Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε

Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε Facebook Twitter
31
Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε Facebook Twitter
http://instagram.com/nazezhda

Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί πότε τόσα πολλα κορίτσια που φορούν το ίδιο ακριβώς πράγμα προς τιμή της τραγουδίστριας.

Το Terra Vibe στη Μαλακάσα ήταν ΓΕΜΑΤΟ με χιλιάδες κορίτσια με καυτά, κοντά τζιν σορτς - πολλές είχαν και λουλούδια στα μαλλιά που ήταν χτενισμένα σε sixties στυλ.

Η έλευση της Λανα Ντελ Ρέι στο φετινό Rockwave θύμισε τις '80s εποχές της Μαντόνα, με τις φαν να κοπιαρουν κάθε διαφορετικό λουκ.

Και οταν εσβησαν τα φωτα, ομως, η συναυλία της Ντελ Ρέι στο Rockwave επιβεβαίωσε την μαζικοτητα της απηχησης της (και στο ελληνικό κοινό).

Σπάνια ένα τοσο μεγάλο όνομα έρχεται στην Ελλάδα στην ακμή της δημοφιλιας του, και το κοινό καταβροχθισε με όλες του τις αισθήσεις την τραγουδίστρια που, φορώντας ένα φόρεμα μίνι αλλα συντηρητικό απο τη μέση και πάνω, τραγούδησε και ασχολήθηκε με το κοινό για περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτα.

Όταν τραγούδησε ήταν πραγματικά καλη. Την είχα δει και πέρσι σε συναυλία κι ήξερα ότι τραγουδάει καλα λάιβ (κι ας πίστευαν πολλοί ότι θα τραγουδούσε τρακαρισμενα όπως στην -υποτιθεται- καταστροφική της εμφάνιση στο SNL).

Αν και θα ήθελα λιγο πιο δυνατη την ένταση του ήχου, όλο το μουσικό κομμάτι ήταν απολαυστικό. Οι μελωδίες της είναι όμορφες, οι ενορχηστρωσεις ενδιαφέρουσες, η σκηνική της παρουσία πιο δυναμική, πάντα όμως ελαφρώς αδέξια - πράγμα που την έκανε σεξι, και συμπαθητική.

Ξεκίνησε με το Cola (My pussy tastes like Pepsi Cola) και τελείωσε με το National Anthem, ερμηνεύοντας στο ενδιάμεσο όλα τα σουξέ της, κανά δυο διασκευές (μίνι έκπληξη το Knocking on heaven's door του Ντιλαν) και το πιο πρόσφατο τραγούδι της, για το οποίο είπε: "Δυστυχώς όταν κάνω περιοδεία δεν πολυγραφω καινουρια τραγούδια, πρόλαβα όμως να γράψω αυτο εδώ, για την ταινία Great Gatsby".

Το Young and Beautiful, που τραγουδηθηκε, όπως και τα περισσότερα, δυνατά απο τους θεατές και αναμένεται να παίξει πολυ στα επόμενα Οσκαρ στην κατηγορία τραγουδιού, συμπυκνώνει τους λόγους της επιτυχίας της Ντελ Ρέι: δυνατή μελωδία, ενορχήστρωση με πινελιές κλασικής μουσικής, αισθησιασμος και ατμόσφαιρα.

Κι αν το μουσικό κομμάτι ήταν, κατα τη γνωμη μου, εξαιρετικα απολαυστικό, ενδιαφέρον είχε και το πώς η Ντελ Ρέι επικοινώνησε με τον κόσμο:

Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε Facebook Twitter
http://instagram.com/amelax


Έδειξε υπερβολική ταπεινότητα / και σεμνότητα / και έκπληξη που την αγαπάμε. Καμία απο τις τρεις αντιδράσεις της δεν πίστεψα, ούτε για ένα λεπτό. Δεν θεωρώ ότι είναι ψωνισμενη σκυλα που το παίζει καλη και ταπεινή, όμως οι κολακειες της προς εμάς ήταν απο ένα σημείο και μετά περιττές.

