν σημαντικότερα προβλήματα - να δουν ποιος την έχει μεγαλύτερη την πίστη και την ικανότητα για θαύματα: ο Πειραιώς ή ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος. 

 

Αντιγράφω το άρθρο (διαβάστε μέχρι τέλους για να μάθετε γιατί η Εσπρέσσο -και φοβάμαι και άλλοι- αποκαλεί τον Σεραφείμ "ροκ μητροπολίτη")...

 

 

 

 

 

Ο ροκ μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ξαφνιάζει μία ακόμη φορά το πανελλήνιο με μια πρόταση-σοκ, (προ)καλώντας τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις καθολικών κ. Νικόλαο Φώσκολο σε μια αναμέτρηση δυνάμεων, που θα αποδείξει ότι η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αληθινή χριστιανική θρησκεία, μέσω ενός «πειράματος» με αγιασμό!

 

Με επιστολή που απέστειλε και στο γραφείο Τύπου της Καθολικής Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Πειραιώς καλεί τον Αρχιεπίσκοπο σε «μονομαχία» με το εξής «πείραμα» που θα γίνει δημόσια: Να αντλήσουν νερό από την ίδια βρύση σε δύο μέρη και να τελέσουν την ιεροπραξία του αγιασμού, με τον κ. Σεραφείμ να θέτει τον απαραίτητο όρο: «Χωρίς βεβαίως ὁ ἐκλαμπρότατος κ. Φώσκολος νά προσθέση ἁλάτι, εἰς τό ὑπ' αὐτοῦ ἁγιαζόμενο νερό».

 

Στη συνέχεια οι δύο αγιασμοί να σφραγισθούν σε ασφαλές μέρος και μετά την πάροδο ενός μήνα να ανοιχθούν για να διαπιστωθεί «ὄχι λογικῶς, ἀλλά ὑπερφυσικῶς ποῖος εἶναι ὁ ἀληθής Χριστιανισμός καί ποῖον ὁ αἰώνος Θεός χαριτώνει διά τῶν ἀκτίστων Αὐτοῦ ἐνεργειῶν». Ο αγιασμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ, θα ευωδιάζει («θά εὐωδιάζη ἄσηπος»), ενώ της Ρωμαιοκαθολικής (χωρίς αλάτι) «θά ὄζη φρικωδῶς» (θα μυρίζει άσχημα δηλαδή).

 

Συγκεκριμένα, ο μαχητικός ιεράρχης αναφέρει χαρακτηριστικά για το αποτέλεσμα του «πειράματος»: «Ὁ Ἁγιασμός τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας παρά τήν προφανῆ ἀναξιότητά μου θά εὐωδιάζη ἄσηπος, ἐνῶ τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς θρησκευτικῆς κοινωνίας χωρίς τήν πρόσθεση ἅλατος θά ὄζη φρικωδῶς. Αυτή θα είναι η απάντηση του Πανάγιου Θεού» αναφέρει ο κ. Σεραφείμ.

 

Ο μητροπολίτης τονίζει στην «Espresso» ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει το «πείραμα» και η βεβαιότητα αυτή πηγάζει από τη διαχρονική και διιστορική αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ αποκαλύπτει το εξής συγκλονιστικό: το 1981 είχε τελέσει στο πατρικό του σπίτι αγιασμό και όταν πέρυσι αυτό το σπίτι το προσέφερε στη μητρόπολη, άνοιξε το μπουκαλάκι όπου υπήρχε ο αγιασμός και με συγκίνηση διαπίστωσε ότι ευωδίαζε! «Είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος» υπογράμμισε.

 

Ο δικηγόρος που έγινε ιερωμένος

Ο 57χρονος μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου (κατά κόσμον Χρήστος Μεντζελόπουλος) ποιμένει τον Πειραιά από τον Φεβρουάριο του 2006. Είναι ιεράρχης που διακρίνεται (εκτός από το ύψος και τη χαρακτηριστική γενειάδα του) για τη ρητορεία του και την ευρυμάθειά του και δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ασκεί σκληρή κριτική κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κατά των ομοφυλοφίλων, κατά του σιωνισμού, κατά των τεκτόνων και συχνά παίρνει το φραγγέλιο για τα κακώς κείμενα της Ελλαδικής Εκκλησίας. Είναι από τους προβεβλημένους ιεράρχες και όχι αναίτια. Η φιλοδοξία του: να ακολουθεί την οδό της αληθείας και του Χριστού.

 

Ο κ. Σεραφείμ σπούδασε Νομικά και Θεολογία. Συμμαθητής του Κώστα Καραμανλή, πήρε άδεια ασκήσεως δικηγορίας, όμως από νωρίς αφιέρωσε τη ζωή του στην Εκκλησία. Συχνά φορά καουμπόικες μπότες κάτω από τα ράσα (εξ ου και ο χαρακτηρισμός «ροκ μητροπολίτης»), οδηγεί μόνος του το αυτοκίνητό του, ένα μικρό Volvo diesel, διαμένει σε ένα μικρό διαμέρισμα και -όσο και αν ακούγεται παράξενο εξαιτίας του αυστηρού του ύφους- διαθέτει πηγαίο χιούμορ.

 

 

 

=========

 

 

(Ίσως όντως να διαθέτει χιούμορ και να μας δουλεύει όλους τελικά. Ελπίζω να είναι αυτό.)

 

 

 

 

[+] Παλιό αλλά καλό