Αν παλιά είχε σημασία το πώς μοιάζει το σπίτι σου, τώρα έχει εξίσου ενδιαφέρον το πώς μοιάζει το σαλόνι του εικονικού σου σπιτιού, το desktop του κομπιούτερ... 

 

 

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ

 

 

==

 

 

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Γ. 

 

 

 

ΛΕΕΙ: Ό,τι πιο χαλαρωτικό θα μπορούσε να υπάρξει σύμφωνα με τα κριτήρια μου
Συνήθως έχει περισσότερα icons - αλλά είχα κάνει ένα καλό καθάρισμα πριν 2-3 εβδομάδες.

 

 

 

 

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ Α. 

 

 

 

ΛΕΕΙ: Είναι λίγο αντιαισθητική για τα γούστα μου, η "φορτωμένη" επιφάνεια εργασίας, βέβαια στη δική σας περίπτωση είναι φυσιολογικό να "βαραίνει" στη διάρκεια της ημέρας λόγω δουλειάς.

Πάντως εμένα μου αρέσει να δημιουργώ συντομεύσεις στην γραμμή εργασιών... και είσαι έτοιμος και με ένα "κλικ", όχι δύο!

 

 

 

 

ΤΗΣ ΕΜΜΑΣ Β. 


 

 

ΛΕΕΙ: Είμαι λίγο τακτική σαν άνθρωπος και δεν μπορώ ποτέ να δουλέψω με ακαταστασία...
Αυτό αντικατοπτρίζεται και στο "ψυχαναγκαστικό¨ όπως το χαρακτηρίζουν οι φίλοι desktop μου.

Η επιφάνεια πάντα μαύρη για να μην κουράζει τα μάτια και συνήθως ένα text ανάλογα το mood.

Κάδος ανακύκλωσης σταθερή αξία - και κάθε μήνα ένας φάκελος με τα διαμάντια των ιντερνέτς τα οποία μετά γίνονται αρχείο :)

 

 

 

 

ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ Γ.

 

 

 

ΛΕΕΙ: Περνάω πολλές ώρες την ημέρα στον υπολογιστή οπότε θέλω ένα desktop "παράθυρο-με-θέα", να ξεκουράζεται το μάτι (και το μυαλό) που και που.

Η ακαταστασία/βαβούρα (ακόμη και η ηλεκτρονική) με αγχώνει, οπότε φροντίζω να μην υπάρχει τίποτα περιττό στο desktop μου.

Show-off time: τα custom-designed icons μου στην taskbar ;)

 

 

 

 

ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ Θ.

 

 

 

ΛΕΕΙ: Αυτό είναι το desktop στην δουλειά. Παραμένει σταθερό γενικά .
Η επιλογή του wallpaper δεν είναι τυχαία.
Από την μία σχετίζεται με τον Rorscharch -http://en.wikipedia.org/wiki/Rorschach_(comics)- από το κορυφαίο κόμικ Watchmen (που είναι και ο αγαπημένος μου χαρακτήρας), ενώ από την άλλη δεν μπερδεύω εικονίδια αρχείων και εφαρμογών με το βασικό θέμα του wallpaper. Μια χαρά δηλαδή.

Στο σπίτι το desktop είναι τελείως minimal.

 

 

 

 

ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ

 

 

 

ΛΕΕΙ: το background το βρήκα τυχαία στο νετ και το έβαλα γιατι νομίζω ότι με αντιπροσωπεύει!

Όπως βλέπεις τα εικονίδια είναι στη σειρά και ετσι παραμενουν... ειμαι ψυχαναγκαστική και θελω ακόμα και αυτά να είναι ταξινομημένα!

ΥΓ: πολλές φορές όταν είμαι σε pc φίλων και βλέπω την επιφάνεια εργασίας να είναι ένα χάος, τους τα ταξινομώ σε κατηγοριες... φυσικά χωρίς να σβήνω τίποτα ε! Ευτυχώς κράξιμο δεν έχω φάει ακόμα!

 

 

 

 

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ Κ.

 

 

 

ΛΕΕΙ: Δεν έχει κάτι φοβερό το δικό μου desktop, αν όμως σκεφτείς ότι δουλεύω art director σε διαφημιστική εταιρία, αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι να κρατάς τα πράγματα καθαρά και οργανωμένα!
Είμαι βέβαια Παρθένος στο ζώδιο, καταλαβαίνεις.....

 

 

 

 

ΤΗΣ ΤΑΝΙΑΣ Δ.

 

 

 

ΛΕΕΙ: 'Οταν έχω πολλές υποχρεώσεις με τη σχολή συνήθως είναι χαοτικά γεμάτο με κάθε λογής εικονίδια για προγράμματα, εικόνες, αρχεία κ.ο.κ . Στη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι λόγω καλοκαιριού στα καλύτερά του, από εικονίδια έχει μόνο αυτά που χρησιμοποιώ συχνότερα (και ορισμένα που χρησιμοποιώ τόσο σπάνια που δεν τα θυμάμαι καν για να τα διαγράψω), σχεδόν πάντα στη δεξιά μεριά αφήνω περισσότερο χώρο, τον οποίο στο τέλος καταλαμβάνουν κάθε λογής σημειώσεις είτε για να μου θυμίσουν να κάνω κάτι , είτε με τίτλους ταινιών, τραγουδιών, άρθρων ή sites που θέλω να τσεκάρω.

Ως φόντο έχω την εικόνα που μου έχει κάνει περισσότερη εντύπωση τη συγκεκριμένη χρονική περιόδο -χωρίς αυτό να αποκλείει τις κλασικές φωτογραφίες με φίλους και οικογένεια που όλοι παραπονιούνται ότι δεν έχουν βγει ωραίοι, αλλά είναι συνήθως οι πιο αστείες και καταφέρνουν να μου φτιάξουν τη μέρα ακόμη και κρυμμένες πίσω απο 1000 εικονίδια.

Αυτή την εικόνα την βρήκα πρόσφατα, σε περίπτωση που δε φαίνεται λέει " Everything we hear is an opinion , not a fact . Everything we see is a perspective , not the truth. " Την έχω κάμποσες μέρες ,τη χόρτασα και μάλλον δε θα μείνει πολύ ακόμη.

 

 

 

 

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Κ. 

 

 

 

ΛΕΕΙ: Επειδή έχω Linux το desktop μου είναι διαφορετικό προφανώς και επίσης αγαπάω πολύ τα αεροπλάνα, εξού και το αεροσκάφος της Easyjet! :)

 

 

 

 

ΤΟΥ ΑΛΕΞ Σ. 

 

 

 

ΛΕΕΙ: So simple!

 

 

 

ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ:

 

 

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Θ. 

 

 

 

ΛΕΕΙ: Μου συγκέντρωσες τον εγκέφαλο ! Με τον τρόπο σου πάντα

 

 

 

 

 

 

 

======

 

 

*Σύντομα κι άλλα desktop στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ. (Έχουν στείλει ήδη πολλοί και θα μπαίνουν με τη σειρά. Αν θέλετε στείλτε κι εσείς ένα screenshot με μερικά λόγια, στο enteka11@gmail.com )