Εκτός αν όντως κοιμόταν και ξυπνουσε με τον καημό ποτε θα έρθει επιτέλους σε αυτήν την χώρα ("την πιο όμορφη χώρα του κόσμου" όπως δήλωσε με μέσω ζητοκραυγων) και αν δεν έχει ξαναχρησιμοποιησει αυτή την έκφραση για καμία άλλη χώρα που έπαιξε ποτέ.

Είχε πλάκα επίσης η κίνηση της να κατέβει στο κοινό και να υπογράψει αυτόγραφα -το έκανε μόλις ξεκίνησε τη συναυλία αλλά και για πολλή ώρα λιγο πριν να φύγει. Φιλήθηκε, και πήρε δώρα, και έδωσε αυτόγραφα και δέχτηκε όχι μόνο να φωτογραφηθεί με τους θαυμαστές της πρώτης σειράς αλλα ήταν η ίδια που τραβούσε τις φωτογραφίες. [Αν διαβάζει κάποιος απο εσάς, στείλτε τη φωτο να τη βάλουμε.]

 

UPDATE: διάβαζε, και έστειλε: http://instagram.com/#marioulic

 

Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε Facebook Twitter

 

Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε Facebook Twitter

 

Η συναυλία της Lana Del Rey ήταν άψογη - και το κοινό την καταβρόχθισε Facebook Twitter



Ηταν ωραίες στιγμές αλλα μάλλον παρατραβηξαν, και όσοι δεν ήμασταν στην πρωτη σειρά, την βλέπαμε αμέτοχοι απο τις γιγαντοοθονες, σα να βλέπαμε ντοκιμαντέρ.

Αντί για την χρονοβόρα επαφή με τους φανς θα ήθελα κι αλλα τραγούδια – και απ' αυτό καταλαβαίνω τελικά πόσο μου άρεσε η συναυλία.

Πέρα απ' τις περσόνες και τις ντροπές, πέρα απ' τη φήμη και την πόλωση, υπάρχει μια καλή τραγουδίστρια με ωραία τραγούδια, και ο θαυμασμός που απέσπασε απ' το κοινό της Αθήνας ούτε με εξέπληξε ούτε μου φάνηκε στο ελάχιστο αδικαιολόγητος. 

 

 

31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
Προσωπικά εισιτήριό αγόρασα για την Lana.Παρά ταύτα άκουσα και τους Echo& The Bunnymen και τους Iced Earth και ομολογώ πως είναι καταπληκτικοί. Δεν καταλαβαίνω όμως για ποιόν λόγο χρειάζεται να συγκρίνουμε τους προαναφερθέντες με την Lana ,λες να είναι η αηδιαστική συνήθεια του Έλλην να κατακεραυνωνει οτιδήποτε καινούργιο και διαφορετικό ;
Όι Echo ήταν τόσο παγεροί προς το κοινό, σε σχέση με τη Lana που πραγματικά ήταν σαν το παλιατζή που περνάει την ώρα που κοιμάσαι!! Δεν λέω έχουν ιστορία οι άνθρωποι, αλλά φαινόταν ότι βαριούνταν πολύ βρε παιδί μου!Ασε που το line-up δεν κόλλαγε να βάλουν τη Lana μαζί με τους Echo γιατί ήταν ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ πως θα έχουμε ηλικίες 12-25 χρονών! Οπότε ελάχιστοι θα ήξεραν τους Echo, όπως και φάνηκε!Προσωπικά μου φάνηκε εξαιρετική καλλιτέχνης και επαγγελματίας, τραγούδησε μια χαρά για βραχνιασμένη! Και όσον αφορά την ώρα που τραγούδησε είναι καθαρά θέμα του φεστιβάλ, καθώς στη "Paradise tour" της έλεγε ακόμη 6 κόμματια που από εδώ έκοψε! Τουλάχιστον όταν σχολιάζουν κάποιοι ας τσεκάρουν λίγο τι παίζει πριν πετάνε ότι χαζομάρα τους κατέβει! :)
Με δεδομένο πως δεν πήγα στο live, τι ακριβώς να πιστέψω διαβάζοντας τα διάφορα ezines και την μπλογκόσφαιρα; Και μιλάμε για αντικειμενικές παραμέτρους, όπως πχ αν κάποιος φαλτσάρει ή όχι. Ο Ed Wood του Jumping Fish αναφέρει: "Η χθεσινή συναυλία της Lana Del Rey για κάποιον που έχει υπερασπιστεί την τραγουδίστρια πλειστάκις στο παρελθόν (και την είχε ψηφίσει ψηλά στην περσινή Blogovision) δεν ήταν απλά κακή, ήταν εξοργιστική. Με φωνή που δεν έβγαινε με τίποτα, έναν αέρα παρακμιακής μεταμοντέρνας ντίβας πιο ψεύτικο κι από τα χείλη της, ένα τσιγάρο μονίμως στο χέρι για να ολοκληρωθεί η edgy faux εικόνα, μια ορχήστρα που ακουγόταν πιο φάλτσα από την ίδια και με διάρκεια περίπου στη μία ώρα το live στο Terra Vibe χτυπάει άνετα κορυφή στη λίστα με τις πιο απογοητευτικές συναυλίες που έχουμε δει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια...... Η ντίβα εμφανίστηκε στην ώρα της, εκδήλωσε τον default ενθουσιασμό της που ήρθε στη χώρα μας και άρχισε να εκτελεί (στα πέντε μέτρα) όλα τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια, με μοναδική ίσως εξαίρεση το "Video Games", το οποίο διεκπεραιώθηκε με αξιοπρέπεια και ελάχιστα στοναρίσματα."Την ίδια ώρα άλλοι εκθειάζουν τα φωνητικά της προσόντα...Αν δεν μπορούμε να καταλήξουμε ούτε στα αντικειμενικά, θα συμφωνήσουμε στα περί αισθητικής, ντυσίματος, στυλ κοκ;Ως μια γενικότερη προσωπική θέση ανεξάρτητα του live (για το οποίο δεν έχω άποψη), νομίζω πως η περίπτωση Lana εντάσσεται στις "πολύ κακό για το τίποτα". Αξιοπρεπής στην καλύτερη, συμπαθητική μέσα στην φτιασιδωμένη αποστασιοποίησή της, μερικές καλοστημένες μελωδίες, αλλά πραγματικά δεν κατανοώ τον καλλιτεχνικό ντόρο, ούτε τις υπέρογκες προσδοκίες για το next big thing ή για το τι επιτρέπει να ελπίζουμε σε μακροχρόνια πορεία στο χώρο σε υψηλό επίπεδο και να κρεμόμαστε από τα χείλη της.Αν πήγαινα, θα πήγαινα περισσότερο από σεβασμό στην ιστορία των Echo & The Bunnymen...
Δε μου κάνει κι εντύπωση. Το lineup πλέον του Rockwave καθορίζεται από το ποιος ευκαιρεί τη δεδομένη στιγμή μάλλον, παρά αναζητούν ένα μίνιμουμ συγγένειας μουσικής. Όταν ο Ian McCulloch ναρκισσευόταν η Lana δεν είχε καν γεννηθεί. Όχι πως προσωπικά σκίζω και τα ιμάτιά μου, αλλά μουσικά έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα οι τύποι, για να αξίζουν μεγαλύτερου σεβασμού από την δυσφορία του κόσμου για την καθυστέρηση της περιούσιας αοιδού.Είναι σα να περιμένουν πως και πως τα 15χρονα να τελειώσουν οι Iced Earth για να απολαύσουν τον Ville Valo του πρώτου album.
"Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί ποτε τόσα πολλα κορίτσια που φορούν το ίδιο ακριβώς πράγμα προς τιμή της τραγουδίστριας."Απλά έτυχε να είσαι σε μέρος με πολλά κορίτσια. Από 1η Μαϊου στην Αθήνα όλες σαν τσοντικά κυκλοφορούνε και όχι επειδή τιμούν τη Λάνα Ντελ Ρέι.
Υπέροχη η Lana, μελωδική, ατμοσφαιρική, θεατρική και χαριτωμένα άτσαλη όσο χρειαζόταν.Κάκιστη επιλογή συνθήκης: κακός ήχος, τεράστιος χώρος που σκότωνε την ατμόσφαιρα (μόνο για το συγκεκριμένο live πάντα) και γεμάτος πιτσιρίκια που τσίριζαν "είσαι θεά" λες και μόλις κέρδισε η Τάμτα τα MAD Awards.
ε μα! κ γω αυτο περιμενα...:( αυτο που μου την εδωσε ηταν οτι μερικα ατομα μετα παραπονιοντουσαν οτι φαινοταν ''κατα8λιπτικη''. lana ειναι, προφανως 8α ειναι καταθλιπτικη!
Ατυχης η συγκριση με τις "'80s εποχές της Μαντόνα" - ενα ατομο που συνεχως αποδεικνύει τον μηδενικο επαγγελματισμο του ειναι προιον και οχι καλλιτεχνης. Ειναι ενα νεο-καταθληπτικο-που-ειναι-της-μοδας και με τελειως λαθος μηνυματα προιον που καταβροχθιζεται αμασητο γιατι εχει σχεδιαστει ετσι. #TruthTea
Στο προηγούμενο μέρος της βραδιάς αναρωτιέμαι πού ήταν το κοινό της Lana..δεν το λέω με ειρωνία..αλλά το line up ήταν τερατώδες, εξωφρενικό, άκυρο με ονόματα όπως iced earth, at the gates και suicidal tendencies να παίζουν ως support! και πραγματικά αναρωτιέμαι για τη σύνθεση του κοινού και για το πώς τα κοριτσάκια άντεξαν τις μεταλλιές (θεωρώ δεδομένω πως οι μεταλλάδες την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια)
Η lana ηταν η ασχετη στο rockwave οχι οι iced earth! Ειναι η αγαπημενη μου και δυστυχως δε καταφερα να παω αλλα πραγματικα πως της ηρθε να παει εκει και οχι στο οακα.
οι iced earth ηταν απλα τελειοι. δεν ακουω μεταλ μουσικη, αλλα δεν σταματησα να κουναω το κεφαλι μου κατα την διαρκεια του Live τους, ουρλιαζοντας. κ μετα στην lana, παραλιγο να κλαψω με το blue jeans. επισης, πολλα ''κοριτσακια'' αντεξαν κ με το παραπανω τις μεταλλιες. δεν βλεπω που ειναι το προβλημα...
παρά τις αρκετές κολακείες η Lana ήταν πραγματικά πολύ γλυκιά από κοντά και προσιτή. η φωνή της ήταν πολύ καλή, το μόνο θέμα ήταν ο απίστευτα ΚΑΚΟΣ ήχος όχι μόνο στη Lana αλλά καθόλη τη διάρκεια του σημερινού live...
Κατά την προσωπική μου άποψη η εμφανισή της ήταν απλά διεκπαιρεωτική. Ανέβηκε είπε μετρημένα τραγούδια, με φανερή την βαρεμάρα της. Χλιαρή ως προς την ερμηνεία της. Φάνηκε η έλλειψη επαγγελματισμού της, δεν είναι δυνατόν να ξεκινάς ένα live με τη δήλωση " συγχωρείστε με αν δεν είμαι πολύ δυνατή σήμερα. Εμείς γνωρίσαμε μεσω των clip της ένα ρομαντικό μαγκακι και τελικά είδαμε μια κοπέλα που δεν είχε καμία απολ΄υτως όρεξη. Το τελευταίο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να "καλοπιάσει" μερικούς μέσω αυτής της δήθεν επικοινωνίας. Καλή συναυλία δεν ήταν. Έχουμε δει πολύ καλύτερες με λιγότερα χρήματα και ταλαιπωρία.